2024. június 13.
Távozik Papp Luca
Magyar válogatott játékosunk a kétszeres Bajnokok Ligája-győztes német Wolfsburgnál folytatja pályafutását.

Az újabb magyar bajnoki elsőség, és a Simple Női Liga legjobb játékosának járó cím elnyerése után az FTC-Telekom 22 éves magyar válogatott játékosa, Papp Luca a kétszeres UEFA Női Bajnokok Ligája-győztes, hétszeres német bajnok és kilencszeres Német Kupa-győztes Wolfsburg együtteséhez szerződött.

Papp Luca a Bravo DSE-ben és a Kelen SC-ben ismerkedett meg a labdarúgással, majd 2015-ben igazolt a Ferencvároshoz, ahol végig járta a klub utánpótlását, majd 2017-ben akkori fiókcsapatunkhoz, a Kókai KSK-hoz került. Egy évvel később visszatért az FTC-hez, ahol az első csapat mellett az U19-es együttesnek is alapembere volt. A felnőtt csapattal rögtön Magyar Kupa-győzelmet ünnepelhetett, majd 2019-ben a bajnokságban is aranyérmes lett. Ezt további négy bajnoki cím (2021, 2022, 2023, 2024) és egy Magyar Kupa-elsőség (2021) követte. 

Magyar válogatott kiválóságunk a német Wolfsburghoz szerződött, ahol olyan játékosokkal szerepelhet együtt, mint a német válogatott Alexandra Popp és Lena Oberdorf, de beilleszkedését korábbi csapattársa, Németh Diána is segítheti, aki a télen szerződött az UEFA Női Bajnokok Ligája kétszeres aranyérmeséhez.

- A télen nyolc játékosunk igazolt el, most pedig Luca is követte őket. Mindegyikük külföldre távozott, ami amellett, hogy a pótlásuk nekem és a szakmai stábnak nagyon nehéz feladat, a Fradinak nagy dolog, hiszen ez azt jelenti, most már a mi női csapatunk is azon a polcon van, hogy ilyen komoly együtteseknek tud játékosokat adni. Luca lett a bajnokságban az év játékosa, valamint ő a második olyan labdarúgónk, aki a világ 5. legjobb női csapatába igazolt, a kétszeres BL-győztes Wolfsburgba. Egyértelműen felértékelődött a Fradi női labdarúgócsapata és a válogatott is, felkerültünk az európai labdarúgás térképére – mondta vezetőedzőnk, Albert Flórián.

- Kilenc év után eljött az idő, hogy fájó búcsút vegyek szeretett klubbomtól. Nagyon sok mindent megéltünk együtt ezalatt az idő alatt. Sok bajnoki címet és kupagyőzelmeket, meg természetesen csalódásból sem volt hiány. De ami a klubbot jellemzi, sosem adtuk fel, mindig felálltunk, és küzdöttünk tovább. Köszönöm minden egyes embernek, aki valamilyen úton módon segített abban, hogy ide eljussak. Csapattársaimnak, Edzőimnek, és természetes a Családomnak meg a Barátaimnak. Bízom benne, hogy fogunk még találkozni. A szívemben mindig megmarad a klub, és természetesen ezek után is nagyon fogok szurkolni a Fradinak, hogy további sikereket érjenek el - így búcsúzott klubunktól Papp Luca.

Papp Lucának köszönjük az FTC-ért végzett munkáját, pályafutása további részéhez sok sikert kívánunk!

 

Cikkajánló

Kiütéses győzelmet aratott a női válogatott

Nemzeti együttesünk Eb-selejtezőn 5-0-ra verte Azerbajdzsánt.

Újra edzésben női labdarúgócsapatunk

Címvédő női együttesünk visszatért a Kocsis Sándor Sportközpontba.

Nadja Sztanovics távozik női csapatunktól

A montenegrói válogatott labdarúgó tavaly nyár óta erősítette az FTC-Telekomot.

Távozik Bíró Barbara

Két szezon után az ETO FC Győr együttesénél folytatja pályafutását női csapatunk korábbi kapusa.

Budapesten lesz a BL-selejtező, megvannak az ellenfelek

Sorsoltak az UEFA Női Bajnokok Ligájában.

Három játékossal erősített bajnokcsapatunk

Németh Adél, Nagy Vanessza és Zágonyi Barbara és is az FTC-Telekomban folytatja pályafutását.

Távozik Csányi Diána

A svájci első osztályú FC Zürichnél folytatja karrierjét női labdarúgócsapatunk korábbi játékosa.

„Most már edzőként is bajnok vagyok, ami óriási dolog!”

Nehézségekkel tarkított út a bajnoki címig – nagyinterjú női labdarúgóink vezetőedzőjével, Albert Flóriánnal.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin