2023. július 4.
Véget ért a nyári felkészülés
Bramberg am Wildkogelben zajlott második nyári edzőtáborunk, tekintsünk vissza, hogyan teltek ezek a napok!

Éppen, hogy hazatért rekordbajnok férfi labdarúgócsapatunk Bad Radkersburgból, az első nyári edzőtáborból, a néhánynapos budapesti készülés után, június 26-án, hétfőn kora reggel ismét útra keltek a mieink. Dibusz Dénesék az FTC-MVM Népligeti Sportközpontból indultak előbb vonattal Salzburgba, majd onnan a csapatbusszal érkeztek meg a következő egyhétben a felkészülés központjaként szolgáló, festői környezetben fekvő osztrák faluba, Bramberg am Wildkogelbe, ahol július 4-ig edzett a csapat nap, mint nap, hogy felkészüljön a következő idény kihívásaira.

A keret teljessé vált a második ausztriai felkészülésre. Visszatértek válogatott kiválóságaink, valamint új igazolásaink is velünk tartottak.

Sűrű program várt ránk, hiszen már a tábor második napján, kedden felkészülési mérkőzést játszottunk az azeri bajnok Qarabag ellen. Gurban Gurbanov legénysége ismerős lehetett nekünk, hiszen 2022-ben ők állítottak meg minket a BL-selejtező harmadik körében. A találkozóra a szállásunktól nagyjából egyórás autóútra található Kirchdorfban került sor. A kilátogató érdeklődők jó iramú meccset és hat gólt láthattak a 3-3-mal záruló összecsapáson. A Fradi színeiben megszerezte első gólját az előző idény magyar gólkirálya, Varga Barnabás, valamint Tosin Kehinde és Botka Endre is betalált.

Együttesünkben több feltörekvő magyar fiatal helyet kapott: Radnóti Dániel, Tóth Alex és Kaján Norbert fontos tapasztalatokat szerezhetett ezekben a napokban. Utóbbival egy hosszabb interjút is készítettünk, amit EZEN a linken olvashat.

A folyamatos kemény edzések után szükség volt a regenerációra, azonban ezt Mats Knoester és Myenty Abena nem a szállásunk Wellness részlegén kívánta teljesíteni, hanem inkább a közeli Salzach folyó jéghideg vízében mártóztak meg.

- Úgy gondolom, ez az, ami igazán jót tesz az ember testének egy kemény edzés után. A hideg vízben való megmártózás után mintha újjászületne az ember. Nyilván, az eleje nagyon rossz, de én már hozzászoktam ehhez – mondta holland hátvédünk, Mats Knoester.

Szükség is volt minden erőnkre a következő edzőmeccsen, ugyanis az osztrák sztárcsapat, a 17-szeres bajnok Red Bull Salzburg vár ránk Sankt Johann in Pongauban. A csapat kispadjára azonban Sztanyiszlav Csercseszov nem tudott leülni, ugyanis a mestert kisebb betegség gyötörte, így helyette Máté Csaba irányította a mieinket.  A találkozót nem kezdtük jól, gyorsan kétgólos hátrányba kerültünk, ám Kristoffer Zachariassennek sikerült szépítenie. A folytatásban ugyan már a mieink akarata érvényesült, újabb gólt nem tudtunk szerezni, így maradt a 2-1-es osztrák győzelem.

- Kicsit nehezen indult el a játékunk, az első 10-15 percben sokat kapkodtunk, két nagyon buta, elkerülhető gólt kaptunk, de utána jött egy nagy változás, kezdtük átvenni az irányítást, megtaláltuk a befutható üres területeket, meglettek a gyenge pontok. A második félidőben pedig dacára annak, hogy teljes sort cserélt, játékban felül tudtuk múlni az osztrák bajnokot – mondta Botka Endre, akit arra kértünk, hogy hasonlítsa össze ezt a mérkőzést a Qarabag ellenivel. – Nehéz a két meccset összevetni. A Salzburg inkább a letámadásokra, visszatámadásokra specializálódott, a Qarabag pedig próbálta építeni a játékot, bár igaz, hogy néha meglehetősen durván is – nyilatkozta a lefújás után Botka Endre

A mindennapi rutint és a monotonitást erőnléti edzőnk, Paulino Granero egy vicces és különleges játékkal igyekezett megtörni, ami látványosan jó tett a csapat moráljának. A kőkemény edzések mellet néha bizony ilyen könnyed pillanatokra van szükség.

A foci mellett a hotelben a srácok sokszor ütötték el az időt pingpongozással, valamint kosárlabdázással. Utóbbi talán új játékosunknak, Mohammed Abu Faninak ment a legjobban. ITT önök is meggyőződhetnek erről!

Vasárnap reggel Sztanyiszlav Csercseszov visszatért, legyőzte a betegséget. Erővel telve vezényelte le az edzést, és nem felejtett el köszönetet mondani az érte aggódó szurkolóknak sem.

Pár nappal korábban Muhamed Besic is így tett, aki az edzőtábor során elkezdhette a labdás edzéseket súlyos sérülése és műtétje után.

A felkészülés zárásaként a román élvonalbeli Botosani várt ránk, ezt a meccset már Bramberg am Wildkogelben, az elmúlt napokban otthonunkként szolgáló edzőközpontban játszottuk le. A csapat remekül teljesített, és 3-0-ra győzött. Varga Barnabás a Qarabag után ismét gólt szerzett, ahogy a Salzburg ellen Zachariassen is tette, míg az élete első Fradi-meccsén pályára lépett Cebrail Macreckis is remekül teljesített, és góllal jelezte, hogy komoly lehetőségek rejlenek benne.

Az edzőtábor végén sportigazgatónkkal, Hajnal Tamással foglaltuk össze az elmúlt hetünket. A csapat kedden még edzett egyet Ausztriában, ám a kora délutáni órákban útra kelt Salzburgba, ahonnan vonattal utazott haza Budapestre. A szerdai szünnapot követően csütörtökön itthon folytatódik a felkészülés, immáron legfrissebb igazolásunkkal, Mohamed Ali Ben Romdhane-vel kiegészülve. Jövő kedden jön a szezon első tétmeccse a BL-selejtezők első körében a feröeri bajnok KÍ Klaksvík otthonában.

Cikkajánló

FTC-TNS: ezúttal is vár a Fradi Kamion!

Idei első BL-selejtezőnk előtt drukkereink 17.00 és 20.00 között csodálhatják meg országjáró járművünket.

Ezekkel a játékosokkal kezdjük meg a BL-selejtezőt

Pascal Jansen kijelölte az idei szezon első, a BL-selejtező második körére vonatkozó keretét.

Megvan a BL-selejtező visszavágójának időpontja

A The New Saints elleni visszavágót is kedden játsszuk a második selejtezőkörben.

Fradi TV Exkluzív: így készült Varga Barnabás maszkja!

Ott voltunk, amikor méretet vettek és elkészítették támadónk maszkját, aki már edzésen is viselte azt - VIDEÓK

Zengett a Groupama Aréna két légiósunk gólörömétől

Persze egyelőre még csak az új szezon előtti mezfotózáson - VIDEÓ!

Kady: „Remekül főzök, majd meglátjátok!”

Új brazil középpályásunk első magyar nyelvóráján szépen teljesített az edzőtáborban – VIDEÓ!

Elindult a jegyértékesítés az első hazai bajnokinkra!

Férfi labdarúgócsapatunk augusztus 3-án, szombaton 19.45-től fogadja a Kecskemétet a Groupama Arénéban.

Megvan, ki ellen kezdi csapatunk a BL-selejtezőket!

Férfi labdarúgócsapatunk a walesi The New Saints ellen lép pályára július 23-án, kedden 20.00-tól.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin