2022. augusztus 28.
Traoré mesterhármasával vertük a Honvédot
Férfi labdarúgócsapatunk remek játékkal 3-1-re győzte le a Budapest Honvédot.

Magyar bajnoki címvédő és kupagyőztes férfi labdarúgócsapatunk a hétközi, Írországban lejátszott UEL-playoff visszavágó után ismét az OTP Bank Ligában lépett pályára, ahol ezúttal a Budapest Honvéd volt az ellenfél. Sztanyiszlav Csercseszov a Bogdán – Botka, Knoester, Kovacevic, Civic – Besic, Vécsei – Traoré, Mercier, Marquinhos – Boli tizenegynek szavazott bizalmat a Honvéd ellen.

I. félidő

A mieink kezdték a találkozót, és az első kísérlet hozzánk köthető: a harmadik percben Mercier lőtt jobbal, de blokkolt a védelem. Alig fél perccel később Traoré és Boli játszott össze a jobboldalon, utóbbi centerezett, mali válogatott szélsőnk azonban nem tudott lövőhelyzetbe kerülni. A nyolcadik percben egy baloldali támadás után Tamás Krisztián beadásnak szánt labdája találta el a felsőlécet.

Rendre a mieink akarata érvényesült, a vendégek csak rövid ideig tudták birtokolni a labdát, és a felezővonalat is csak ritkán tudták átlépni. A 18. percben Traoré passzolt az üresen érkező Merciernek, aki ballal próbálkozott, de lövése megpattant, így szöglet következett. A gyors ivószünet után Marquinhos tört a büntetőterületen belülre, de Szappanos jól mozdult ki.

A 30. percben Marquinhos szép passza után Boli lépett ki egy az egyben, az elefántcsontparti támadó megpróbálta átemelni Szappanost, aki bravúrral, egykézzel védett. Két perccel később Vécsei is célba vette a kaput, de lapos lövése elkerülte azt, maradt a 0-0. Az első félidő hajrájában magyar válogatott középpályásunk egy zseniális átadással indította Bolit, aki bár védőjét könnyen lefektette, Szappanos eszén nem tudott túljárni.

Pillanatokkal később azonban már a rutinos kapus sem tudott segíteni csapatán: Marquinhos nagyszerű passza után Traoré lőtt a kapuba (1-0). Az utolsó percekben még mindkét oldalon voltak lehetőség, de újabb gól már nem született, így 1-0-s előnnyel mentünk a szünetre.

II. félidő

A szünetben egy helyen változtattunk: Besic helyett Laidouni érkezett.

A fordulás után sem vettünk vissza az iramból, az első öt percben kétszer is veszélyeztettünk, de előbb mentett a védelem, majd Marquinhos centerezése ment el keresztbe, azonban így is kiharcoltunk egy szögletet. A sarokrúgás után úgy tűnt, fel tud szabadítani a Honvéd, de egy jobbról érkező beadásra Traoré emelkedett és bólintott a kapuba (2-0).

Két perccel később ismét örülhetett a ferencvárosi tábor: egy remek labdaszerzést és Mercier beadását követően Traoré meglőtte mesterhármasát (3-0). Az 59. percben Zachariassen váltotta Traorét, aki vastaps kíséretében hagyta el a pályát. A 65. percben két helyen is változtattunk: Esiti és Tokmac érkezett Marquinhos és Mercier helyére.

Két perccel később Zsótér lőtt takarásból, de Bogdán bravúrral védett, azonban a videóbíró pillanatokkal később jelezte, hogy tizenegyest lőhet a Honvéd. Zsótér állt oda, de a vendégek tizenegyese rontott, maradt a háromgólos Fradi-előny. Tíz perccel a rendes játékidő vége előtt Kovacevic szerzett labdát saját tizenhatosunk előterében, majd azonnal kontráztunk, de Tokmac lövését védte Szappanos.

A hosszabbítás utolsó percében egy baloldali beívelés után Prenga fejelt a kapuba (3-1), ezzel beállítva a végeredményt.

Férfi labdarúgócsapatunk remek játékkal, 10.213 néző előtt 3-1-re győzte le a Budapest Honvéd együttesét.

Férfi labdarúgás,
OTP Bank Liga, 5. forduló

FTC – Budapest Honvéd 3-1 (1-0)
Budapest, Groupama Aréna

FTC: Bogdán – Botka, Knoester, Kovacevic, Civic – Besic (Laidouni, a szünetben), Vécsei – Traoré (Zachariassen, 59.), Mercier (Tokmac, 65.), Marquinhos (Esiti, 65.) – Boli (Auzqui, 77.)
Vezetőedző: Sztanyiszlav Csercseszov

Budapest Honvéd: Szappanos – Doka, Prenga, Cirkovic, Tamás – Zsótér (Pukhtieiev, 82.), Gomis (Kerezsi, 55.), Bocskay – Kocsis (Jónsson, 55.), Lukic (Plakushchenko, 55.), Ennin (Mitrovic, 72.)
Vezetőedző: Tam Courts

Sárga lapok: Vécsei (13., 69.), Besic (37.), Boli (74.), illetve Doka (74.)

Piros lap: Vécsei (69.)

Gólok: Traoré (42., 51., 53.), illetve Prenga (90+5.)

Cikkajánló

,,Nem látszódott a különbség a pályán”

Owusu Kwabena a West Hamnek lőtt szépségdíjas gólja után nyilatkozott a FradiMédiának - VIDEÓ!

Döntetlen a 463,5 millió eurót érő West Ham ellen!

Owusu Kwabena és Alekszandar Pesics is betalált az angol élvonalbeli csapat ellen 2-2-re végződött meccsen.

Viszlát Lienz, köszönjük Tirol!

Szép cselek, védések és érzelmek a második nyári edzőtáborunk legszebb pillanatai között - VIDEÓ!

Angol, francia és török sztárcsapatok is az FTC mögött

A Ferencváros az elmúlt évek nemzetközi sikereinek köszönhetően sokat lépett előre az UEFA klubranglistáján.

463,5 millió eurót ér ellenfelünk, a West Ham kerete

Együttesünk a 2022/2023-as idény UEFA Európa Konferencia Liga-győztesével találkozik.

Pascal Jansen: „ A West Ham ellen nő a nyomás”

Vezetőedzőnk szerint az angol sztárcsapat ellen fontos tapasztalatokat szerezhetnek a játékosok – VIDEÓ!

„Nagy kihívást jelent topligás csapattal játszani”

Cristian Ramírez elmondta, az elmúlt hetekben több időt töltött csapattársaival, mint a családjával.

Helyzetjelentés Tirolból: így készülnek a mieink

A csapat lakhelyéül szolgáló hotelt fiatal tehetségünk, Tóth Alex mutatta be részletesen.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin