2024. június 22.
Mosolygós fiatalok és óriási tömeg a Fradi Múzeumban
Idén is nagy érdeklődés övezte a Múzeumok Éjszakáját a Fradi Múzeumban.

A Fradi Múzeum és a Groupama Aréna a szokásokhoz híven idén is részt vett a Múzeumok Éjszakáján, immár kilencedik alkalommal. A rendezvény minden korosztály számára szórakoztató, ugyanakkor tanulságos programokat kínált.

A 2024-es programok különlegessége volt, hogy azokra a Nemzeti Színházzal karöltve, neves művészek részvételével került sor, a Ferencvárosi Torna Club és a Nemzeti Színház között fennálló együttműködésnek köszönhetően.

Az érdeklődők megtekinthették a Fradi Múzeum állandó kiállítását, valamint az új, 125 év titkai névre hallgató időszakos tárlatot is. A karszalagot váltók ezt követően részt vehettek egy ingyenes stadionlátogatáson is, bejárva a stadion azon részeit – a játékoskijárót, az öltözőfolyosót, a hazai és a vendég öltözőt, valamint a pálya szélét és a hazai kispadot – amelyek általában nem elérhetők a nagyközönség számára. Emellett a résztvevők Nemzeti Színház és klubunk jóvoltából a futballrelikviákon kívül a „Kapitányok és gólkirályok” kiállítás keretében közelebbről szemügyre vehették a színház nagysikerű darabjának, az Egri Csillagoknak a jelmezeit, illetve több különleges relikviát a Fradi történelméből.

 

A megszokott program mellett ezúttal több meglepetéssel is készült a Fradi múzeum és a Groupama Aréna: a legkisebbeknek 11 órától lehetőségük nyílt arra, hogy a Nemzeti Színház művészeitől hallgathassanak meg részleteket a „Fradista leszek” című mesekönyvből. Gergő, a kisfiú szerepét Harasztosi Lóránt gyermekszínész alakította. Az anyát Söptei Andrea Jászai Mari-díjas színésznő, az apát Herczegh Péter Soós Imre-díjas színművész, a nagypapát pedig Rátóti Zoltán Kossuth- és Jászai Mari-díjas színész játszotta. Az előadás moderátora Pintér Szilvia színház-drámapedagógus volt, akit 2024-ben József Attila-díjjal tüntettek ki. A népes hallgatóság miatt két turnusban megtartott felolvasáson a gyerekek megismerkedhettek az FTC történetével, értékeivel és eredményeivel. A mesés előadásmódnak köszönhetően azonosulni tudtak a szereplőkkel, és egy igazi élmény révén kerülhettek közelebb szeretett klubjukhoz.

 

Délután következett egy meglepetés: 14 és 15 óra között olimpiai és Európa-bajnoki bronzérmes, VVK-győztes, négyszeres magyar bajnok labdarúgó-legendánkkal, Rákosi Gyulával és a Nemzet Színészével, Bodrogi Gyulával találkozhattak a kilátogatók. Korábbi játékosunk, illetve a Kossuth- és kétszeres Jászai Mari-díjas, Fradi-szurkoló színművész gyermekkoráról, fiatalságáról és életútjáról mesélt a közönségnek, akik között sok volt a tizenéves. Az anekdotákban gazdag, tréfás történetekben bővelkedő beszélgetés végén a jelenlévők kérdéseket is feltehettek a két sztárvendégnek, akik a válaszadás után készségesen készítettek fotókat és osztották az aláírásokat a szurkolóknak.

Az egész napos program hatalmas sikert aratott, reggeltől estig érkeztek a látogatók, akik a változatos programoknak köszönhetően újabb, a Ferencvárosi Torna Clubhoz köthető élményekkel gazdagodtak.

 

Cikkajánló

„125 év titkai” már online térben, 3D-ben is

Egyetlen link megnyitásával akár a saját otthonában is bejárhatja a teljes Fradi Múzeumot.

Múzeumok Éjszakája: 21 óráig látogatható a stadion

A meghirdetetthez képest hosszabban, 21 óráig vehető igénybe a stadionlátogatás a Múzeumok Éjszakáján.

Június 23-án zárva tart a Fradi Múzeum

Június 25-én, kedden már ismét látogatható lesz az intézmény.

Fradi Shop: Jelentős kedvezmények a Múzeumok Éjszakáján

A kulturális esemény napján kihagyhatatlan akciókkal várjuk szurkolóinkat a Fradi Shopban.

Új FTC Napló - 1926

A Fradi Múzeum sorozatának legújabb része az 1926-os év történéseit dolgozza fel.

Múzeumok Éjszakája: Színes programok neves színészekkel

A Nemzeti Színházzal karöltve különleges programok várják a résztvevőket a Fradi Múzeumban június 22-én.

Új FTC Napló – 1925

A Fradi Múzeum sorozatának legújabb része az 1925-ös év történéseit dolgozza fel.

Új FTC Napló – 1924

A Fradi Múzeum sorozatának legújabb része az 1924-es év történéseit dolgozza fel.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin