Mohammed Abu Fani 1998. április 27-én született a Haifától 22 km-re fekvő Kafr Qara városában. A labdarúgással az ország harmadik legnagyobb városában, Haifában ismerkedett meg, itt lett a Maccabi Haifa akadémiájának játékosa. Az észak-izraeli városban végigjárta a klub akadémiáját, a 2016/17-es idényben pályára lépett az Ifjúsági Bajnokok Ligájában, ahol a Soligorsk ellen gólt is szerzett, de a Dinamo Moszkva és a Borussia Dortmund fiataljai ellen is pályára lépett.

2017 júliusában lett tagja a haifai együttes felnőttcsapatának, amely szeptemberben kölcsönadta a Hapoel Ramat Gannak. A jelenleg másodosztályban szereplő csapatnál 29 tétmérkőzésen jutott szóhoz, melyeken összesen 2 gólt szerzett. A szezon végen visszatért nevelőegyesületéhez, de újabb kölcsön következett, két szezont játszott a Hapoel Haderában, ahol ez idő alatt 49 mérkőzésen 5 gól és 4 gólpassz volt a mérlege.

2020 júliusában visszatért a Maccabi Haifához, ahol megszilárdította helyét, alapember lett. A 2021/22-es szezonban pályára lépett az UEFA Konferencia Ligában (játszott a Feyenoord, a Slavia Praha és az Union Berlin ellen is). A következő idényben már a Bajnokok Ligája csoportkörében szerepelt. Olyan együttesek ellen bizonyíthatott, mint a Messi, Mbappé, Neymar hármassal felálló PSG, a Vlahovicsot és Di Maríát soraiban tudó Juventus, és a Goncalo Ramossal rohamozó Benfica.

Tehetségével már fiatalon felhívta magára a figyelmet, és 2015-ben debütált az izraeli U18-as válogatottban. Szinte évről évre lépett felfelé a ranglétrán, játszott az U19-es (19 meccs, 5 gól), az U21-es nemzeti csapatban (8 mérkőzés), majd 2020. október 8-án, Skócia elleni Eb-playoff mérkőzésen debütált a felnőttek között. Egy Montenegró elleni barátságos meccsen osztotta ki első, második és harmadik gólpasszát is (Izrael 3-1-re nyert). Eddig összesen 15 alkalommal játszott a felnőtt válogatottban.

A 2023/24-es szezonban tagja volt az UEFA Európa Konferencia Liga csoportkörét és rájátszását megjárt, valamint a 35. bajnoki címet szerzett csapatnak.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin