2024. augusztus 3.
Varga Barnabás lett az év legjobbja!
Szurkolóink ezúttal gólkirályunkat választották az Év Fradi-futballistájának.

A 2023/2024-es szezon befejeztével már kilencedik alkalommal kértük ki szurkolóink véleményét, hogy kit gondolnak a mögöttünk hagyott idény legjobb Fradi-futballistájának. A szavazáson az előző idény gólkirálya, Varga Barnabás lett az első!

A többezer beérkezett szavazat közel felét, 49,3%-át magyar válogatott támadónk kapta, aki így szurkolónk, Mladoniczky Tibor felajánlásának köszönhetően értékes bronzszobrot vehetett át augusztus 3-án, szombaton a Kecskemét elleni hazai bajnoki mérkőzés előtt!

Varga Barnabás 2023 nyarán érkezett hozzánk a Pakstól, és azonnal letette a névjegyét klubunkban. 24 bajnoki meccsen 20 gólt és hat gólpasszt ért el, ezzel zsinórban másodszor is gólkirály lett az NB I-ben. Kétszer is mesterhármassal járult hozzá a győzelemhez, egymás után a Paksnak és a Zalaegerszegnek is három-három alkalommal köszönt be, de még ezt is sikerült felülmúlnia, hiszen az MTK ellen négy gólja mellé egy asszisztot is kiosztott.

Természetesen a gólok a nemzetközi porondon sem maradtak el, az UEFA Európa Konferencia Liga selejtezőjében szintén elért egy mesterhármast a máltai Hamrun ellen, összesen pedig hétszer volt eredményes a selejtezősorozatban. Csoportkörbe jutott együttesünk két találkozóján is betalált, előbb itthon a szerb Csukaricski ellen értékesített egy büntetőt, majd idegenben, az olasz sztárcsapat, a Fiorentina ellen az ő gólja is kellett a bravúros pontszerzéshez. 

Kiváló teljesítményével felhívta a magyar válogatott szövetségi kapitányának, Marco Rossinak a figyelmét is, és csatárunk élt a lehetőséggel. Első válogatott találatát a litvánok elleni Eb-selejtezőn szerezte 2023. június 20-án, majd szeptemberben betalált a szerbeknek is előbb idegenben, majd az októberi, itthoni meccsen is, később pedig idegenben is beköszönt a litvánoknak. 2024-ben bevette az izraeliek kapuját egy debreceni felkészülési mérkőzésen, majd a németországi Európa-bajnokságon Svájc ellen volt eredményes. Rémisztő sérülése után pedig már tagja Bajnokok Ligája-keretünknek!

Minden sorozatot figyelembe véve Varga Barnabás 40 mérkőzésen 29 gólt és 12 gólpasszt ért el első ferencvárosi idényében, méltán érdemelte ki az Év Fradi-futballsitája elismerést. 

A díjat a Ferencvárosi Torna Club elnöke, Kubatov Gábor adta át kiválóságunknak.

Az egyedi bronzszobor készítője és felajánlója, Mladoniczky Tibor mesélt korábban a fradi.hu-nak.

- Én is a családomtól kaptam a Fradihoz való kötődésemet. Nagypapám a klubnál volt gyalogló, van is egy ereklyénk abból a korszakból. Néhány éve kaptam egy felkérést, az akkor készülő Fradi Sas szoborhoz készítettem el a nagyméretű bronzlabdát. A mostani díjnak más a története. Előbb egy falabdát készítettem, ezt öntötték ki bronzból, és látva a végeredményt, nagyon megtetszett az alkotás. Erre készítettem még egy talpat, illetve egy bronzlapot, amelyre a győztes neve kerül.

Az év Fradi-futballistája díjat eddig háromszor Dibusz Dénes, kétszer Gera Zoltán, egyszer-egyszer Miha Blazic, Böde Dániel és Myrto Uzuni, most pedig Varga Barnabás érdemelte ki.

Cikkajánló

Jansen: „A családom már a Fradinak drukkol”

Vezetőedzőnk szerint mindig a nemzetközi meccs utáni első találkozó a legnehezebb.

Indul a licit Traoré dedikált győztes meccslabdájáért

A meccslabda megvásárlásával az Albert Alapítványt támogathatja.

Győzelemmel kezdtük a bajnokságot

Adama Traoré góljával 1-0-ra legyőztük a Kecskemétet a Groupama Arénában.

Köszönünk mindent, Marquinhos!

A brazil játékos 97 tétmérkőzés, 14 gól, 26 gólpassz és négy trófea után távozik a Ferencvárostól.

FTC-KTE: parkolási információk

Parkolójegyét kizárólag online, a meccsjegy.fradi.hu/parkolo oldalon tudja megváltani!

Varga Barnabás újra a keretben!

Támadónk az Eb-n szenvedett súlyos sérülése után a Bajnokok Ligájában léphet pályára újra.

Idén is: licitáljon a gólszerzők által aláírt labdákra!

Folytatódik az előző szezonban megkezdett jótékonysági akciónk, melynek során értékes relikviával gazdagodhat!

„Nagyon várom, hogy bemutatkozzunk a bajnokságban”

Vezetőedzőnk, Pascal Jansen mondta el várakozásait a Kecskemét elleni bajnokiról.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin