2023. december 22.
Karácsonyi készülődés női labdarúgóinkkal
Fenyvesi Evelin, Csigi Eszter és Ott Eszter mesélt az ünnepekről és arról, hogy idén hol töltik a karácsonyt.

Karácsonyi fotózáson vett részt női labdarúgócsapatunk néhány játékosa. Csapatkapitányunk, Fenyvesi Evelin, valamint két kiváló védőnk, Csigi Eszter és Ott Eszter gyermekkori karácsonyaik mellett arról is beszéltek, hogy hogyan töltik az ünnepeket idén.

„Nagyon várom az ünnepeket, mert ilyenkor többet tudok a szeretteimmel lenni, ami nagyon feltölt engem. A szüleim halászlét készítenek minden karácsonykor, az az egyik kedvencem. De persze anyukámmal minden évben sütünk mézeskalácsot is, az is mindig nagyon jó móka. Amikor még kicsi voltam, az egész család összegyűlt, játszottunk, kártyáztunk, hóembert építettünk, hógolyóztunk. Ilyenkor volt alkalmunk találkozni a távolabbi rokonokkal is. Idén a karácsonyt vidéken töltjük a családommal, az évet pedig a Balatonon búcsúztatjuk majd a barátokkal” – kezdte a sort csapatkapitányunk, Fenyvesi Evelin.

Csigi Eszteréknél (a belső képen jobbra) a házi készítésű süteményeké a főszerep:

- Általában boltban veszem meg az ajándékokat, de van olyan is, hogy én készítem kézzel őket. Feldíszítem a lakást, szeretem ilyenkor a fényfüzéreket felrakni, mert az is megteremti a karácsonyi hangulatot. Szoktam illatgyertyákat is gyújtani és közben beszélgetünk, társasjátékozunk a családdal. Ami az ételeket illeti, nem igazán készülünk különleges menüvel, de ha kell valamit mondanom, akkor a süteményeket emelném ki. Mindig szoktunk almás pitét sütni ilyenkor, illetve bejglit. Amikor kisebbek voltunk, a tesómmal és apával mindig lementünk focizni a játszótérre karácsonykor, rendeztünk egy házi bajnokságot, és amikor annak vége volt, jöhettek a vendégek hozzánk. Idén nem terveztünk utazást erre az időszakra, a családdal, rokonokkal, barátokkal töltöm otthon az ünnepeket.

A boldog készülődés mellett a jótékonykodás is szerepel védőnk, Ott Eszter listáján:

- Már december elején feldíszítettem a házunkat, mézeskalácsot sütöttem a családommal, jótékonysági sütivásáron és adventi kézműves programon is részt vettem, karácsonyi zenéket hallgatok és a karácsony előtti napokban meg ezerrel megy a sütés-főzés. A karácsonyi menühöz elengedhetetlen nálunk a pulyka, a barátommal pedig szeretünk ilyenkor valamilyen különlegességet is elkészíteni. Amikor gyerekek voltunk a testvéreimmel, Anyáék elküldtek minket a szobánkba, felöltöztünk szép ruhába, aztán csengőszóra jöhettünk a karácsonyfához, ami alatt addigra ott sorakoztak az ajándékok. Nagyon meghitt volt. Most karácsony előtt elutazunk wellnessezni a párommal, de az ünnepeket a családunkkal közösen töltjük majd.

Cikkajánló

REMEK GYŐZELEMMEL ZÁRULT AZ EDZŐTÁBOR

U17-es csapatunk elsöprő sikerrel zárta a mezőkövesdi felkészülést.

Ötöt lőttünk a Szabadkának

Harmadik nemzetközi mérkőzését játszotta női labdarúgócsapatunk, a találkozó 5-2-es Fradi-győzelemmel zárult.

Amerikai támadót igazoltunk

Női labdarúgócsapatunknál folytatja karrierjét a 23 éves Leyla McFarland.

Két góllal győztünk a First Vienna ellen

Második felkészülési mérkőzését játszotta női labdarúgócsapatunk Ausztriában.

Kikaptunk a St. Pöltentől

Az FTC-Telekom női labdarúgócsapata 3-0-s vereséget szenvedett az osztrákoktól felkészülési mérkőzésen.

Török győzelem Gyirmóton

Fenyvesivel a kezdőcsapatban szenvedett 4-1-es vereséget a női labdarúgó-válogatott Törökország ellen.

Kiütéses győzelmet aratott a női válogatott

Nemzeti együttesünk Eb-selejtezőn 5-0-ra verte Azerbajdzsánt.

Újra edzésben női labdarúgócsapatunk

Címvédő női együttesünk visszatért a Kocsis Sándor Sportközpontba.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin