2024. október 3.
"Sok tanulsággal szolgált ez a meccs"
Vezetőedzőnk, Pascal Jansen szerint a helyzetkihasználáson javítani kell.

35-szörös bajnok férfi labdarúgócsapatunk nagy küzdelemben 2-1-re kikapott az angol sztárcsapat, a Tottenham Hotspur ellen az UEFA Európa Liga főtábláján. A lefújás után Pascal Jansen vezetőedzőnk állt a sajtó rendelkezésére.

- Ha elveszítesz egy meccset, akkor nem lehetsz elégedett - kezdte Pascal Jansen. - Nyilván vereség és vereség közt is van különbség, ez a mai meccs is sok tanulsággal szolgált, elégedettek lehetünk a helyzeteink mennyiségével, de lőhettünk volna több gólt. Egy erős ellenféllel szemben alakítottunk ki ennyi helyzetet. Az első gólnál kérdéses nekem, hogy vajon miért lehetett visszavonni, hogy találtak egy vonalat, ami alapján ez les volt. Tudtuk, hogy a vendégek védekezésében a jobb oldalon találhatunk egy kis rést. A gólunkat is egy bal oldali beadásból szereztük, a helyzeteket viszont jobban kell kihasználnunk. Egy bekapott gól minden esetben megváltoztatja a meccs dinamikáját. Az MTK ellen kaptunk gólt, amit a fókusz hiánya eredményezett, abból sikerült felállni. Nagyon fontos, hogy jól kezdjük a mérkőzéseket, az első 15-20 percben ez jól is ment, sajnálatos, hogy érvénytelenítették a gólunkat, de tiszteletben kell tartani a technológiát. Az ellenfél a Premier League egyik legintenzívebb csapata, erős presszinggel. A presszingjük mögé akartunk kerülni, vagy Barnának vagy Saldanhának eljuttatni a labdát. Próbáltuk a védekező vonaluk mögé juttatni a labdákat, ez volt ma a fő célunk.

Egy újságírói felvetés arra vonatkozott, hogy a kulcsjátékosok rossz formája mellett tud-e az FTC az elmúlt években látott bravúrokhoz hasonló teljesítményt nyújtani európai porondon.

- Nem hiszem, hogy erről van szó. A fókuszt nem egy-egy játékosra kell tenni. Sok játékos volt a kezdőben, akik frissen érkeztek a klubhoz. Nekik is meg kell adni a lehetőséget, hogy megmutassák magukat. Saldanha szempontjából tökéletes volt az időpont, hogy most kezdjen. Jól játszott Varga Barnabással együtt a pályán, sajnálatos, hogy érvénytelenítették az első találatot. Azon kell dolgoznunk, hogy csapatként legyünk jobbak hazai és nemzetközi szinten egyaránt.

Civic és Ramírez együtt szerepeltetésére is rákérdeztek az újságírók.

- Ma sajnos Cebrailt nem tudtuk bevetni az első perctől, kísérletezünk vele és Ramírezzel is a meccseken folyamatosan. Ma szerettünk volna arra építeni, ha Barna és Matheus együtt van a pályán, akkor támadójellegű játékról beszélhetünk, mellettük ott van Abu Fani és Maiga, Traoré pedig nagy területeket tud bejátszani, Civic is szeret támadni, szükség volt jó beadásokra, ebből született az érvénytelen és az érvényes gólunk is. Két játékos, Eldar és Ramírez játéka a labdás és a labda nélküli szituációkban is fontos volt. A Tottenham nagyon erős a szélen, ezt akartuk tompítani.

Cikkajánló

„Az akaratra és a játékra nem lehet panasz”

A Tottenham ellen eredményes Varga Barnabás szerint egyenrangú partnerei voltunk ellenfelünknek - VIDEÓ!

Nagyot küzdöttünk, szoros vereség a Tottenham ellen

Varga szépített, de csapatunk 2-1-re kikapott a Tottenham ellen az UEL főtábláján.

Négy bajnoki mérkőzésünk időpontja is ismertté vált

Kiderült, mikor lépünk pályára a Fehérvár, a Győr, a DVSC és a Kecskemét ellen.

Matheus Saldanha: „A higgadtság az egyik nagy erényem”

Úton-útfélen rovatunkban brazil labdarúgónk beszélt legfőbb erősségeiről és arról, hogy érzi magát a Fradiban.

FTC-Tottenham: parkolási lehetőség

Egy parkolót ajánlunk az autóval érkezők figyelmébe az UEL-mérkőzésünkre.

„Nagy kihívás lesz a Ferencváros elleni találkozó”

Maddison társairól és saját szerepéről, Postecoglou Puskás Ferencről és a ferencvárosi szurkolókról beszélt.

Jansen: „Ki kell használnunk a Tottenham gyengeségeit”

Csapatkapitányunk, Dibusz Dénes, és vezetőedzőnk, Pascal Jansen válaszolt az újságírók kérdéseire.

„A Spurs 800 milliót ér, nehéz dolga lesz a Fradinak”

A Tottenhamben szereplő korábbi női focistánk, Csiki Anna rendszeresen követi az FTC mérkőzéseit.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin