2020. december 20.
Új rekord, 7 bajnokin érintetlen maradt a kapunk!
Csupán hét bajnoki gólt kapott a Fradi az NB I 2020/2021-es kiírásának őszi szakaszában.


Magyar bajnok férfi labdarúgócsapatunk szombaton a Budafok 2-1-es hazai legyőzésével zárta az évet. A Fradi 16 játéknap után, azaz a 33 fordulóból álló OTP Bank Liga féltávjánál kilencpontos előnnyel vezet a második helyen álló MOL Fehérvár FC előtt, ráadásul úgy, hogy egy mérkőzéssel kevesebbet játszott riválisánál! A listavezető Ferencváros nemcsak pontszámban, hanem egy másik fontos mutatóban is messze az ellenfelek - és korábbi önmaga - előtt jár.

Egyszer sem kaptunk egynél több gólt

Sergei Rebrov vezetőedző együttese eddig mindösszesen hét gólt kapott az NB I aktuális kiírásában. Mióta a jelenlegi rendszerben zajlik a liga (2015/2016), egyszer sem zárta a félévet olyan kevés kapott góllal a Fradi, mint most! 

E mutatóval jócskán az ellenfelek előtt járunk, a statisztika alapján a második legjobb védelemmel rendelkező MOL Fehérvár ugyanis mostanáig 17 alkalommal kapitulált. A Fradi hét mérkőzésen kapott gólt (vagy ha úgy nézzük, további hét bajnokin bevehetetlen volt Dibusz Dénes kapuja), azaz egynél többször egyik ellenfél sem tudta bevenni bajnoki mérkőzésen csapatunk kapuját. A teljes képhez az is hozzátartozik, hogy a BL-szereplésünk miatt két mérkőzésünket későbbre halasztották, így az eredményeinket 14 meccsen értük el. A DVTK elleni hazai, illetve a Budafok elleni idegenbeli összecsapást későbbi időpontban pótoljuk.

Rekorddöntés öt év után

A Fradi védelme remek őszi idényt tudhat maga mögött, hátvédeink teljesítményének (is) köszönhetően 2017, 2018 és 2019 után sorozatban negyedszer is vezetjük a pontversenyt a téli szünetben. Hasonlóan alacsony gólszám legutóbb a 2015/2016-os szezon első félévének végén állt a Ferencváros neve mellett, a 2016-ban bajnoki címet és kupagyőzelmet ünneplő FTC akkor 19 meccsen 41 gólt lőtt és mindössze nyolcat kapott, nem mellesleg 18 ponttal előzte meg üldözőjét. A téli szünet előtti időszakban kapott gólok tekintetében ez volt a legalacsonyabb szám egészen mostanáig, ezt sikerült most alulmúlnia a Rebrov-csapatnak.

Folytatás alig egy hónap múlva

A Magyar Labdarúgó Szövetség legfrissebb közlése szerint a tervezettnél korábban, már január 23-án újraindul az NB I, amelyből 17 forduló van még hátra. A 2020-ról 2021-re halasztott Európa-bajnokság miatt május 9-én véget érnek a küzdelmek, az őszi szezonból elhalasztott két mérkőzésünket pedig legkésőbb január 31-ig le kell játszani.

Cikkajánló

A duplázó Romdhane a mezőnyben is kiemelkedőt nyújtott

A Ferencvárosi Torna Club szakemberei a DVTK elleni bajnoki mérkőzést elemezték.

FTC-Újpest: meccsnapi programok

Az idény első derbijén a Turizmus Napja tematikával készülünk szurkolóink számára.

Dán belső védőt igazoltunk

Stefan Gartenmann a dán FC Midtjyllandtól érkezik a Ferencvárosi Torna Clubhoz.

FTC-Újpest: Mutatjuk meccsnapi ajánlatunkat!

Az új idény első derbijén a Fradi terepmintás övtáskát vásárolhatják meg jelentős kedvezménnyel.

Fradi Kamion-kitelepülés a derbi előtt

Szurkolói Élmények és csapolt Fradi Lager a Groupama Arénánál.

Fiatal Fradi-szurkoló nyerte a Vespa motort

Illés Koppány és édesapja a Midtjylland elleni BL-mérkőzés előtt vehette át nyereményét - VIDEÓ!

Féláron a BL-meccsek 4 ezer Fradi-szurkolónak!

Négy hónapos kedvezményes RTL+ előfizetést ajándékozunk 4 ezer szurkolónknak: féláron nézhetik a BL-meccseket!

Sajtóakkreditáció az Újpest elleni bajnokira

A sajtó munkatársai augusztus 16., péntek 14.00-ig adhatják le akkreditációjukat a szombati mérkőzésre.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin