2024. július 4.
Három játékossal erősített bajnokcsapatunk
Németh Adél, Nagy Vanessza és Zágonyi Barbara és is az FTC-Telekomban folytatja pályafutását.

Tovább formálódik bajnoki címvédő női labdarúgócsapatunk kerete: az FTC-Telekomban folytatja pályafutását a Soroksártól érkező Nagy Vanessza, míg az ETO FC Győr együttesétől Zágonyi Barbara, Szombathelyről pedig Németh Adél teszi át székhelyét a Népligetbe.

A 2002-es születésű Nagy Vanessza Szombathelyen, a Haladás Viktória csapatában ismerkedett meg a labdarúgással, majd 2017 nyarán Ausztriába, a St. Pölten együtteséhez igazolt. 2021 és 2023 között a német női Bundesligában szereplő Eintracht Frankfurt játékosa volt, innen tért haza 2023 októberében, amikor a Soroksár játékosa lett. Az előző idényben az élvonalban 13 bajnokin 8-szor volt eredményes. Tagja volt korábban az U17-es és az U19-es magyar válogatottnak is.

A 25 éves Zágonyi Barbara számára nem lesz ismeretlen a ferencvárosi közeg, 2013-ban a biatorbágyi Viadukt SE-től igazolt a Fradiba, és az U17-es csapat mellett a felnőtteknél is szóhoz jutott csereként egy bajnokin. Egy FTC-s szezon után akkori fiókcsapatunkhoz, a Kókához szerződött, ahol négy szezont húzott le. 2020-ban a Kelen SC-hez igazolt, majd 2022 őszétől egy szezonon át kipróbálta magát az Egyesült Államokban, a Brooklyn FC-nél is. 2023-ban az ETO FC Győr játékosa lett. A 2023/24-es szezont ezüstéremmel és Magyar Kupa-győzelemmel záró győrieknél 23 bajnokin és 4 kupameccsen szerepelt, zömében kezdőként. Ő is szerepelt korábban az U17-es és az U19-es nemzeti csapatban is.

Harmadik igazolásunk a még mindig csak 19 éves szombathelyi Németh Adél. A 2005-ös születésű gólvágó már 2014-től igazolt játékosa volt a Haladás női szakágának elődjének, a Viktória FC-nek, így a vasiak saját nevelésű játékosának tekinthető. A korosztályos csapatokban a 2018/19-es szezonban 24 meccsen összesen nem kevesebb, mint 44 gólt termelt (37-szer volt eredményes az U14-ben, 7-szer az U16-ban). A következő szezonban az U16-os és U19-es csapatokban is folytatta a gólgyártást, 12 meccsen 22 gólt lőtt, majd a 2020/21-es idényben bemutatkozott a felnőttek között, összesen 16 mérkőzésen lépett pályára a Simple Női Ligában, egyszer pedig a Magyar Kupában. A következő szezonokban alapembere volt a szombathelyi együttesnek, emellett rendre visszajátszott a korosztályos csapatokba is. A 2023/24-es szezonban 21 felnőtt bajnokin jutott szóhoz, a Fehérvár elleni 4-0-s siker alkalmával volt eredményes. Ő is megjárta az U17-es és az U19-es korosztályos válogatottakat.

Cikkajánló

Távozik Bíró Barbara

Két szezon után az ETO FC Győr együttesénél folytatja pályafutását női csapatunk korábbi kapusa.

Budapesten lesz a BL-selejtező, megvannak az ellenfelek

Sorsoltak az UEFA Női Bajnokok Ligájában.

Távozik Csányi Diána

A svájci első osztályú FC Zürichnél folytatja karrierjét női labdarúgócsapatunk korábbi játékosa.

Távozik Papp Luca

Magyar válogatott játékosunk a kétszeres Bajnokok Ligája-győztes német Wolfsburgnál folytatja pályafutását.

„Most már edzőként is bajnok vagyok, ami óriási dolog!”

Nehézségekkel tarkított út a bajnoki címig – nagyinterjú női labdarúgóink vezetőedzőjével, Albert Flóriánnal.

Női válogatott: győzelem Svájc ellen

Női labdarúgó-válogatottunk hazai pályán 1-0-ra verte Svájcot Európa-bajnoki selejtezőn.

Vereség Svájcban

Női labdarúgócsapatunk 2-1-es vereséget szenvedett a Svájc elleni Európa-bajnoki selejtezőn.

RangAdó-díjátadó: Papp Luca az év legjobbja!

Női labdarúgócsapatunk középpályása lett a Simple Női Liga legjobbja a Magyar Labdarúgó Szövetség gáláján.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin