2022. szeptember 4.
Az Újpest kiütésével a tabella élére álltunk!
Boli duplája mellett Zachariassen, Traoré, Auzqui és Ryan Mmaee volt eredményes a 6-0-ra megnyert derbin.

Magyar bajnoki címvédő és kupagyőztes férfi labdarúgócsapatunk a Vasas ellen aratott hétközi győzelem után egy másik fővárosi együtteshez, az ősi rivális Újpesthez látogatott az OTP Bank Liga 7. fordulójában. Vezetőedzőnk, Sztanyiszlav Csercseszov több helyen is változtatott a szerdai kezdőcsapaton, így a Szusza Ferenc Stadionban a Dibusz – Wingo, S. Mmaee, Kovacevic, Civic – Vécsei, Laidouni – Zachariassen, Mercier, Traoré – Boli tizenegy lépett pályára.

I. félidő

A mieink indították útjára a labdát, és már az első másodperctől kezdve kezdeményezőbben játszott, mint a hazaiak, akik csak rövid időre tudták maguknál tartani a labdát. Az első komolyabb helyzetre egészen a nyolcadik percig kellett várni, amikor Wingo egy remek ritmusváltás után lőtte középre a labdát, ott pedig érkezett Kristoffer Zachariassen, aki bepiszkálta az első ferencvárosi gólt (0-1).

A gól után kiegyenlítődött a játék, egyik fél sem tudta áttörni a másik védelmét, így főleg a mezőnyben harcoltak a játékosok. A 17. percben Kastrati maradt a földön, érkezett az orvosi stáb, de jött a jelzés, nem tudja folytatni az újpestiek kettese, helyét Bjelos vette át. Két perccel később jött az első hazai lövés, de Dibusznak ez nem okozott gondot.

Alig két perccel később ismét a mieink veszélyeztettek, de Wingo beadásánál ezúttal már résen volt a védelem, és tisztázott. A 24. percben Adama Traoré volt szemfülés, az ellenfél büntetőterületén belül szerzett labdát, majd passzolt Bolinak, aki higgadtan passzolt az üres kapuba (0-2). Laidouni mélységi indítása után mali válogatott szélsőnk centerezett, de a becsúszva érkező védő mentett Boli elől.

A 32. percben Civic szerzett labdát egy rossz újpesti átadás után, a labda végül Traoré elé került, aki ballal elképesztő bombát akasztott a rövid felsőbe (0-3) – Pajovic hiába vetődött, tehetetlen volt. Szinte azonnal jöhetett volna a válasz, de Dibusz bravúrja után maradt a háromgólos FTC-vezetés. A félidő hajrájában a videóbíró jelezte, hogy lehetséges büntető lőhetünk, a játékvezető visszanézte az esetet, és megítélte a büntetőt. Boli volt az ítéletvégrehajtó, az elefántcsontparti pedig kíméletlenül lőtt a kapuba (0-4).

Az első félidőben újabb gól már nem született, így magabiztos, 4-0-s előnnyel mentünk a pihenőre.

II. félidő

A szünetben két helyen is változtattunk: Xavier Merciert az újonnan igazolt Amer Gojak, Kristoffer Zachariassent pedig Carlos Auzqui váltotta a szünetben! A 33-szoros bosnyák válogatott középpályásnak ez volt az első mérkőzése a Ferencvárosban.

Az első lehetőség a vendégek előtt adódott, de Tallo lövése nem találta el a kaput. A mieink lehetőségére sem kellett sokat várni, de kísérletünk elkerülte Pajovic kapuját. Pillanatokkal később Antonov veszélyeztetett a tizenhatoson kívülről, de a bal felső felé tartó löket centikkel szállt mellé. Az 57. percben kettőt cseréltünk: Tokmac és Besic érkezett, előbbi Traorét, utóbbi Laidounit váltotta.

A 65. percben egy baloldali kombináció után Tokmac két védővel a nyakában tekerte a kapu felé a labdát, de azt nem találta el, Boli pedig nem tudott beleérni. Alig egy perccel később Auzqui már nem hibázott, megszerezte az ötödik ferencvárosi gólt (0-5). A 72. percben a duplázó Bolit Ryan Mmaee váltotta.

A 80. percben a hazaiaknál kettős csere történt, ám ez sem segített rajtuk, a 89. percben egy jobbról érkező remek lapos beadást követően Ryan Mmaee a tizenhatos közepéről, középről magabiztosan lőtt laposan az újpesti kapuba (0-6).

A Ferencváros 6-0-ra győzött az ősi rivális Újpest otthonában, ezzel nem csak a bajnoki tabella élére állt, de tovább nyújtotta 2015 decembere óta tartó veretlenségi szériáját a lila-fehérek ellen, és visszavágott a 2010. szeptemberi mérkőzésért is.

Férfi labdarúgás,
OTP Bank Liga, 7. forduló

Újpest – FTC 0-6 (0-4)
Budapest, Szusza Ferenc Stadion
Újpest: Pajovic – Kastrati (Bjelos, 19.), Diaby, Kuusk – Pauljevic (Borello, 46.), Csongvai, Ljujic (Goure, 46.), Onovo, Antonov – Boumal (Lahme, 80.), Tallo (Katona M., 80.)
Vezetőedző: Milos Kruscic
FTC: Dibusz – Wingo, S. Mmaee, Kovacevic, Civic – Vécsei, Laidouni (Besic, 57.) – Zachariassen (Auzqui, 46.), Mercier (Gojak, 46.), Traoré (Tokmac, 57.) – Boli (R. Mmaee, 72.)
Vezetőedző: Sztanyiszlav Csercseszov
Sárga lapok: Onovo (37.), Diaby (44.), Bjelos (45+2.), illetve Zachariassen (35.), Vécsei (45+2.)
Gólok: Zachariassen (8.), Boli (24., 45.), Traoré (32.), Auzqui (67.), R. Mmaee (89.)

Cikkajánló

,,Nem látszódott a különbség a pályán”

Owusu Kwabena a West Hamnek lőtt szépségdíjas gólja után nyilatkozott a FradiMédiának - VIDEÓ!

Döntetlen a 463,5 millió eurót érő West Ham ellen!

Owusu Kwabena és Alekszandar Pesics is betalált az angol élvonalbeli csapat ellen 2-2-re végződött meccsen.

Viszlát Lienz, köszönjük Tirol!

Szép cselek, védések és érzelmek a második nyári edzőtáborunk legszebb pillanatai között - VIDEÓ!

Angol, francia és török sztárcsapatok is az FTC mögött

A Ferencváros az elmúlt évek nemzetközi sikereinek köszönhetően sokat lépett előre az UEFA klubranglistáján.

463,5 millió eurót ér ellenfelünk, a West Ham kerete

Együttesünk a 2022/2023-as idény UEFA Európa Konferencia Liga-győztesével találkozik.

Pascal Jansen: „ A West Ham ellen nő a nyomás”

Vezetőedzőnk szerint az angol sztárcsapat ellen fontos tapasztalatokat szerezhetnek a játékosok – VIDEÓ!

„Nagy kihívást jelent topligás csapattal játszani”

Cristian Ramírez elmondta, az elmúlt hetekben több időt töltött csapattársaival, mint a családjával.

Helyzetjelentés Tirolból: így készülnek a mieink

A csapat lakhelyéül szolgáló hotelt fiatal tehetségünk, Tóth Alex mutatta be részletesen.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin