2019. szeptember 28.
Apró megtorpanás: pontot vesztettünk Szombathelyen
Női labdarúgócsapatunk 0-0-s döntetlent játszott a Haladás-Viktória otthonában, és továbbra is második.

A Jet-Sol Liga Női NB I 6. fordulójában bajnoki és Magyar Kupa-címvédő női labdarúgócsapatunk Szombathelyen, a Haladás-Viktória otthonában lépett pályára. Ezúttal nem a helyiek új stadionjában, hanem a Király Sportlétesítményben rendezték meg a találkozót.

A Haladás három győzelem és egy döntetlen mellett mindössze egy, a múlt héten a DVTK-tól elszenvedett 2-1-es vereséggel várta a rangadót, a tabella harmadik helyéről, míg a Fradi a bajnoki nyitányon az MTK otthonában játszott 0-1 óta zsinórban négyszer tudott győzni, ezzel a második helyen állt öt játéknap után.

Ahogy az várható volt, a mérkőzésen a Ferencváros játszott szinte végig mezőnyfölényben, a szombathelyiek elsősorban a védekezéssel voltak elfoglalva. Azt azonban remekül megszervezték, ötvédős taktikai felállásukkal sikerült némi meglepetést okozniuk a Fradinak. A szervezett, kemény védekezéssel szemben nem ült a Dörnyei Balázs együttesétől megszokott sokpasszos, kombinatív játék, az utolsó kulcspasszoknál rendre hiba csúszott az akciókba, vagy a hazai védők odaértek. Sőt, teljesen a támadás lehetőségét sem adta fel a Viktória, Szakonyi és Balogh révén voltak veszélyes kontráik is. A játék képe a második félidőre sem változott, ám még így is eldőlhetett volna a Ferencváros javára a meccs, ám a lefújás előtt hatalmas helyzet maradt ki, így gólnélküli döntetlen lett a vége.

Jó iramú mérkőzésen az FTC-Telekom két pontot Szombathelyen hagyott, ám a hazaiak küzdőszellemük és szervezett, fegyelmezett játékuk révén abszolút megérdemelték a bravúros pontszerzést. Így nem sikerült közelebb lépnie a Ferencvárosnak a listavezető MTK-hoz, igaz, távolabb sem került, a nagy rivális ugyanis 1-1-re végzett Diósgyőrben, ahonnan a Fradi két héttel ezelőtt 5-1-es győzelemmel távozott.

A bajnokságban három hét szünet következik, október 4-én a magyar válogatott, hét ferencvárosival a keretében a bombaerős Svédországot fogadja Miskolcon, majd a rá következő hétvégén Magyar Kupa-fordulót rendeznek, amelyhez már az NB I-es csapatok is csatlakoznak – a címvédő FTC-Telekom Székesfehérvárra látogat.

A Fradi bajnokin legközelebb október 19-én lép pályára, amikor a Szent Mihályt fogadja az FTC Női Labdarúgó Központban.

(Fotó: https://www.facebook.com/Viktoria.FC/)

Női labdarúgás, Jet-Sol Liga Női NB I, 6. forduló
Haladás-Viktória FC - FTC-Telekom 0-0 (0-0)
Szombathely, Király Sportlétesítmény
Haladás-Viktória FC: Bíró – Balogh, Fördős, Tálosi, Horti, Kiss Zs. – Tóth A., Rácz – Szakonyi, Siklér (Manhart, 20.), Öreg. Vezetőedző: Simon Attila.
FTC-Telekom: Samu – Mosdóczi, Zlidnis, Hasanbegovic, Szabó V. – Aleksic, Pusztai (Diószegi, 78.) – Kocsán (Kapetanovic, 70.), Fenyvesi, Czellér (Nagy Virág, 61.) – Vágó. Vezetőedző: Dörnyei Balázs

Cikkajánló

Kiütéses győzelmet aratott a női válogatott

Nemzeti együttesünk Eb-selejtezőn 5-0-ra verte Azerbajdzsánt.

Újra edzésben női labdarúgócsapatunk

Címvédő női együttesünk visszatért a Kocsis Sándor Sportközpontba.

Nadja Sztanovics távozik női csapatunktól

A montenegrói válogatott labdarúgó tavaly nyár óta erősítette az FTC-Telekomot.

Távozik Bíró Barbara

Két szezon után az ETO FC Győr együttesénél folytatja pályafutását női csapatunk korábbi kapusa.

Budapesten lesz a BL-selejtező, megvannak az ellenfelek

Sorsoltak az UEFA Női Bajnokok Ligájában.

Három játékossal erősített bajnokcsapatunk

Németh Adél, Nagy Vanessza és Zágonyi Barbara és is az FTC-Telekomban folytatja pályafutását.

Távozik Csányi Diána

A svájci első osztályú FC Zürichnél folytatja karrierjét női labdarúgócsapatunk korábbi játékosa.

Távozik Papp Luca

Magyar válogatott játékosunk a kétszeres Bajnokok Ligája-győztes német Wolfsburgnál folytatja pályafutását.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin