2023. június 10.
Egy nagy visszatérő és egy új érkező
Női labdarúgócsapatunkban folytatja Diószegi Fanni és a montenegrói válogatott Nadja Sztanovics is.

Immáron hatszoros magyar bajnok, az UEFA Női Bajnokok Ligája selejtezőire készülő női labdarúgócsapatunk megkezdte a nyári átigazolási időszakban szokásos erősítéseket. Az FTC-Telekom elsőként két érkezőt jelent be: három év kihagyás után visszatér a Ferencvárosba a korábban zöld-fehérben bajnoki címet és kupagyőzelmeket is ünneplő Diószegi Fanni, valamint szintén az FTC-Telekomban folytatja pályafutását a montenegrói válogatott Nadja Sztanovics.

Diószegi Fanni 1996 november 26-án született Budapesten. Pilisvörösváron kezdte a labdarúgást, majd 2007 őszén, mindössze tízévesen lett a Ferencváros akkor éppen formálódó női együttesének játékosa. A 2012/13-as idényben mutatkozott be a felnőtteknél, nyolc NB II-es bajnokin és két kupameccsen jutott szóhoz, így részese volt annak, hogy az FTC női csapata története során először kiharcolta az élvonalbeli indulás jogát.

2014 nyarán az MTK-ba igazolt, ahonnan két évvel később légiósnak állt, a német másodosztályú Saarbrücken játékosa lett. 2017 nyarán tért vissza a Ferencvároshoz, amellyel 2019-ben magyar bajnok lett, 2018-ban és 2019-ben pedig Magyar Kupa-győzelmet ünnepelhetett. Közben közel egy évet kihagyott keresztszalag-szakadás miatt, a rehabilitációt követően 2019 márciusában lépett újra pályára tétmérkőzésen. 2020-ban az MTK-hoz, majd egy évvel később a Puskás Akadémiához igazolt, innen tért vissza, megkezdve immáron harmadik ferencvárosi időszakát.

Nadja Sztanovics 1999 szeptember 10-én született Montenegróban. A lengyel női bajnokságban szereplő Czarni Sosnowiec együttesétől érkezett a Ferencvároshoz, amelynek színeiben már szerepelt a mieink ellen, 2021 nyarán ugyanis a lengyel csapat éppen egy csoportban szerepelt a Fradival a BL-selejtezőben, akkor a mieink 2-1-es győzelmet arattak.

Sztanovics pályafutása eddigi egyetlen trófeáját is a lengyel együttessel szerezte, 2022-ben megnyerték a női Lengyel Kupát. A montenegrói támadó eddig 13 alkalommal szerepelt hazája válogatottjában.

 

 

Cikkajánló

REMEK GYŐZELEMMEL ZÁRULT AZ EDZŐTÁBOR

U17-es csapatunk elsöprő sikerrel zárta a mezőkövesdi felkészülést.

Ötöt lőttünk a Szabadkának

Harmadik nemzetközi mérkőzését játszotta női labdarúgócsapatunk, a találkozó 5-2-es Fradi-győzelemmel zárult.

Amerikai támadót igazoltunk

Női labdarúgócsapatunknál folytatja karrierjét a 23 éves Leyla McFarland.

Két góllal győztünk a First Vienna ellen

Második felkészülési mérkőzését játszotta női labdarúgócsapatunk Ausztriában.

Kikaptunk a St. Pöltentől

Az FTC-Telekom női labdarúgócsapata 3-0-s vereséget szenvedett az osztrákoktól felkészülési mérkőzésen.

Török győzelem Gyirmóton

Fenyvesivel a kezdőcsapatban szenvedett 4-1-es vereséget a női labdarúgó-válogatott Törökország ellen.

Kiütéses győzelmet aratott a női válogatott

Nemzeti együttesünk Eb-selejtezőn 5-0-ra verte Azerbajdzsánt.

Újra edzésben női labdarúgócsapatunk

Címvédő női együttesünk visszatért a Kocsis Sándor Sportközpontba.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin