2019. szeptember 15.
Lányaink kiütötték a riválist: DVTK - FTC-Telekom 1-5
Női csapatunk fantasztikus, 5-1-es győzelmet aratott a DVTK otthonában!

VÉGET ÉRT A MÉRKŐZÉS! Kiütöttük a Diósgyőrt, remek, 5-1-es győzelmet arattunk az előzetesen komoly riválisnak tekintett ellenfél otthonában! Szép volt, lányok!

A második félidő eseményei

94. perc: Fórizs Sándor eddig bírta idegekkel, magánszáma végén sárga lapot kap.

91. perc: Balázs Csilla helyén Gergely Viktória a pályán.

88. perc: Mindkét oldalon csere. A hazai oldalon Kaldaridou helyén Balogh Dominika folytatja, míg a mieinknél a meccs egyik hőse, Vágó helyén Papp Luca a pályán.

86. perc: Szépíthetett volna a DVTK, Vachter lépett ki egy vaktában előrevágott labdával, ám a kapujából kilépő Samu Anna remek bravúrt mutatott be!

84. perc: MEGSZÓRJUK A DVTK-T! ISMÉT VÁGÓT KELL MEGDICSÉRNI, remekül vitte be a tizenhatosra a labdát, már saját maga is befejezhette volna, ám rendkívül önzetlenül a jobb oldalon érkező Kocsán elé tálalt, aki laposan befejezte az akciót. KIÜTÉS!!! 1-5

82. perc: NEMES BOSSZÚ! ÍGY KELL, ELEGÁNSAN! VÁGÓ FANNY TÖRT BE A TIZENHATOSON BELÜLRE A BAL OLDALRÓL, MAJD SENKITŐL SEM ZAVARTATVA A HOSSZÚBA PASSZOLT. 1-4! A társak mind odamennek gratulálni, így kell elégtételt venni a sérelmekért! Bravó!

81. perc: Boros helyén Vígh Klaudia folytatja a hazaiaknál.

80. perc: Balázs Csilla ütközik a felezővonalnál Vágó Fannyval, elég csúnyán földre viszi támadónkat, aki pár másodpercig lenn is marad. Mindez a hazai kispad előtt történik, Fórizs Sándor pedig rendkívül sportszerűtlenül nekiáll magyarázni a földön fekvő játékosunknak.

79. perc: Kocsán állítja meg a szélen meginduló Sandut, sárga lapot kap érte. A hazaiak jöhetnek szabadrúgással veszélyes helyről, 18 méterre a kaputól, az oldalvonaltól. A szabadrúgás veszélyesen érkezik, de szögletre fejeljük, amelyet Samu kiboxol, utána pedig Kocsán felszabadít.

77. perc: Hihetetlen körülmények között szépít a Diósgyőr, szó szerint a semmiből... Barker húzta meg a jobb oldalon egy kósza kontrával, megcsinált befelé egy cselt, majd remek mozdulattal a hosszú kapufára tekert. A visszapattanó labda Samu Anna kezéről szerencsétlenül pattant a gólvonal felé, úgy tűnt, már túl is ment azon, mire kapusunk kikotorta, ám az érkező Vachter közelről bevágta. Végül neki adták a gólt.

76. perc: Ez volt Pusztai utolsó megmozdulása a meccsen, Diószegi Fanni érkezett a helyére.

74. perc: Nincs megállás, vérszemet kaptunk, meg akarjuk szórni a szétesőben lévő diósgyőrieket: Pusztaitól indult az újabb akció, Kocsánt érintve került a jobb szélen Mosdóczihoz, aki remek ütemben tette vissza a közben középre futó Pusztainak, középpályásunk kis híján a kapuba tudott perdíteni, de Schildkraut ezúttal a helyén volt.

73. perc: MEKKORA AKCIÓ, MEKKORA GÓL! Pusztai lépett ki egy remek labdával a bal oldalon egy Csikivel való kényszerítő után, az alapvonal közeléből gyönyörűen emelte vissza a lendületből érkező Vágó elé, aki kapásból a bal sarokba továbbított! Eldőlt! 0-3!

A DVTK mintha elvesztette volna a hitét, hogy ezen a mérkőzésen még lehet keresnivalója, abszolút dominálunk az elmúlt percekben.

70. perc: Közel volt a harmadik... Vágó és Fenyvesi szép összjátéka után a tizenhatoson kívül érkező Mosdóczi elé került a labda, akinek remek lövése a kapufát találta el.

64. perc: Szabó remeknek tűnő labdát pöccint balról a védővonalból kilépő Kocsán elé, aki Schildkraut mellett a kapufára perdít, ám az asszisztens lest jelzett, így egyébként sem lett volna érvényes a gól.

63. perc: Aleksic szögletére Hasanbegovic robbant be a rövid oldalon, de az oldalhálóba perdített.

62. perc: Szabó Viktória laposan tekerte a szabadrúgást a jobb alsó felé, Schildkraut kipaskolta.

62. perc: Vágó Fanny indul meg középen egy remek labdával, Jáhn Klaudia nagyon csúnyán felvágja, meg is kapta érte teljesen jogosan a meccs első sárga lapját. Szabadrúgással jöhetünk rendkívül veszélyes helyről, 19 méterről, középről.

60. perc: A diósgyőri védők ismét összehoztak egy ziccert nekünk... Szabó Viktória húzta meg a bal oldalon, beívelésébe Balázs Csilla belelépett, de a lábáról az égbe perdült a labda, amit középen a védőktől szorongatott Vágó Fanny vett le szép mozdulattal, majd az érkező Fenyvesi elé készített, középpályásunk azonban nem találta el jól a labdát.

57. perc: Mekkora helyzet volt... Szabadrúgással jöhettünk húsz méterre a kaputól, jobbról. Ezúttal Csiki Anna végezte el, élesen a kapu előterébe lőtte, Schildkrautnak eddig a meccsen egyszer sem sikerült megfognia az ilyen labdákat, ezúttal sem... A hazai kapusról kipattanót azonban Kocsán Petra közvetlen közelről mellé bombázta. Talán ő maga is meglepődött azon, hogy ez a labda így odakerült elé...

Nincs változás a játékban, továbbra is dominálunk. A maroknyi hazai tábor ezt, és csapatuk játékát is egyre nehezebben tolerálja, most éppen a fradisták és a budapestiek szidalmazásával szórakoztatják magukat - lelkük rajta, egy női mérkőzésen...

49. perc: Vágó és Mosdóczi kevergetnek a jobb oldalon, a szögletzászlónál, frissen beállt kapitányunk remek csellel húzta el védője mellett a labdát, majd letette Csikinek lövésre, a blokkról szögletre vágódott a labda.

Elkezdődött a második félidő!

Az előző két bajnokinkhoz hasonlóan a szünetben ezúttal is Mosdóczi Evelin váltotta Nagy Virágot. Fenyvesi Evelin át is adta hetesünknek a csapatkapitányi karszalagot.

Érkeznek a csapatok a pályára, hamarosan kezdődik a második félidő!

Az első félidő eseményei

Véget ért az első félidő. Megnyugtató, kétgólos előnnyel mehetünk szünetre!

42. perc: KETTŐ!!! Ismét Aleksic ívelte be remekül a pontrúgást, a labda elakadt a gólvonal előtt tömörülő játékosokban, nem sikerült felszabadítani, Melisa Hasanbegovic pedig közvetlen közelről a hálóba vágta! 0-2!

41. perc: Kocsánnal szemben szabálytalanok a hazaiak, szabadrúgással jövünk 18 méterről, a bal oldalról.

37. perc: Sandu jobb oldali szabadrúgása veszélyesen tekeredett a kapunk elé, de sikerült kifejelni szögletre. A szögletből nem alakult ki veszély.

35. perc: Aleksic gondolt egyet, és balról, jó húszról kapura tekert egy szabadrúgás utáni lepattanót, Schildkraut azonban ezt a könnyű labdát sem tudta megfogni, így szöglettel jöhetünk.

33. perc: Pusztai indult meg a jobb oldalon, lapos centerezését kirúgták a védők, de laposan és középre, az ezúttal a második hullámban érkező Vágó pedig kapásból lő, a labda a blokkról szögletre vágódik.

28. perc: A gól megfogta a hazaiakat, jönnek sorra a támadásaink. Ezúttal Fenyvesi tört be a tizenhatoson belülre, letette Pusztainak, aki átverekedte magát védőjén, majd lőtt, kissé mellé.

23. perc: OTT IS VAN!!! Aleksic szöglete után a hozzá visszapattanó labda remekül érkezett újra a kapu elé, INNA ZLIDNIS pedig szépen emelkedett, és a bal sarokba bólintott! 0-1!!!

22. perc: Szabó húzza meg a jobb oldalon, középre ívelné Vágó fejére, de egy védő szögletre fejeli.

20. perc: Említettük, hogy a kontrákra nagyon oda kellene figyelni... egy váratlan labdavesztésből három a kettő ellen indul meg a DVTK, Bradic remek ütemben teszi le Barkernek, aki bárhová lőhetne, laposan és lágyan a jobb alsót veszi célba. Samu Anna hidegvérrel nézi, pedig elég közel volt - a kapufáról pattant vissza a mezőnybe a labda... Ennél kicsit szigorúbban kell zárni hátul!

19. perc: Egy egyszerű, apró taktikai szabálytalanság a felezővonalnál Pusztaitól, a diósgyőriek viszont olyan lendülettel reklamálnak, hogy még a játékvezető is odamegy figyelmeztetni játékosunkat. Kétségtelen, hogy szópárbajban eddig a hazaiak az erősebbek, ha futballban nem is...

17. perc: Vágó tette a bal oldalról a tizenhatos előterében Aleksic elé, aki Csikinek tolta tovább, ebből megvolt az első kaput eltaláló lövésünk. A nem túl életerős löket a jobb alsó felé kanyarodott, és kicsit megtréfálta Schildkraut Fruzsinát, aki foghatta volna, ám csak kiütnie sikerült. A kipattanóból viszont felszabadítottak a hazaiak.

14. perc: Nagy Virág passzával Csiki Anna indulna meg a jobb szélen, jégkorongos módra ütközik le... Jogos szabadrúgás, 16 méterről, a jobb oldalról. A sértett végzi el, remekül kanyarodik középre, de kifejelik.

11. perc: Megvan az első lövésünk: Pusztai indult meg a bal oldalon, lapos beadásából pedig Vágó egy jó átvétel után 14 méterről kevéssel a rövid felső mellé lőtt.

10. perc: Tíz perc, ennyit kellett várni arra, hogy a játékvezető először figyelmeztesse a hazaiak vezetőedzőjét. A spori is az óráját mutatja Fórizs Sándornak, jelezve, kár már ilyen korán ilyen elánnal reklamálni...

5. perc: A kontrákra jó lesz odafigyelni, az első helyzet egy ellentámadásból a hazaiaké: Barker húzta meg a jobb szélen, középre ívelte Bradicnak, aki egy átvétel után a másik oldalon érkező Vachter elé pöccintett volna, a kapujából kilépő Samu Anna azonban hárított.

Már négy perc elröppent az első játékrészből, nem volt még nagy helyzet. Járatjuk a labdát, de eddig még nem sikerült a hazaiak védővonala mögé kerülni.

Elkezdődött az első félidő!

A találkozót Erdélyi Bence vezeti, asszisztensei Zsákai Milán és Dobos Dávid lesznek a mai napon.

A kezdőcsapatunkban nincs nagy meglepetés, ezúttal is Nagy Virág kezd jobbhátvédben Mosdóczi Evelin helyett. Ezúttal nem spóroltunk, teljes kerettel érkeztünk, a lehetséges maximális számú cserejátékos ült le a kispadra.

Ezúttal nem dől meg a nézőcsúcs... Ugyan az előzetes hírek szerint a miskolciak nagyon készültek erre a meccsre, vezetőedzőjük is beharangozta a pokoli hangulatot, a főlelátón a kezdéskor nagyjából 2-300 szurkoló szemléli az eseményeket.

Érkeznek a csapatok a pályára, a DVTK a hagyományos hazai piros-fehér szerelésében, míg az FTC-Telekom is az új hazai, zöld-fehér csíkos mezében.

A mérkőzést megelőzően

Önbizalommal telve érkezhetett Miskolcra az FTC-Telekom női labdarúgócsapata, Dörnyei Balázs bajnoki és Magyar Kupa-címvédő együttese ugyanis az elmúlt bő egy hétben két győzelmet is aratott a Jet-Sol Liga Női NB I-ben. Előbb az abszolút ligaújonc Kelent múltuk felül a hazai szezonnyitón 10-0-ra, majd az előző idényt a hatodik helyen záró ETO ellen játszottunk nyögvenyelős meccset, de azt is sikerült végül magabiztosan, 2-0-s győzelemmel behúzni.

Ezúttal azonban igazán fel kell pörögnie a lányoknak, az ellenfél ugyanis az a DVTK, amelyik most már hosszú ideje ostromolja az első két hely egyikét a magyar bajnokságban. Ahogy a meccs felvezetőjében bővebben is írtunk róla, Fórizs Sándor tanítványai az előző idényben sokáig harcban álltak az MTK-val a bajnoki döntős második helyért az alapszakaszban, a Magyar Kupában pedig zsinórban kétszer is bejutottak a döntőbe - igaz, mindkétszer a Ferencváros hódította el ellenük a trófeát. Érdemes felidézni a 2019-es finálét, ez volt ugyanis a két csapat eddigi utolsó egymás ellen megvívott tétmérkőzése. Ez a döntő a szoros, végig nyitott küzdelemről, a történelmi, zsinórban ötödször elhódított trófeáról, Németh Júlia búcsújáról, valamint Csiki Anna elképesztően nagy góljáról és duplájáról marad emlékezetes:

Ugyan a diósgyőriek nagyon régóta ostromolják az első két helyet, még egyszer sem sikerült pontot szerezniük a Ferencváros ellen. Az elmúlt idényben mindhárom alapszakaszbeli bajnokiból a Fradi került ki győztesen.

Az előző idényben a miskolci mérkőzésre 1600 szurkoló látogatott ki, az a mai napig női NB I-es nézőcsúcs, a Fradi azonban azt a meccset is behúzta, hátrányból fordítva, 4-1-re.

Jet-Sol Liga Női NB I, 4. forduló
DVTK - FTC-Telekom 1-5 (0-2)
Miskolc, DVTK Stadion
DVTK: Schildkraut - Balázs Cs. (Gergely, 91.), Jáhn, Kiamou, Boros (Vígh, 81.) – Kosztova, Kaldaridou (Balogh D., 88.), Sandu – Vachter – Bradic, Barker. Vezetőedző: Fórizs Sándor
FTC-Telekom: Samu - Nagy V. (Mosdóczi, a szünetben), Hasanbegovic, Zlidnis, Szabó V. – Pusztai (Diószegi, 76.), Aleksic – Csiki, Fenyvesi, Kocsán – Vágó (Papp L., 88.). Vezetőedző: Dörnyei Balázs.
Gól: Vachter (77.), illetve Zlidnis (23.), Hasanbegovic (42.), Vágó (73., 82.), Kocsán (84.)
Sárga lap: Jáhn (62.), Fórizs Sándor vezetőedző (94.), illetve Kocsán (79.)

Cikkajánló

Kiütéses győzelmet aratott a női válogatott

Nemzeti együttesünk Eb-selejtezőn 5-0-ra verte Azerbajdzsánt.

Újra edzésben női labdarúgócsapatunk

Címvédő női együttesünk visszatért a Kocsis Sándor Sportközpontba.

Nadja Sztanovics távozik női csapatunktól

A montenegrói válogatott labdarúgó tavaly nyár óta erősítette az FTC-Telekomot.

Távozik Bíró Barbara

Két szezon után az ETO FC Győr együttesénél folytatja pályafutását női csapatunk korábbi kapusa.

Budapesten lesz a BL-selejtező, megvannak az ellenfelek

Sorsoltak az UEFA Női Bajnokok Ligájában.

Három játékossal erősített bajnokcsapatunk

Németh Adél, Nagy Vanessza és Zágonyi Barbara és is az FTC-Telekomban folytatja pályafutását.

Távozik Csányi Diána

A svájci első osztályú FC Zürichnél folytatja karrierjét női labdarúgócsapatunk korábbi játékosa.

Távozik Papp Luca

Magyar válogatott játékosunk a kétszeres Bajnokok Ligája-győztes német Wolfsburgnál folytatja pályafutását.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin