2019. szeptember 21.
Vágó-dupla és magabiztos játék: az Astrát is legyőztük
Lányaink magabiztos győzelmet arattak az Astra ellen a bajnokságban, válogatott támadónk hét gólnál jár.

Az FTC-Telekom bajnoki és Magyar Kupa-címvédő női labdarúgócsapata zsinórban három győzelemmel a háta mögött, és egy Miskolcon, előzetesen rangadónak tartott idegenbeli mérkőzésen aratott 5-1-es sikerrel a fejekben lépett ismét pályára ezúttal hazai környezetben. A Fradi az egy győzelemmel, és három vereséggel álló Astrát fogadta az FTC Női Labdarúgó Központban, vagy másik nevén Kocsis Sándor Sportközpontban – emlékezzünk meg ily módon is az egykori csatárlegendáról, akinek születése évfordulóján avatták fel egészalakos szobrát a Groupama Aréna mellett, a Ferencváros női labdarúgói pedig ezen a jeles napon készültek begyűjteni az újabb három bajnoki pontot.

A Fradi kezdőcsapata rejtett egy meglepetést is: az augusztusban a Bajnokok Ligája selejtezőtornán már kapott gól nélkül bemutatkozó tehetséges kapusunk, a mindössze 16 éves Böröcz Bettina élete első felnőtt bajnokijára készülhetett a kezdőcsapat tagjaként.

Esélyeshez méltóan kezdte az FTC-Telekom a találkozót, ám hiába domináltunk labdabirtoklásban, a mérkőzés első szakaszában hiányzott az átütő erő a játékunkból. Az első lövésre is egészen a 8. percig kellett várni, ekkor Fenyvesi Evelin lőtt kevéssel a jobb alsó sarok mellé. Hiába volt kissé álmos a játék támadásban, és a labdavesztés utáni visszatámadásokban is, az Astra nem tudott felnőni a zöld-fehérek mellé a mezőnyben, sőt, a 24. percben megérkezett a vezető gólunk is: Csiki Anna szögletére középen Kristina Erman emelkedett remekül, és a hosszú sarokba bólintott. (1-0) Nem sokkal később Szabó Viktória remek egyéni akciója ért volna gólt, ám hiába húzott egy jó csel után befelé a jobb szélről, majd lőtt ballal szépen, a labda a jobb alsó mellett hagyta el a játékteret. Egy perccel később Diószegi bombázott közelről fölé egy nagy helyzetet, majd a 38. percben Mosdóczi találta telibe a bal kapufát egy remekül elvégzett szabadrúgásból, ám újabb gólt nem szereztünk, így a játék képéhez képest szűkös, egygólos előnnyel mehettünk szünetre.

A második félidő negyedik percében feljegyezhettük Böröcz Bettina felnőtt pályafutása első labdaérintését játékban lévő labdával: kapusunk egy hosszú indításra futott ki remek ütemben a kapujából, és lábbal pontosan hozta játékba társát. Egy perccel később fiatal tehetségünk első védését is feljegyezhettük: Sipos Lilla balról élesen középre tett labdájára vetődött ki remekül kapujából. Az Astra játékban visszatért a meccsbe, így muszáj volt ritmust váltanunk. Ez meg is történt, sőt, az 58. percben a fürge Czellér Dorottya is beállt, Szabó Viktória helyére. Ez felpörgette a Fradi támadójátékát, aminek meg is lett az eredménye: két perccel később Vágó került helyzetbe, ám közelről nem talált kaput. A 64. percben ijesztő jelenetek következtek: Gelb Mónika húzott a jobb oldalról senkitől sem zavartatva befelé, majd a tizenhatos előteréből remekül tálalt a túloldalon lendületből érkező Sipos Lilla elé, az Astra korábbi válogatott szélsője azonban egyenlítés helyett az oldalhálóba vágta a labdát. Lányaink vették az adást, sőt, góllal válaszoltak a helyzetre: öt perccel később Czellér kitűnően cselezte magát a tizenhatoson belülre, majd a szabadon érkező Vágó Fanny elé tálalt, aki nem hibázta el a ziccert. (2-0) A 74. percben Czellér is betalálhatott volna, ám Kapetenovic tanári labdájával telibe lőtte a kapujából kivetődő, bravúrral hárító Farkast, majd egy perccel később Fenyvesi labdáját vágta jobbal, nagy erővel fölé. Így sem maradt azonban el a mindent eldöntő harmadik Fradi-gól: a 86. percben Vágó Fanny kihasználta, hogy nem őrzik elég szorosan, szépen vett át egy passzt, és a hálóba továbbított. (3-0) Ez volt válogatott támadónk hetedik gólja az idei szezonban, amellyel megerősítette vezető helyét a góllövőlistán.

Az FTC-Telekom magabiztos, 3-0-s győzelmet aratott az Astra ellen, és a tabella második helyéről várhatja a Haladás Viktória elleni szeptember 28-ai, idegenbeli rangadót.

Női labdarúgás, Jet-Sol Liga Női NB I, 5. forduló
FTC-Telekom - Astra-Alef HFC 3-0 (1-0)
FTC-Telekom: Böröcz - Mosdóczi, Csigi, Buzás, Erman - Papp, Csiki (Nagy V., 67.) - Szabó V. (Czellér, 58.), Fenyvesi, Diószegi (Kapetanovic, 67.) - Vágó. Vezetőedző: Dörnyei Balázs.
Astra-Alef HFC: Farkas - Rozmis, Vidács, Véninger, Vidovenyecz - Gelb, Fábián (Király, a szünetben), Dikanová, Erdész, Sipos - Krascsenics. Vezetőedző: Nahóczky Attila.
Gól: Erman (24.), Vágó (69., 86.)
Sárga lap: Diószegi (44.), illetve Sipos (74.), Rozmics (79.)

Cikkajánló

Kiütéses győzelmet aratott a női válogatott

Nemzeti együttesünk Eb-selejtezőn 5-0-ra verte Azerbajdzsánt.

Újra edzésben női labdarúgócsapatunk

Címvédő női együttesünk visszatért a Kocsis Sándor Sportközpontba.

Nadja Sztanovics távozik női csapatunktól

A montenegrói válogatott labdarúgó tavaly nyár óta erősítette az FTC-Telekomot.

Távozik Bíró Barbara

Két szezon után az ETO FC Győr együttesénél folytatja pályafutását női csapatunk korábbi kapusa.

Budapesten lesz a BL-selejtező, megvannak az ellenfelek

Sorsoltak az UEFA Női Bajnokok Ligájában.

Három játékossal erősített bajnokcsapatunk

Németh Adél, Nagy Vanessza és Zágonyi Barbara és is az FTC-Telekomban folytatja pályafutását.

Távozik Csányi Diána

A svájci első osztályú FC Zürichnél folytatja karrierjét női labdarúgócsapatunk korábbi játékosa.

Távozik Papp Luca

Magyar válogatott játékosunk a kétszeres Bajnokok Ligája-győztes német Wolfsburgnál folytatja pályafutását.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin