2023. március 8.
„Tudjuk, hogy mit akarunk játszani”
Sztanyiszlav Csercseszovval és Botka Endrével tartottunk sajtótájékoztató Leverkusenben.

Vezetőedzőnk, Sztanyiszlav Csercseszov és védőnk, Botka Endre szereplésével férfi labdarúgócsapatunk szerdán délután megtartotta mérkőzés előtti hivatalos sajtótájékoztatóját Leverkusenben, a Bayer 04 Leverkusen - Ferencváros UEFA Európa Liga-nyolcaddöntős párharc csütörtöki első találkozója előtt.


A megjelent újságírók először játékosunktól kérdezhettek, s arról érdeklődtek mennyire vagyunk nehéz helyzetben a sok sérült miatt.
Több olyan játékosunk van, aki hiányzik, de minden posztra két hasonló képességű labdarúgónk van, hogy ezeket a nehézségeket meg tudjuk oldani. Mindenki tudja, mit kell csinálni – válaszolta Botka Endre, akitől azt is kérdezték, hogy feszült, vagy megkönnyebbült, hogy végre itt a nagy meccs. – Egyik se. Végig erre a párharcra készültünk. Maximálisan harcra készek vagyunk. Bízom benne, hogy egy jó eredményt fogunk elérni.


Védőnket ellenfelünk erősségeiről is faggatták, illetve elégedett lenne-e a két évvel korábbi, itteni 2-1-es vereséggel holnap.
Nem, mert nem nyertünk, az otthoni 1-0-s sikerrel viszont igen. Nem tudnék kiemelni semmit, hogy miben erősebbek, felkészültünk, videóztunk, tudjuk, mit akarunk játszani” – így Botka, aki szerint előnyt jelent, hogy már játszottunk nemrég velük, s csapatunk erősebbé vált azóta, főleg a támadószekcióban, s céltudatosabbá is vált együttesünk. 

Védőnk újságírói kérdésre elmondta, nem lepi meg, hogy a hírek szerint 2000 Fradi-drukker fogja a helyszínen buzdítani a csapatot, hiszen szurkolóink rendre hasonlóval rukkolnak elő, „Monacóban is hazai pályát varázsoltak. Köszönjük nekik! Biztos vagyok benne, hogy Leverkusenben is hallani fogjuk őket!


Botka után Csercseszov mester kapta a kérdéseket a magyar és a német újságíróktól. Elsőként arra kellett reagálnia, miszerint Xabi Alonso, a Leverkusen vezetőedzője azt mondta a csapata sajtótájékoztatóján: a Fradi van olyan jó, mint a Monaco. 


Két nagyon különböző klubról beszélünk. Más történelem, más játékosok. Tavaly két szoros meccset játszottunk a Monacóval, de ez már a múlt. Örülök a dicséretnek, de nagyon különbözik a két klub, főleg a színeiben, mi zöld-fehérek vagyunk, ők piros-fehérek” – vágta rá Csercseszov.


Mesterünket is kérdezték a sérültekről, valamint Laidouni távozásáról.
Akik eljöttek velünk, ők mind bevethetőek. Egy klub életében nem újdonság, ha sérülések nehezítik a dolgokat. Ezért is jött velünk két fiatal Leverkusenbe. Esiti, Gojak, Vécsei, Zachariassen itt van és képesek pótolni Aissát, vagy Besicet. Nem tudjuk, hogy zajlik majd a holnapi meccs, de mindent meg fogunk tenni a jó eredményért” – tette hozzá a vezetőedzőnk. 


Egy német újságíró egy korábbi orosz-német válogatott meccsről kérdezte a korábbi szövetségi kapitányt, hogy abból a meccsből tud-e valami tapasztalatot átemelni.
Minden meccsből lehet tanulni, akár német, akár angol csapatok ellen játszunk. A holnapi egy teljesen más találkozó lesz, ráadásul csak az első mérkőzés. Tudjuk mit akarunk játszani, s reméljük meg is tudjuk majd mutatni.

Korábbi vezetőedzőnk, Peter Stöger szerint a Leverkusen a meccs esélyese, rákérdeztek, mit szól ehhez Csercseszov.
Szerintem is… de ez nem jelent semmit!” – nevetett a szakember, aki elárulta, megnézték a Leverkusen korábbi meccseit, jó, gyors, érdekes focit játszó csapatnak tartja a németeket, s reméli a Fradi is érdekes meccset játszik holnap.

 

Cikkajánló

,,Nem látszódott a különbség a pályán”

Owusu Kwabena a West Hamnek lőtt szépségdíjas gólja után nyilatkozott a FradiMédiának - VIDEÓ!

Döntetlen a 463,5 millió eurót érő West Ham ellen!

Owusu Kwabena és Alekszandar Pesics is betalált az angol élvonalbeli csapat ellen 2-2-re végződött meccsen.

Viszlát Lienz, köszönjük Tirol!

Szép cselek, védések és érzelmek a második nyári edzőtáborunk legszebb pillanatai között - VIDEÓ!

Angol, francia és török sztárcsapatok is az FTC mögött

A Ferencváros az elmúlt évek nemzetközi sikereinek köszönhetően sokat lépett előre az UEFA klubranglistáján.

463,5 millió eurót ér ellenfelünk, a West Ham kerete

Együttesünk a 2022/2023-as idény UEFA Európa Konferencia Liga-győztesével találkozik.

Pascal Jansen: „ A West Ham ellen nő a nyomás”

Vezetőedzőnk szerint az angol sztárcsapat ellen fontos tapasztalatokat szerezhetnek a játékosok – VIDEÓ!

„Nagy kihívást jelent topligás csapattal játszani”

Cristian Ramírez elmondta, az elmúlt hetekben több időt töltött csapattársaival, mint a családjával.

Helyzetjelentés Tirolból: így készülnek a mieink

A csapat lakhelyéül szolgáló hotelt fiatal tehetségünk, Tóth Alex mutatta be részletesen.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin