2024. szeptember 4.
Óriási küzdelemben győzelem a BL-nyitányon
Női labdarúgóink 2-1-re verték a Flora Tallinnt a BL-selejtezőtorna elődöntőjében.

Szeptember 4-én, szerdán az észt bajnok Flora Tallinn ellen kezdte meg szereplését az UEFA Női Bajnokok Ligája selejtezőjében bajnoki címvédő női labdarúgócsapatunk. Albert Flórián vezetőedző a Kosztics – Ott, Zágonyi, Demeter, Gődér – Fenyvesi –  Nagy Viktória, Kubassova, Edwards, McFarland – Nagy Vanessza kezdőt küldte a pályára.

I. félidő

Egyetlen perc sem telt el a mérkőzésből, amikor Jadyn Edwards az első lövéséből gólt szerzett, előnyhöz juttatva a Fradit (1-0).  Nagy Vanessza közel járt a második találatunkhoz, de kiszorított helyzetből mellé lőtt. Ez pedig megbosszulta magát, ugyanis a vendégek rögtön az első helyzetükből egyenlítettek Mari-Liis Lillemae (1-1). Mindössze öt perc elteltével már 1-1 állt az eredményjelzőn, sőt, két perccel később Nagy Viktória száguldott el a jobb oldalon, de veszélyes beadására nem érkezett társ. A 14. percben Nagy Vanessza fejese szállt éppen, hogy kapu fölé, a másik oldalon pedig örülhettünk, hogy Palts nagy helyzetben kapu mellé emelte a labdát a kifutó Kosztics felett. A 17. percben Fenyvesi Evelinnek jött meg a lövőkedve, jó 30 méterről kínálta meg a vendégek kapusát, de Kapa szépen védett. 

Nem sokkal később a jobb oldalon eddig is jól mozgó Nagy Viktóriát buktatták a tizenhatoson belül az észtek, büntetőhöz jutottunk, Edwards tizenegyesét viszont Kapa kivédte, majd Nagy Viktória lövése sem okozott neki gondot. A félidő második részében kevesebb helyzetet alakítottak ki a felek, szögletekből igyekeztek veszélyeztetni a csapatok, de inkább kevesebb, mint több sikerrel. A 37. percben az addigi legaktívabb játékosunk, Nagy Viktória tört a szélről befelé, de lövését könnyen fogta a Flora kapusa. Négy perccel később Gődér mellett húztak el a jobb oldalon, majd Tammikhoz került a labda, akinek a lövését nagy bravúrral hárította Kosztics. A félidő végén még Nagy Vanessza eltalálta a kapufát, a kipattanót pedig a vendégek tisztázták, majd Demeter fejesénél a kapus volt magabiztos.

II. félidő

Fradi-helyzettel kezdődött a második játékrész is, Nagy Vanessza fejese viszont kapu fölé ment. Az 56. percben ismét a kapufát találtuk el McFarland révén, nem sok kellett volna a második gólhoz. Hat perccel később egy remek McFarland-beadás után Edwards ismét betalált (2-1). Rögtön ezután cseréltünk, Túróczy Anna érkezett McFalrand helyére. Nem sokkal később Edwards távolról majdnem megszerezte önmaga és csapata harmadik találatát, csupán centiket tévedett. Nem volt benne a meccsben, de Nagy Vanesszát egy vétlennek tűnő megmozdulás után kiállította a játékvezető a 78. percben durvaság miatt, majd a kispadon reklamáló Albert Flórián vezetőedző is pirosat kapott.

A kiállítások azonban nem törték meg a mieinket, akik emberhátrányban is szívósan védekeztek, sőt, többször az ellenfél térfelén is jól megtartották a labdát. Ellenfelünk a ráadás perceiben mindent megtett az egyenlítésért, de nem tudott betalálni, így csapatunk 2-1-es győzelmet aratott, és szombaton az ukrán Vorszkla Poltava ellen lép pályára a BL-selejtező második körébe jutásért, ahol már a főtábla lehetne a tét.

Női labdarúgás, Bajnokok Ligája, selejtező, 1. kör, 1. mérkőzés
III. kerületi TVE Stadion, Budapest

FTC-Telekom – Flora Tallinn 2-1 (1-1) 

FTC-Telekom: Kosztics – Ott, Zágonyi, Demeter, Gődér – Fenyvesi - Nagy Viktória (Czellér, 81.), Kubassova (Garcia, 90+2.), Edwards, McFarland (Túróczy, 64.) – Nagy Vanessza
Vezetőedző: Albert Flórián

Flora Tallinn: Kapa – Rosen, Purgats, Raamet, Saulep (Panova, 77.), Lillemae – Palts, Tarkmeel, Haberli (Oispuu, 70.) – Tammik (Kurg, 70.), Teern

Vezetőedző: Aleksandra Sevoldajeva

Sárga lap: Gődér (57.), Kubassova (90.), illetve Haberli (56.)

Piros lap: Nagy Vanessza (78.), Albert (78., a kispadról)

Gólok: Edwards (1., 62.), illetve Lillemae (5.)

Cikkajánló

Edwards: „Sokat beszéltünk a mentális tényezőről”

A Flora Tallinn ellen duplázó játékosunk már várja a szombati, BL-továbbjutásról döntő összecsapást – VIDEÓ!

A női BL-selejtező helyszínén a Fradi-minibusz

Szurkolóink a Bajnokok Ligája-selejtező mindkét napján beszerezhetik kedvenc Fradi-terméküket.

Négy leány korosztályunk bajnoksága is elkezdődött

Az U14, az U15, az U17 és az U19-es korosztály is elkezdte a szezont.

Szerdán kezdődik a női BL-selejtezőtorna

Az FTC-Telekom női labdarúgócsapata 16.30-tól az észt FC Flora Tallinn kezdi a BL-selejtezőt.

Csapatfotózáson jártak női labdarúgóink

Futballistáink remekül érezték magukat az eseményen, amelyen a tréfás megmozdulásokkal sem maradtak adósak.

Egy félidő alatt eldőlt, legyőztük az Astrát

Kubassova 14 perc alatt mesterhármast lőtt, Diószegi és McFarland is betalált az 5-1-re megnyert bajnokin.

Indul a jegyértékesítés a női BL-selejtezőtornára

Szurkolói kártyával ingyen juthatnak hozzá a napijegyekhez, amelyekkel mindkét aznapi meccset megtekinthetik.

Alesia Garcia visszatért női labdarúgócsapatunkhoz

Az egyesült államokbeli támadó 2023 februárja és 2024 februárja között már erősítette együttesünket.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin