2019. szeptember 15.
Újabb idegenbeli rangadó jön: Miskolcra utazunk
Bajnoki címvédő női labdarúgóink a DVTK otthonában játszanak a Jet-Sol Liga Női NB I negyedik fordulójában.

Az FTC-Telekom bajnoki címvédő, Magyar Kupa-győztes női labdarúgócsapata négy napon belül két győzelmet is aratott, és a nagy rivális MTK nyomába eredt a Jet-Sol Liga Női NB I tabelláján. Helyre állt a világ rendje, mondhatnánk, ám nem szabad szó nélkül elmenni amellett, hogy a két ellenfél az abszolút ligaújonc Kelen, valamint az előző idényt a mindössze az élvonal hatodik helyén záró ETO FC Győr voltak.

Ezúttal már sokkal nehezebb dolga lesz Dörnyei Balázs együttesének, az ellenfél ugyanis az a DVTK, akiknek képességeiről már többször meggyőződhettek a Fradi játékosai is. Elég csak az előző idényre gondolni, ahol bár a bajnoki alapszakaszban háromszor is sikerült legyőzni a diósgyőrieket, közel jártak ahhoz, hogy megtörjék az MTK évek óta tartó bajnoki döntős hegemóniáját, és történetük során először bejussanak a fináléba, amelyet az alapszakaszt toronymagasan nyerő Fradi ellen vívhattak volna. Bár sokáig harcban álltak ezért, végül ez nem jött össze Fórizs Sándor együttesének, ám a Magyar Kupa döntőjébe így is bejutottak, zsinórban másodszor. Első alkalommal, 2018-ban egy emlékezetes meccsen, amelyen mindkét csapat tábora a stadionban buzdította a feleket, a Fradi 3-1-re nyert a szakadó esőben, majd egy évvel később egy még szorosabb meccsen, ahol hiába a 2-0-s vezetés, a DVTK felállt, és harcolt a vezetésért, végül 4-3-ra tudott győzni a Ferencváros, és a magasba emelhette történelmi, zsinórban ötödik Magyar Kupa-serlegét.

A Diósgyőr a bajnoki bronzérmet végül behúzta a Haladás elleni hárommeccses párharcban, így egy olyan szezonon vannak túl, amely után elmondhatják: egyre közelebb vannak a mezőny legerősebb két csapatához, egyre szorosabb csatákat vívnak. Az átütő siker még nem jött el, de már történetük első pontszerzésével is rendkívül elégedettek lehetnének Miskolcon a Fradi ellen. Nem titkoltan erre készülnek a Diósgyőr háza táján, ennek megfelelően a tavalyinál is erősebb kerettel vágtak neki a bajnokságnak. Az első fordulóban három újonc játékos is volt a DVTK keretében, míg a csapatkapitányi karszalagot is új játékos, a mindössze 18 éves, utánpótlás-válogatott Vachter Fanni viseli.

A diósgyőrieknek az is komoly támogatást jelent, hogy hagyományosan nagyon sok néző jár a DVTK Stadionba a női csapat találkozóira is. Tavaly ősszel örök NB I-es nézőcsúcsot jelentő 1600 szurkoló buzdította a csapatot – a diósgyőriek háza táján a mai napig az év eseményének számít nem csak férfi, de női vonalon is a jelenleg is bajnoki és MK-címvédő Ferencváros látogatása. Hiába, a hangulat ugyan remek volt, sőt, a 6. percben a vezetést is megszerezték a hazaiak, ezután a Fradi „versenytempóba” kapcsolt, és végül könnyed, 4-1-es győzelmet aratott. Hasonló eredménnyel több, mint elégedett lehetne Dörnyei Balázs és csapata, ám már egy hajtós, küzdelmes meccsen kiharcolt győzelem is remek eredmény volna.

Nem szabad ugyanis szó nélkül elmenni amellett, hogy a BL-selejtező miatt korán kezdődött, hosszú és kemény felkészülés rengeteget kivett a játékosokból, ezt lehetett látni az MTK elleni bajnoki rajton, és a legutóbbi, ETO elleni mérkőzésen is. Igaz, az ETO és a Kelen ellen is a fél keret pihenőt kapott, mindkét mérkőzésre 15 játékossal nevezett Dörnyei Balázs. Ha a DVTK ellen teljes kerettel készülünk, azért nem fordulhatnak elő hasonló problémák, ráadásul természetesen a mieink is felpörögnek egy már rangadónak számító, idegenbeli találkozóra. Főleg, hogy a pontvesztés nem csak a presztízs miatt nem fér bele: a diósgyőriek eddig hazai pályán magabiztosan legyőzték az Astrát és a Győrt is, és még hibátlanok a bajnokságban – ezen szeretnénk nagyon változtatni ma!

A DVTK – FTC-Telekom Jet-Sol Liga Női NB I mérkőzés 17.00-kor kezdődik Miskolcon, a DVTK Stadionban. A belépés ingyenes, kapunyitás 16.00-kor!

Női labdarúgás, Jet-Sol Liga Női NB I, 4. forduló
DVTK - FTC-Telekom
2019. szeptember 15., vasárnap 17.00, Miskolc, DVTK Stadion
A belépés ingyenes!

Cikkajánló

REMEK GYŐZELEMMEL ZÁRULT AZ EDZŐTÁBOR

U17-es csapatunk elsöprő sikerrel zárta a mezőkövesdi felkészülést.

Ötöt lőttünk a Szabadkának

Harmadik nemzetközi mérkőzését játszotta női labdarúgócsapatunk, a találkozó 5-2-es Fradi-győzelemmel zárult.

Amerikai támadót igazoltunk

Női labdarúgócsapatunknál folytatja karrierjét a 23 éves Leyla McFarland.

Két góllal győztünk a First Vienna ellen

Második felkészülési mérkőzését játszotta női labdarúgócsapatunk Ausztriában.

Kikaptunk a St. Pöltentől

Az FTC-Telekom női labdarúgócsapata 3-0-s vereséget szenvedett az osztrákoktól felkészülési mérkőzésen.

Török győzelem Gyirmóton

Fenyvesivel a kezdőcsapatban szenvedett 4-1-es vereséget a női labdarúgó-válogatott Törökország ellen.

Kiütéses győzelmet aratott a női válogatott

Nemzeti együttesünk Eb-selejtezőn 5-0-ra verte Azerbajdzsánt.

Újra edzésben női labdarúgócsapatunk

Címvédő női együttesünk visszatért a Kocsis Sándor Sportközpontba.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin