2021. november 7.
Stöger: „Élvezték a fiúk a meccset"
Vezetőedzőnk sajtótájékoztatón értékelt a Kisvárda vasárnapi legyőzését követően.

Mint megírtuk, bajnoki címvédő férfi labdarúgócsapatunk vasárnap 4-0-s győzelmet aratott a Kisvárda Master Good vendégeként az OTP Bank Liga 12. fordulójában, így ismét átvette a vezetést a pontversenyben. A mérkőzést követően vezetőedzőnk, Peter Stöger sajtótájékoztatón értékelt.

- A végeredmény elég egyértelmű lett, ám ez nem tükrözi hűen a mérkőzés képét. Főleg a második félidő elején volt a Kisvárdának két-három olyan megmozdulása, melyeknél kellettek Dibusz Dénes védései is ahhoz, hogy ilyen arányú győzelmet arathassunk. Örülök a győzelemnek, szerintem élvezték a fiúk a mai meccset – kezdte az osztrák tréner. - A játékosok a 2-0-s vezetésünk után felszabadultabban játszottak, jobban élvezték a játékot, viszont úgy gondolom, a technika önmagában nem elég ahhoz, hogy meccseket nyerjünk. Átbeszéltük a félidőben, hogy mi várható a folytatásban, tudtuk, hogy a hazaiak valószínűleg hosszú labdákkal próbálnak majd operálni, illetve megpróbálnak majd a tizenhatoson kívülről is lőni, ennek ellenére erre még nem álltunk készen a második félidő elején, olyankor a játékosoknak is szüksége van egy kis időre. Ekkor a szerencse is kellett és természetesen Dibusz Dénes nagyon jó megmozdulásai is, hogy ne tudjon egyenlíteni az ellenfél.

Együttesünk fontos sikert aratott, hiszen egy közvetlen riválisát legyőzve állt újra a tabella élére. A csütörtöki, Celtic elleni UEL-vereséget követően mekkora megkönnyebbülés ez a győzelem? – kérdezték Peter Stögert.

- Szerintem nem az a lényeg, hogy én magam mennyire vagyok megkönnyebbülve. Érthető, hogy vannak, akik azt kifogásolják, hogy otthon két mérkőzést is elveszítettük már a bajnokságban, de azt is látni kell, hogy idegenben győztünk például a Paks, a Fehérvár és a Kisvárda ellen is. A szezon elején az volt a célunk, hogy bejussunk valamelyik európai kupasorozat csoportkörébe, ez sikerült is, ezt követően nagyon nehéz csoportba kerültünk az UEFA Európa Ligában, ahol BL-szintű csapatok az ellenfeleink. Négy meccs után 0 ponttal állunk az UEL-ben, ennek kapcsán beszélgethetünk arról, hogy ez jól van-e. Elfogadom, hogy elégedetlenek a szurkolók, ám ha a pontszerzési átlagunkat nézzük az NB I-ben, a jelenlegi ütemben haladva 75-76 ponttal fogunk zárni, ami hasonló az elmúlt évek eredményeihez. Tudom, hogy egy olyan edző helyét vettem át, aki nagy sikereket ért el a klubbal, de a fejlődéshez idő kell, azért dolgozunk mindannyian, hogy lépésről lépésre fejlődjünk. Ez az idő vagy megadatik valakinek vagy nem.

A kisvárdai meccsünk után válogatott szünet következik, az FTC a hazai ligában legközelebb november 21-én, a MOL Fehérvár FC ellen lép pályára Budapesten.

Cikkajánló

Sima siker Kisvárdán. Élen a Fradi!

Peter Stöger csapata 4-0-ra idegenben verte a Kisvárdát, és újra vezeti a bajnokságot.

Dibusz: „Tudtuk, hogy nagyítóval figyelnek minket”

Visszatérő kapusunk szerint jól reagáltunk a Kisvárda elleni mérkőzésen – VIDEÓ!

Labdarúgónk gyerekek túravezetőjeként jeleskedett

Stadiontúra és a látogatás a Fradi Múzeumban: mozgalmas napjuk volt egy nyári táboros csoportnak - VIDEÓ

Anderlecht–FTC: indul a jegyértékesítés UEL-meccsünkre!

Fontos szurkolói információk a voucherek beváltásáról, a stadion megközelítéséről és elhagyásáról!

MMK: megvan, ki ellen folytatjuk a kupában

A legjobb 32 között az NB III-as Tiszafüred ellen lépünk pályára.

1+1=3 akció: ingyenjegy és nyereményjáték!

Vegye meg jegyét a Puskás Akadémia és a Fehérvár FC ellen, a DVSC elleni meccsre szólót ajándékba adjuk!

Gyászolunk: elhunyt dr. Juhász István

79 éves korában elhunyt olimpiai bajnok, VVK-győztes egykori labdarúgónk, dr. Juhász István.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin