2024. június 8.
Varga Barnabás vezérletével győzött a válogatott!
Támadónk két gólt és egy gólpasszt jegyzett az Eb előtti utolsó, Izrael elleni felkészülési mérkőzésen.

A magyar labdarúgó-válogatott Debrecenben felkészülési mérkőzésen fogadta Izrael legjobbjait azt követően, hogy a mieink 2-1-re kikaptak idegenben Írországtól. Az izraeliek ellen, csak úgy mint legutóbb, Varga Barnabás kapott helyet a kezdőcsapatban, Dibusz Dénes és Botka Endre a kispadon kezdte a találkozót.

I. félidő

A piros-fehér-zöldben játszó magyar válogatott indította útjára a labdát. A hatodik percben Szoboszlai beadása után Varga Barnabás szenzációs mozdulattal lőtte meg a labdát, amely a felső lécről kifelé pattant. Nem sokkal később, a 11. percben viszont már megszereztük a vezetést! Varga Barnabás fejjel továbbította a labdát Sallainak, aki a kapuba passzolt (1-0). A 19. percben megdupláztuk az előnyünket! Bolla adott középre, Varga Barnabás nagyszerűen érkezett, lerázta a vendégek védőit, és a kapuba lőtt (2-0). Három perccel később ismét támadónk volt eredményes! Sallai futott el a jobb szélen, középre adott, Varga Barnabás pedig a kapuba pofozta a labdát, ez volt a második találata (3-0). A vendégek először a 28. percben veszélyeztették a kapunkat, 20 méterről végezhettek el szabadrúgást, a próbálkozás kevéssel ugyan, de fölé ment. A vendégek szövetségi kapitánya érthetően elégedetlen volt az izraeli csapat játékával, így a félidő közepén hármat is cserélt. A frissen pályára lépett Safuri éles szögből lőtt, de Gulácsi védte a próbálkozást. A mieink szenzációsan futballoztak az első félidőben, a hős pedig egyértelműen Varga Barnabás volt, aki két gólt és egy gólpasszt jegyzett az első játékrészben.

II. félidő

A második félidőben is igyekezett támadásban maradni nemzeti csapatunk: egy bal oldali beadást követően a rendkívül aktívan futballozó Varga Barnabás lőtt kapura, de Glazer védett. A 63. percben Dasa távolról lőtt Gulácsi kapujára, a próbálkozása megpattant, s a magyar hálóőrnek végül nem kellett védenie. A 77. percben Kleinheisler 25 méterről vette célba az izraeliek kapuját, de Glazer könnyedén ölelte magához a labdát. Egy perccel később Gazdag került nagy helyzetbe, de nem sikerült betalálnia. A 80. percben a csereként beálló Csoboth fejelt kapura, az izraeliek kapusának nem okozott gondot hárítani. Nagy Zsolt kapott hosszú keresztlabdát a bal oldalon, finom mozdulattal lőtt, de a kapufáról kipattant a labda. Nagy Ádám beadása után Ádám Martin húzta kapura a labdát, de Glazer védett. Az eredmény már nem változott, 3-0-ra diadalmaskodtunk. A mieink remek játékkal és magabiztos győzelemmel zárták utolsó felkészülési meccsüket az Európa-bajnokság előtt.

A válogatott egy hét múlva, június 15-én, szombaton 15 órakor Svájc ellen kezdi meg szereplését a németországi kontinenstornán.

Felkészülési férfi válogatott labdarúgó-mérkőzés
Magyarország–Izrael 3-0 (3-0)
Debrecen, Nagyerdei Stadion, 19 900 néző. V.: Pereira (portugál)
Magyarország: Gulácsi - Lang (Fiola, 46.), Orbán, Szalai - Bolla, Nagy Á., Styles (Kleinheisler, 41.), Kerkez (Nagy Zs., 78.) - Sallai (Gazdag, 46.), Szoboszlai (Csoboth, 57.) - Varga B. (Ádám, 57.)
Szövetségi kapitány: Marco Rossi
Izrael: Glazer - Dasa, Hofmeister (Safuri, 30.), Shlomo, Arad (Nachmias, 30.), Gropper - Shamir (Gordana, 30.), Lavi, Kinda (Peretz, 46.) - Biton (Altman, 91.), Baribo (Melamed, 69.)
Szövetségi kapitány: Ran Ben Shimon
Sárga lapok: Sallai (32.), Kleinheisler (60.) illetve Gordana (54.)
Gólok: Sallai (11.), Varga B. (19.), Varga B. (22.)

Cikkajánló

„Könnyű, hogy hátul ilyen srácokkal tartjuk a frontot”

A Kecskemét legyőzése után a védelem oszlopa, Raul Gustavo értékelt – VIDEÓ!

Jansen: „A családom már a Fradinak drukkol”

Vezetőedzőnk szerint mindig a nemzetközi meccs utáni első találkozó a legnehezebb.

Indul a licit Traoré dedikált győztes meccslabdájáért

A meccslabda megvásárlásával az Albert Alapítványt támogathatja.

Győzelemmel kezdtük a bajnokságot

Adama Traoré góljával 1-0-ra legyőztük a Kecskemétet a Groupama Arénában.

Varga Barnabás lett az év legjobbja!

Szurkolóink ezúttal gólkirályunkat választották az Év Fradi-futballistájának.

Köszönünk mindent, Marquinhos!

A brazil játékos 97 tétmérkőzés, 14 gól, 26 gólpassz és négy trófea után távozik a Ferencvárostól.

FTC-KTE: parkolási információk

Parkolójegyét kizárólag online, a meccsjegy.fradi.hu/parkolo oldalon tudja megváltani!

Varga Barnabás újra a keretben!

Támadónk az Eb-n szenvedett súlyos sérülése után a Bajnokok Ligájában léphet pályára újra.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin