2023. április 22.
Háromgólos győzelem a győri rangadón
Női labdarúgóink 3-0-ra nyertek idegenben, így oda-vissza legyőzték közvetlen riválisukat az NB I-ben.

A Simple Női Liga NB I-et száz százalékosan vezető FTC-Telekom az előző fordulóban csak fél mérkőzést játszott, hiszen mint ismert, a Kelen elleni idegenbeli bajnokit a második félidő elején lefújta a játékvezető a rossz időjárási körülmények miatt a játékra alkalmatlan pálya állapotát látva. Azóta kiderült, a találkozót április 25-én, kedden az 57. perctől folytatják.

Ilyen események után várt rangadó Vágó Fanny játékos-edző együttesére szombat délelőtt. A címvédő FTC-Telekom a Bíró Barbara – Ott Eszter, Csigi Eszter, Németh Diána – Papp Luca, Fenyvesi Evelin - Hanna Barker, Pusztai Sára, Csányi Diána, Szabó Viktória – Alesia Garcia összeállításban lépett pályára az ETO FC Győr otthonában.

Jobban kezdtünk, már az első percekben a kapujuk elé szegeztük a győrieket. Egy Papp Luca-lövés és egy Ott Eszter-fejes jelezte mindezt. Több ígéretes akciót vezettünk mindkét szélen, de a beadásokra rendre jól mozdult ki az ETO kapusa, Borok Dorina. A jelentős mezőnyfölényünk a 22. percben érett góllá, amikor amerikai légiósunk, Barker indult meg a saját térfeléről, senki sem támadta, így közelebb lopta magát a tizenhatosig, majd passzolt az üresen elmozgó honfitársának, Alesia Garciának, aki jobbal, 13 méterről kilőtte a jobb alsó sarkot, 0-1!

Bár a gól után felélénkült az ETO, a folytatásban is jobban játszott a Ferencváros riválisánál. Csak Borok kapuson múlt, hogy ne szerezzünk újabb gólt a félidő végéig.

A második félidőt viszont parádésan kezdte a Ferencváros. Csányi Diána passzolt a tizenhatoson belül a csereként beállt játékos-edzőhöz, Vágó Fannyhoz, aki látványos mozdulattal, sarokkal tette tovább az érkező Garciának, aki pedig a kapu bal oldalába vágta a labdát, 0-2!

Duplázó támadónkat Biljana Bradics váltotta. Bár az újabb gólt nem ő szerezte, de jelentősen közrejátszott benne. Szerb támadónkat buktatták a tizenhatoson belül, a megítélt büntetőt pedig válogatott védőnk, Csigi Eszter jobbal, a kapu jobb felső sarkába bombázta, 0-3!

A Fradi 3-0-ra nyert Győrben, így az októberi, 4-0-s hazai győzelem után oda-vissza megverte közvetlen riválisát. Folytatás jövő kedden a Kelen ellen.

NŐI LABDARÚGÁS
Simple Női Liga NB I, 18. forduló
ETO Park, Győr
ETO FC Győr–FTC-Telekom 0–3 (0–1)
FTC-Telekom: Bíró – Ott, Csigi, Németh D. – Papp L., Fenyvesi - Barker (Czellér, 74.), Pusztai (Vágó, 46.), Csányi (Nagy V., 63.), Szabó V. (Vincze B., 46.) – Alesia García (Bradics, 63.).
Játékos-edző: Vágó Fanny
Gólszerzők: Garcia (22., 52.), Csigi (76., 11-esből)

Cikkajánló

Egy félidő alatt eldőlt, legyőztük az Astrát

Kubassova 14 perc alatt mesterhármast lőtt, Diószegi és McFarland is betalált az 5-1-re megnyert bajnokin.

Indul a jegyértékesítés a női BL-selejtezőtornára

Szurkolói kártyával ingyen juthatnak hozzá a napijegyekhez, amelyekkel mindkét aznapi meccset megtekinthetik.

Alesia Garcia visszatért női labdarúgócsapatunkhoz

Az egyesült államokbeli támadó 2023 februárja és 2024 februárja között már erősítette együttesünket.

Sikeresen kezdték az idényt női labdarúgóink

Együttesünk az MTK-t verte 2-0-ra.

Mókás csapatépítőt tartottak női labdarúgóink

Mezőkövesden edzőtáboroztak női csapatunk tagjai, akik BL-főtáblás szereplésről álmodoznak – VIDEÓ!

Egy gól döntött a Topolya ellen

Utolsó felkészülési mérkőzését játszotta női labdarúgócsapatunk, Nagy Vanessza góljával győztünk.

REMEK GYŐZELEMMEL ZÁRULT AZ EDZŐTÁBOR

U17-es csapatunk elsöprő sikerrel zárta a mezőkövesdi felkészülést.

Ötöt lőttünk a Szabadkának

Harmadik nemzetközi mérkőzését játszotta női labdarúgócsapatunk, a találkozó 5-2-es Fradi-győzelemmel zárult.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin