2023. szeptember 7.
Varga gólt szerzett, hátrányból győztünk Szerbiában
A magyar felnőtt férfi labdarúgó-válogatott Dibusszal és Vargával a kezdőben győzött 2-1-re.

A magyar felnőtt férfi labdarúgó-válogatott két győzelem (Bulgária 3-0, Litvánia 2-0) és egy döntetlen (0-0) után Szerbia vendégeként lépett pályára Európa-bajnoki-selejtezőn. Marco Rossi két ferencvárosi játékost, Dibusz Dénest és Varga Barnabást is a kezdőcsapatba jelölte a csoport-rangadón.

I. félidő

A magyar válogatott előtt adódott a találkozó első komolyabb lehetősége, de Nego jobb oldali beadása elment keresztbe, nem talált társat. Pillanatokkal később ismét mi veszélyeztettünk, de Styles lövését Pavlovic blokkolta. A 10. percben Tadic tört be a tizenhatoson belülre, majd az ötös sarkáról Vlahovic lőtt, a becsúszva menteni igyekvő Szalai Attila azonban besodorta a labdát a kapuba (1-0).

A szerbek vezető gólja után Vlahovic ismét próbálkozott, de ezúttal nem találta el a kaput. A 22. percben Sallai jobb oldali beadását Pavlovic húzta le. Három perccel később már a hazaiak támadtak, de Radonjic centerezését Dibusz öklözte ki.

A 34. percben egy támadásunk góllá érett, Sallai lövését vetődve védte a szerb kapus, majd a Sallairól tovább csorgó labdát Varga Barnabás ballal lőtte a jobb sarokba (1-1). Két perccel később Willi Orbán jobbal lőtt a bal felsőbe (1-2), gyorsan fordítottunk! Az első félidő végéhez közeledve tovább próbálkozott Szerbia, de nem tudott gólt szerezni, így 2-1-es magyar vezetéssel vonultak pihenőre a csapatok.

II. félidő

A fordulás után jobban kezdtek a szerbek, de előbb Vlahovic fejese kerülte el a kaput, majd S. Milinkovic-Savic fejelt mellé. Az 58. percben ismét a Juventus támadója veszélyeztetett, de Dibusz hatalmas bravúrral védte a léc alá tartó próbálkozást. Pillanatokkal később ismét védett csapatkapitányunk, maradt a magyar vezetés.

A folytatásban is a szerbek domináltak, de védelmünk állta a sarat és rendre odaért a hazai passzokra. A 70. percben változtattunk, Fiola érkezett Kerkez helyére. Hét perccel később két helyen változtattunk: Varga Barnabást Ádám Martin, Nagy Ádámot Kata Mihály váltotta.

Az ötperces hosszabbítás első percében egy rossz felszabadítás után Gudelj lőtt a tizenhatoson kívülről, de nem találta el a kaput. Pillanatokkal később egy hazai szarokrúgás után Dibusznak kellett védenie. A 93. percben Szoboszlai indult meg, majd a tizenhatos előteréből lőtt, lövése mellé ment.

A magyar válogatott így négy mérkőzés után tíz ponttal áll a G-csoport élén, hárommal megelőzve Szerbiát. Válogatottunk legközelebb Csehország ellen lép pályára a Puskás Arénában felkészülési mérkőzésen szeptember 10-én, vasárnap 18.00-tól.

Férfi labdarúgás,
Európa-bajnoki-selejtező, G-csoport, 4. forduló

Szerbia – Magyarország 1-2 (1-2)
Szerbia, Maracana

Szerbia: V. Milinkovic-Savic – Leljkovic, Gudelj, Pavlovic – Radonjic (Zivkovic - szünetben, Maksimovic (Milenkovic, 64.), S. Milinkovic-Savic, Kostic (Mladenovic – a szünetben), Tadic (Ilic, 86.), Vlahovic (Jovic, 87.) - Mitrovic
Szövetségi kapitány: Dragan Stojkovic

Magyarország: Dibusz – Lang, Szalai, Orbán – Nego, Nagy Á. (Kata, 77.), Styles, Kerkez (Fiola, 70.) – Szoboszlai, Sallai (Csoboth, 96.) – Varga B. (Ádám, 77.)
Szövetségi kapitány: Marco Rossi

Sárga lap: Varga B. (66.)

Gólok: Szalai A (10. – öngól), illetve Varga B. (34.), Orbán (36.)

Cikkajánló

,,Nem látszódott a különbség a pályán”

Owusu Kwabena a West Hamnek lőtt szépségdíjas gólja után nyilatkozott a FradiMédiának - VIDEÓ!

Döntetlen a 463,5 millió eurót érő West Ham ellen!

Owusu Kwabena és Alekszandar Pesics is betalált az angol élvonalbeli csapat ellen 2-2-re végződött meccsen.

Viszlát Lienz, köszönjük Tirol!

Szép cselek, védések és érzelmek a második nyári edzőtáborunk legszebb pillanatai között - VIDEÓ!

Angol, francia és török sztárcsapatok is az FTC mögött

A Ferencváros az elmúlt évek nemzetközi sikereinek köszönhetően sokat lépett előre az UEFA klubranglistáján.

463,5 millió eurót ér ellenfelünk, a West Ham kerete

Együttesünk a 2022/2023-as idény UEFA Európa Konferencia Liga-győztesével találkozik.

Pascal Jansen: „ A West Ham ellen nő a nyomás”

Vezetőedzőnk szerint az angol sztárcsapat ellen fontos tapasztalatokat szerezhetnek a játékosok – VIDEÓ!

„Nagy kihívást jelent topligás csapattal játszani”

Cristian Ramírez elmondta, az elmúlt hetekben több időt töltött csapattársaival, mint a családjával.

Helyzetjelentés Tirolból: így készülnek a mieink

A csapat lakhelyéül szolgáló hotelt fiatal tehetségünk, Tóth Alex mutatta be részletesen.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin