2024. július 16.
Török győzelem Gyirmóton
Fenyvesivel a kezdőcsapatban szenvedett 4-1-es vereséget a női labdarúgó-válogatott Törökország ellen.

A magyar női labdarúgó-válogatott az Azerbajdzsán elleni 5-0-s siker után Törökországot fogadta a gyirmóti Alcufer Stadionban az Európa-bajnoki selejtezők zárófordulójában. A B-csoportban a mieink hét ponttal a második helyen álltak a már biztos csoportgyőztes Svájc mögött, míg a törökök a harmadikként várták ezt a találkozót. Válogatottunk kezdőcsapatában kapott helyet Fenyvesi Evelin, míg a kispadon két új igazolásunk, Németh Adél és Zágonyi Barbara mellett Ott Eszter várt bevetésre.

I. félidő

Öt percet kellett várni az első helyzetre, Szőcs eladott labdáját lőtték vissza a törökök, de kapusunk javította hibáját. A 10. percben Kovács Laura nagy lendülettel érkezett a vendégek által kivágott labdára, de blokkolt a védelem. Három perccel később Csíki került ziccerbe, de az utolsó pillanatban mentettek a törökök. Hiába a magyar helyzetek, a 14. percben Seker szerezte meg a vendégek első gólját (0-1).

A 30. percig kellett várni a következő magyar helyzetre, Csíki egy egyéni villanás után ballal vette célba a kaput, de a törökök utolsó embere magabiztosan fogta a középre tartó labdát. A mieink próbáltak nyomást helyezni a vendégekre, közel is voltak az egyenlítéshez, de hiába a gyorsan elvégzett okos szabadrúgás és a gól, a játékvezető előtte már sípolt, így érvénytelen volt a találat.

II. félidő

A szünetben egy helyen változtattunk: Papp Luca helyét Nagy F. vette át. A forulás után a vendégek előtt adódott az első helyzet, de védelmünk blokkolta Seker kísérletét, majd ismét a törökök gólszerzője került helyzetbe, itt még nem volt jó a labdaátvétel, majd az 54. percben Keskin pofozta a kapuba a Szőcsről kipattanó labdát (0-2). Hét perccel később Birgul egy szép kiugratás után lőtte ki a kapu bal alsó sarkát (0-3).

A 66. percben végre megtört a jég: Kaján a kapus mellett elhúzva gurított a kapuba (1-3). Az utolsó szűk húsz percre két helyen is változtatott Szarvas Alexandra: Siklér és Öreg érkezett, Kovács és Pusztai hagyta el a pályát. A mérkőzés hajrájára Fenyvesi helyét korábbi játékosunk, a svájci FC Zürich-hez szerződött Csányi Diána vette át. A 79. percben ismét betalált Törökország: egy balról érkező szabadrúgást Hancar fejelt a kapuba (1-4).

Női válogatottunk tehát hiába küzdött az utolsó percig, Törökország 4-1-re győzött a gyirmóti Alcufer Stadionban, így a harmadik helyen jutott tovább az Eb-selejtezők következő körébe, ahol a B-liga hat legjobb csapatából kap majd ellenfelet.

Női labdarúgás,
válogatott, Európa-bajnokság, selejtező, B-liga, 6. forduló

Magyarország – Törökország 1-4 (0-1)
Gyirmót, Alcufer Stadion

Magyarország: Szőcs – Kovács (Siklér, 72.), Turányi, Németh H., Németh D. – Pusztai (Öreg, 72.), Papp (Nagy F., a szünetben), Fenyvesi (Csányi, 76.) – Csíki, Kaján – Pápai
Szövetségi kapitány: Szarvas Alexandra

Gólok: Kaján (66.), Seker (14.), Keskin (55.), Birgul (61.), Hancar (79.)

Cikkajánló

REMEK GYŐZELEMMEL ZÁRULT AZ EDZŐTÁBOR

U17-es csapatunk elsöprő sikerrel zárta a mezőkövesdi felkészülést.

Ötöt lőttünk a Szabadkának

Harmadik nemzetközi mérkőzését játszotta női labdarúgócsapatunk, a találkozó 5-2-es Fradi-győzelemmel zárult.

Amerikai támadót igazoltunk

Női labdarúgócsapatunknál folytatja karrierjét a 23 éves Leyla McFarland.

Két góllal győztünk a First Vienna ellen

Második felkészülési mérkőzését játszotta női labdarúgócsapatunk Ausztriában.

Kikaptunk a St. Pöltentől

Az FTC-Telekom női labdarúgócsapata 3-0-s vereséget szenvedett az osztrákoktól felkészülési mérkőzésen.

Kiütéses győzelmet aratott a női válogatott

Nemzeti együttesünk Eb-selejtezőn 5-0-ra verte Azerbajdzsánt.

Újra edzésben női labdarúgócsapatunk

Címvédő női együttesünk visszatért a Kocsis Sándor Sportközpontba.

Nadja Sztanovics távozik női csapatunktól

A montenegrói válogatott labdarúgó tavaly nyár óta erősítette az FTC-Telekomot.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin