Kady Iuri Borges Malinowski 1996. május 2-án született Curitibában. A helyi csapatban, a Coritibában kezdett futballozni. A felnőttek között 2016-ban mutatkozott be, és 2019-ig erősítette szülővárosa együttesét, igaz, többször is kölcsönadták. A támadó középpályás 2019-ben Portugáliába, az Estorilhoz szerződött, de egy év után országon belül váltott, és a Vilafranquenséhez került. Itt 33 mérkőzésen öt gólt lőtt és egy gólpasszt adott, teljesítményével pedig felkeltette az azeri sztárcsapat, a Qarabag figyelmét, amely 2021-ben leigazolta.

Borges fantasztikus 2021/22-es szezont futott. A Qarabaggal megnyerte az azeri bajnokságot és a kupát, sőt, 12 találatával gólkirály lett. A ferencvárosi szurkolók is emlékezhetnek rá, ugyanis a 2022/23-as Bajnokok Ligája selejtezőjében tagja volt az azeri csapatnak, amely 4-2-es összesítéssel búcsúztatta a Fradit. Abban a Qarabagban játszott az az Owusu Kwabena is, aki azóta már a Ferencváros futballistája.

Kady Borges két év alatt összesen 75 mérkőzésen 28-28 gólt és gólpasszt jegyzett az azeri együttesben, 2023 telén viszont Oroszországba, Cristian Ramírez korábbi csapatába, a Krasznodarba igazolt. Az elmúlt másfél évben 44 tétmeccsen hétszer volt eredményes négy gólpassz mellett.

Érdekesség, hogy Borges apai nagyapja révén lengyel származású. A brazil játékos 2022 novemberében elindította a honosítási eljárást a lengyel állampolgárság megszerzése érdekében, mert korábban kijelentette, hogy a lengyel válogatottban szeretne szerepelni.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin