2024. augusztus 6.
Vereség Dániában, Budapesten dől el a továbbjutás
Férfi labdarúgócsapatunk kétgólos hátrányból igyekszik fordítani a BL harmadik selejtezőkörének visszavágóján.

,,Minden kihívásra készen állunk" - mondta vezetőedzőnk, Pascal Jansen a Bajnokok Ligája harmadik selejtezőkörének első felvonása előtt, amelyen együttesünk a dán Midtjylland otthonában lépett pályára. Holland trénerünk a Dibusz - Makreckis, Cissé, Raul Gustavo, Ramírez - Maiga, Zachariassen, Rommens - Traoré, Pesics, Kehinde kezdőcsapatnak szavazott bizalmata az MCH Arenában.

I. félidő

Idegenbeli, fekete-zöld szerelésében pályára lépő együttesünk kezdte az összecsapást. Az első komoly lehetőséget csapatunk dolgozta ki a meccsen: egy beadást követően Raul Gustavo fejelt veszélyesen, de a próbálkozás elkerülte az ellenfél kapuját. A kilencedik percben Kehinde ívelte be a labdát a bal oldalról, az érkező Pesics elől az utolsó pillanatban tudtak felszabadítani a dán védők. A mieink továbbra is támadásban maradtak: Makreckis játszotta meg Traorét a jobb szélen, aki középre adott, Pesics próbálta a kapuba juttatni a labdát, de nem járt sikerrel. A 17. percben Raul Gustavo a 16-os sarkánál labdát vesztett, amivel kapura törtek a dánok, és Buksa a hálónkba juttatta a labdát (1-0). A 20.  percben Traoré befelé húzott a jobb oldalról, majd ballal veszélyesen lőtt, de Ólafsson hárítani tudott. A 22. percben Rommens teljesen üresen maradt a jobb szélen, beadását Pesics fejelte a kapu fölé. A 26. percben Dibusz egy távoli hazai lövés után védett bravúrosan. Kapusunk nem sokkal később egy veszélyes fejes után is nagyot védett. A 29. percben nagyon közel kerültünk az egyenlítéshez, Zachariassan fejesét azonban védte Ólafsson. Három perccel a félidő vége előtt Traoré próbálkozott lövéssel, de a kísérlete mellé ment. A hazaiak szabadrúgásból próbálkoztak, de nem találtak kaput. A 45. percben Traoré húzott el a jobb szélen, de a középre adása nem volt pontos. A hazaiak a ráadásban büntetőhöz jutottak, miután a labda eltalálta Ramírez kezét. A 11-est Simsir végezte el, de Dibusz hatalmas bravúrral hárított! A félidő 1-0-s állásnál ért véget.

II. félidő

A hazaiak helyzettel kezdték a második félidőt, távolról próbálkoztak lövéssel, de nem találták el Dibusz kapuját. Vezetőedzőnk hármas cserével igyekezett felfrissíteni csapatunkat, Knoester, Ben Romdhane és Abu Fani érkezett a pályára a második félidő elején. A cserék közül Knoester rögtön egy remek fejessel veszélyeztette az ellenfél kapuját, de a próbálkozás sajnos fölé ment. Az 59. percben Franculino a kapufát találta telibe, a kipattanót követően sikerült felszabadítani a védelmünknek. Tíz perccel később Franculino már nem hibázott, egy indítást követően Knoester becsúszva próbálta meg szerelni a támadót, aki azonban a hálónkba lőtt (2-0). A 75. percben 17 méterről végezhettek el szabadrúgást a dánok, de a sorfalunk blokkolta a lövést. Ezt követően ismét cserélt Pascal Jansen, aki Kehinde helyett Civicet küldte pályára. Sörensen lövését követően Dibusz védett nagyot. A 85. percben Ben Romdhane lőtte középre veszélyesen a labdát, de szögletre mentettek a dán védők. Az eredmény ezután nem változott, 2-0-ra nyertek a hazaiak.

A visszavágót jövő hét kedden, 20.00-kor rendezik a Groupama Arénában, a továbbjutás Budapesten dől el.

Férfi labdarúgás,
Bajnokok Ligája-selejtező, 3. forduló, 1. mérkőzés

FC Midtjylland - FTC 2-0 (1-0)
Dánia, Herning, MCH Arena, 8449 néző. V.: Matej Jug (szlovén)

FC Midtjylland: Ólafsson - Andersson, Diao, Bech, Juninho (70., Gabriel) - Osorio (87., Romer), Castillo (46., Franculino), Martínez, Simsir (87., Askildsen) - Buksa (78., Brynhildsen), Sörensen

Vezetőedző: Thomas Thomasberg

FTC: Dibusz - Makreckis, Cissé, Raul Gustavo (55., Knoester), Ramírez - Maiga (55., Abu Fani), Zachariassen, Rommens - Traoré, Pesics (55., Ben Romdhane), Kehinde (76., Civic)

Vezetőedző: Pascal Jansen

Sárga lapok: Raul Gustavo (18.), Cissé (43.), Abu Fani (74.), Rommens (83.)

Gólok: Buksa (18.), Franculino (69.)

Cikkajánló

Elhunyt Ebedli Ferenc

Egykori labdarúgónk 71 éves volt.

Sajtóakkreditáció a Midtjylland elleni BL-selejtezőre

A sajtó munkatársai augusztus 9., péntek 12.00-ig adhatják le akkreditációjukat a keddi mérkőzésre.

Zachariassen: „Harcolni kell az utolsó sípszóig”

A Midtjylland elleni idegenbeli BL-selejtező után norvég középpályásunk, Kristoffer Zachariassen értékelt.

Pascal Jansen: „Meg tudjuk fordítani a párharcot”

Vezetőedzőnk képesnek érzi együttesünket arra, hogy a maga javára fordítsa a Midtjylland elleni párharcot.

Szurkolói információk

Fontos információk az augusztus 10-i, DVTK elleni mérkőzésre utazó szurkolóinknak.

Myenty Abena ilyen meccsen még biztos nem játszott!

Labdarúgónk még riporterkedett is a Szív bajnokainak nyári táborában– VIDEÓ!

Szurkoljon a helyszínen a szezon első derbijén!

Elindult a jegyértékesítés férfi labdarúgócsapatunk Újpest elleni derbijére!

DVTK-FTC: Buzdítsa a helyszínen csapatunkat!

Elindult a jegyértékesítés férfi labdarúgócsapatunk augusztus 10-i, miskolci bajnokijára.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin