2024. október 6.
Vereség Pakson
Férfi labdarúgóink 3-1-es vereséget szenvedtek a tolnaiak otthonában.

A hétközi, Tottenham elleni UEFA Európa Liga-találkozó után a bajnokságban is rangadó várt labdarúgóinkra, együttesünk Paksra látogatott az OTP Bank Liga 9. fordulójában. A találkozón Pascal Jansen a Dibusz - Gartenmann, Cissé, Szalai, Ramírez - Abu Fani, Maiga - Zacharassen, Kady, Kehinde - Varga Barnabás összeállításban küldte ki mieinket a pályára. 

I. félidő

A kezdőrúgást a hazaiak végezhettek el, majd a második percben meg is szerezték a vezetést: egy támadás végén az első lövést még bravúrral védte Dibusz, de Osváth ismétlésénél már tehetetlen volt (1-0). Négy perccel később egy paksi szöglet után Vécsei húzta látványos mozdulattal kapura a labdát, de a gólvonalon álló Gartenmann tisztázni tudott. A mieink első komolyabb lehetőségére a 13. percig kellett várni, ekkor Kehinde kapott jó labdát Ramíreztől, de kissé éles szögből a kapu mellé emelt. 

A 21. percben Maiga és Lenzsér csúszott össze a hazaiak tizenhatosának sarkánál, a játékvezető szabdarúgást ítélt, de Kovácsik leért Kady lapos próbálkozására. Röviddel ezután Varga Barnabás kapott kiváló indítást, de a paksiak kapusa ezúttal is hárítani tudott. A 26. percben több szögletet is elvégezhettünk, ezek egyikéből majdnem gól született, de Kovácsik kipiszkálta a léc alól a labdát. Hét perc múlva ismét Kady próbálkozott, 25 méterről a bal kapufa mellé lőtt. Támadásiank nem jártak sikerrel, sőt, a 35. percben Böde megduplázta a hazai előnyt, korábbi támadónk Osváth beadása után fejelt a kapunkba (2-0).

A 38. percben Zachariassen kapott jó labdát, de Kovácsik megint hárított, az ismétlés pedig nem talált kaput. Négy perccel később Varga bólintott, ívelt fejesét a paksiak kapusa húzta le. A 43. percben Bödé ismét fejjel veszélyeztett, de Dibusz ezúttal magabiztosan védett. 

II. félidő

A szünetben változtatott Pascal Jansen, Gartenmann helyett Makreckis, Maiga helyett Rommens, míg Zachariassen helyett Saldanha érkezett. A cserék meghozták a lendületet, a 49. percben Saldanha kapott jó labdát, majd kicselezte védőjét, de a lövés pillanatában elcsúszott. Hat perccel később szabadrúgáshoz jutottunk, de brazil légiósunk lövése elakadt a sorfalban. Az 57. percben Saldanha mellett Kehinde volt a másik főszereplő, egy szép összjátékot követően szélsőnk lövését védte Kovácsik. A sok helyzet végül góllá érett, a 62. percben Kady első ferencvárosi góljával szépítettünk (2-1). Négy perccel ezután Kady újra helyzetbe került, de ezúttal a kapu fölé lőtt, majd nem sokkal később Rommens is.

A 69. percben a hazaiak egy támadás erejéig kijöttek a mieink szorításából, Osváth futott el a szélen, és a csereként beállt Tóth Barna fejére ívelt, aki a hálónkba bólintott (3-1). Dibusz a levegőben úszva még elérte a labdát, de csupán a jobb kapufára tudta tolni a játékszert, ahonnan az bepattant a kapuba. Egy perccel később Civic is beállt, Szalait váltotta, majd Ramírez helyett Traoré folytatta. A változtatások nem hozták meg az áttörést, így csapatunk 3-1-es vereséget szenvedett.

Férfi labdarúgás,
OTP Bank Liga, 9. forduló

Paks-FTC 3-1 (2-0)
Paks, v.: Berke

Paks: Kovácsik - Kinyik, Lenzsér, Osváth, Silye (Vas, 87.)- Papp, Vécsei, Windecker, Ötvös, Mezei (Varga R., 66.) - Böde (Tóth B., 66.)
Vezetőedző: Bognár György

FTC: Dibusz - Gartenmann (Makreckis, 46.), Cissé, Szalai (Civic, 70.), Ramírez (Traoré, 79.) - Abu Fani, Maiga (Rommens, 46.) - Zachariassen (Saldanha, 46.), Kady, Kehinde - Varga B.
Vezetőedző: Pascal Jansen

Sárga lapok: Windecker (54.), Osváth (78.) illetve Szalai (61.), Varga B. (72.)

Gólok: Osváth (2.), Böde (35.), Tóth B. (69.) illetve Kady (62.)

Cikkajánló

Pascal Jansen: „Nem diktáltunk elég nagy iramot”

Vezetőedzőnk szerint a tempóval és a helyzetek mennyiségével is problémáink voltak a Paks ellen.

A rocksztár Varga Ádám és DJ Zágonyi a szentélyben

A gitároktól és a DJ-pulttól zengett a Groupama Aréna a zene világnapján – VIDEÓ!

„Fontos, hogy folytassuk a jó sorozatunkat”

Vezetőedzőnk, Pascal Jansen nyilatkozott a vasárnapi, Paks elleni mérkőzésünk előtt.

„Felvettük a versenyt a Tottenhammel”

Stefan Gartenmann és Cristian Ramírez értékelte a Tottenham elleni UEFA Európa Liga-mérkőzésünket.

„Az akaratra és a játékra nem lehet panasz”

A Tottenham ellen eredményes Varga Barnabás szerint egyenrangú partnerei voltunk ellenfelünknek - VIDEÓ!

"Sok tanulsággal szolgált ez a meccs"

Vezetőedzőnk, Pascal Jansen szerint a helyzetkihasználáson javítani kell.

Nagyot küzdöttünk, szoros vereség a Tottenham ellen

Varga szépített, de csapatunk 2-1-re kikapott a Tottenham ellen az UEL főtábláján.

Négy bajnoki mérkőzésünk időpontja is ismertté vált

Kiderült, mikor lépünk pályára a Fehérvár, a Győr, a DVSC és a Kecskemét ellen.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin