2024. október 10.
Sportvezetőnek tanul az egyetemen Priskin Tamás
Korábbi labdarúgónk legtöbbször a lányával szurkol a Fradinak a Groupama Arénában.

Priskin Tamás 2017 és 2020 között erősítette a Ferencvárosi Torna Clubot, amelynek színeiben magyar bajnokságot nyert. Összesen 30 mérkőzésen szerepelt együttesünkben, öt találatot és négy gólpasszt jegyzett. A magyar válogatottban 63 alkalommal lépett pályára, s 17-szer volt eredményes, közte a norvégok elleni Eb-pótselejtezőn 2015 novemberében. Pályafutása legemlékezetesebb gólja volt, amely nagyban hozzájárult a mieink kvalifikációjához a 2016-os franciaországi kontinenstornára. A találatot ráadásul a Fradi otthonában, a Groupama Arénában jegyezte.

Bármikor beszélek arról a gólról, kiráz a hideg. Nagyon jó visszaemlékezni erre a találatra, különleges helyet foglal el a szívemben – kezdte Priskin Tamás.

Korábbi futballistánk profi pályafutása tavaly zárult le, az ETO-ból vonult vissza. Idén szeptember óta pedig már az Üstökös FC Győr sportigazgatójaként tevékenykedik.

Nagyon örültem a lehetőségnek. A Soproni Egyetemen tanulok, sportszervezés és sportdiplomácia szakra járok. Amit az iskolapadban megtanulok elméletben, azt át tudom ültetni a gyakorlatba. Nagy hangsúlyt fektetek a tanulmányaimra. Szeretnék diplomát szerezni. Az a célom, hogy a doktori minősítést is elérjem. Az Üstökösnél háromszáz gyermek focizik több korosztályban. A legkisebbek 6, a legidősebbek pedig 19 évesek. Élvezem velük a közös munkát, igyekszem őket segíteni és mentorálni, amennyire csak lehet. Az idősebbek társaságában érzem, hogy példaképként tekintenek rám, ami nagyon jólesik. Az igazsághoz hozzátartozik, hogy a legfiatalabbak már nem ismernek, sokan azután születtek, hogy a norvégok elleni gólomat szereztem.

Jó szívvel emlékezik vissza a Ferencvárosban eltöltött időszakára.

Óriási megtiszteltetés, hogy Magyarország legnagyobb klubjában játszhattam. Aki egyszer fradista, az mindig is az marad. Korábbi csapattársaim közül sokakkal, így Dibusz Dénessel és Botka Endrével is nagyon jó a viszonyom, tartom velük a kapcsolatot. Akárcsak a stábtagokkal, például Lipcsei Gabival vagy Kökény Antival. Ha tehetem, kimegyek a hazai mérkőzésekre. Legtöbbször a lányom kísér el, mindig nagyon élvezi a meccset a Groupama Arénában. Legutóbb a Tottenham elleni Európa Liga-találkozót néztük meg együtt. Utánajártam, hogy miközben a Ferencváros keretét 59 millió euróra értékelik, a Tottenhamét 788 millióra. Ezt a különbséget a Fradi eltüntette a pályán. Ezért is szép a labdarúgás, nem az értékek futballoznak. Kis szerencsével több is lehetett volna ebben a mérkőzésben. A meg nem adott találattal például lehet vitatkozni. Teljesen másképp alakult volna a találkozó, ha gólt ítélnek a meccs elején a Fradinak.

Hozzátette, szerinte csapatunknak továbbra is minden esélye megvan a továbbjutásra.

Az első számú magyar klubnak nem is lehet más a célja, mint a továbbjutás. Ha olyan teljesítményt sikerül nyújtani a következő meccseken, mint a Tottenham ellen, akkor továbbjuthat az együttes. Szurkolok, hogy összejöjjön.

Cikkajánló

Emberelőnyben úszott el a győzelem Hollandia ellen

Dibusz Dénes, Varga Barna és Botka Endre is pályára lépett a hollandok elleni 1-1-es Nemzetek Ligája-meccsen.

Mark Otten: „Sok magyar szóra emlékszem még, soroljam?”

Korábbi futballistánk élete egyik legjobb döntését hozta a Fradival, sőt, nyáron majdnem visszatért – INTERJÚ

Az extra brazil hajkoronák nyomában

Raul Gustavo, amíg a fodrászatban várt, értékelte a honfitársak frizuráit – VIDEÓ!

Gruber Zsombor gólt lőtt, nyert az U21-es válogatott

A mieink a ferencvárosi támadó találatával vezettek kettővel Málta ellen.

MMK: Indul a jegyértékesítés a Tiszafüred ellen

A MOL Magyar Kupa legjobb 32 csapata között lépünk pályára az NB III-as Tiszafüred otthonában.

A Francia Riviéra 214 millió eurós csapatát fogadjuk

Következő UEL-ellenfelünk, az OGC Nice legutóbb 1-1-es döntetlent játszott a Paris Saint-Germain ellen.

Indul a jegyértékesítés a Fehérvár elleni bajnokira

Ha volt jegye a Puskás Akadémia-meccsre, vegye meg a Fehérvár ellen is, így a DVSC ellenit ajándékba adjuk.

FTC-Nice: vegye meg egy mérkőzésre szóló belépőjét!

Biztosítsa be a helyét a Nice ellen, szurkoljon a helyszínről Dibusz Déneséknek.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin