2024. szeptember 7.
Vereség a BL selejtezőjében
Női labdarúgócsapatunk 2-0-ra kikapott a Vorszkla Poltavától, ezzel véget ért a BL-szereplése.

Bajnoki címvédő női labdarúgócsapatunk a szerdai 2-1-es győzelemmel egy lépésre került az UEFA Női Bajnokok Ligája rájátszásától, ahová az ukrán Vorszkla Poltava együttesén át vezetett az út. Albert Flórián eltiltás miatt nem ülhetett ott a mieink kispadján, őt Szeitl Szilvia helyettesítette, és a Kosztics – Ott, Zágonyi, Demeter, Gődér – Fenyvesi – McFarland, Edwards, Kubassova, Nagy V. – Garcia kezdőt küldte a pályára. Egyetlen változtatás volt a szerdai tizenegyhez képest, a szintén kiállított Nagy Vanessza helyén Alesia Garcia kezdett.

I. félidő

Kravchuk szép szólójával indult a meccs, három emberünket is faképnél hagyta, de a beadása már csak oldalhálót talált, a másik oldalon McFarland mutatott be hasonlót, de neki a kiugratása volt pontatlan. A 12. percig kellett várni az első nagy helyzetre. Egy szögletünk után Garcia került lövőhelyzetbe a tizenhatos jobb oldalán, okos nyesését Samson óriási bravúrral védte.

A félidő felében elkezdett megjönni a meccsbe a Poltava. A 25. percben Kotiash került ziccerbe, de a labda nemcsak Kosztics, hanem a jobb kapufa mellett is elpattogott. Sajnos pár perccel később már nem volt ilyen szerencsénk, és egy szép támadás után Kravchuk passzából Kateryna Korsun bevette a kapunkat (1-0). A gól érezhetően megfogta a mieinket, nem igazán tudtunk ritmust váltani, a 40. percben Kravchuk lőtt kapu mellé, míg mi nem tudtunk helyzeteket kialakítani a másik oldalon.

II. félidő

Kravchuk ziccerével indult a második játékrész, de az ukránok 22-ese mellé lőtt, a másik oldalon pedig Kubassova fejese szállt kevéssel fölé. Két cserét hajtottunk végre az 52. percben. Túróczy Anna Edwardsot, míg Németh Adél Demetert váltotta. Szerkezetet váltottunk, és három védővel folytattuk a meccset. Nem tudtunk azonban ritmust váltani, a gondjaink pedig csak tovább nőttek, miután Vlada Kubassova megkapta második sárga lapját, így emberhátrányba kerültünk a 68. percben.  A 75. percben Túróczy távoli lövése adott munkát Samsonnak, de nem okozott neki gondot ez a kísérlet.

Czellér Dorottya érkezett a hajrára a 81. percben Nagy helyére, míg Csigi Eszter Zágonyit váltotta. Jöttünk előre becsülettel még emberhátrányban is, de nem tudtunk rést találni a pajzson, ellenfelünk jól tömörült. A 87. percben egy veszélyes ukrán kontra végén Podolska lőtt fölé, mi viszont képtelenek voltunk betalálni.  A hoszabbításban a kegyelemdöfést is megkaptuk az egész meccsen veszélyesen játszó Kravchuk révén, így női labdarúgócsapatunk végül nagy küzdelemben 2-0-ra kikapott a Vorszkla Poltavától, és nem jutott be a BL-playoffba.

Női labdarúgás, Bajnokok Ligája, selejtező, 1. kör, 2. mérkőzés
III. kerületi TVE Stadion, Budapest
Vorszkla Poltava – FTC-Telekom 2-0 (1-0)
Vorszkla Poltava: Samson – Podolska, Korsun, Kotyk, Shaynyuk – Davydenko (Voit, 90+4), Levytska (Kumeda, 65.) – Kotiash (Osipyan, 74.), Kalinia, Radionova – Kravchuk
Vezetőedző: Volodymyr Yefimako
FTC-Telekom: Kosztics – Ott, Zágonyi (Csigi, 81.), Demeter (Németh A., 52.), Gődér – Fenyvesi – McFarland, Edwards (Túróczy, 52.), Kubassova, Nagy V. (Czellér, 81.) – Garcia
Megbízott vezetőedző: Szeitl Szilvia
Sárga lap: Davydenko (56.), Osipyan (88.), Shaynyuk (90.), Kalinina (90+6), illetve Kubassova (35., 68.), Demeter (38.), Ott (40.), McFarland (43.)
Piros lap: Kubassova (68.)
Gól: Korsun (29.), Kravchuk (90+4)

Cikkajánló

Négygólos győzelem a Soroksár ellen

Nagy Vanessza duplázott, Csigi és McFarland is eredményes volt a 4-0-ra megnyert hazai bajnokin.

„Megugorhatunk egy szintet, amit eddig nem sikerült”

Női labdarúgócsapatunk vezetőedzője a csapategységben bízik a BL-selejtező minitorna döntője előtt.

Edwards: „Sokat beszéltünk a mentális tényezőről”

A Flora Tallinn ellen duplázó játékosunk már várja a szombati, BL-továbbjutásról döntő összecsapást – VIDEÓ!

Óriási küzdelemben győzelem a BL-nyitányon

Női labdarúgóink 2-1-re verték a Flora Tallinnt a BL-selejtezőtorna elődöntőjében.

A női BL-selejtező helyszínén a Fradi-minibusz

Szurkolóink a Bajnokok Ligája-selejtező mindkét napján beszerezhetik kedvenc Fradi-terméküket.

Négy leány korosztályunk bajnoksága is elkezdődött

Az U14, az U15, az U17 és az U19-es korosztály is elkezdte a szezont.

Szerdán kezdődik a női BL-selejtezőtorna

Az FTC-Telekom női labdarúgócsapata 16.30-tól az észt FC Flora Tallinn kezdi a BL-selejtezőt.

Csapatfotózáson jártak női labdarúgóink

Futballistáink remekül érezték magukat az eseményen, amelyen a tréfás megmozdulásokkal sem maradtak adósak.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin