2020. szeptember 6.
Sigér kezdett, de a válogatott kikapott Oroszországtól
A magyar válogatott hazai pályán, 3-2-es vereséget szenvedett az orosz válogatottól a Nemzetek Ligájában.


A Nemzetek Ligája B divíziójának 3. csoportjában a magyar labdarúgó válogatott a szerbeket 3-1-re legyőző Oroszországot fogadta a Puskás Arénában. Hasonlóan a csütörtöki, törökök elleni győztes találkozóhoz, középpályásunk, Sigér Dávid ezúttal is a kezdőcsapatban kapott helyet, míg kapusunk, Dibusz Dénes a kispadról figyelte a mérkőzést.

Rögtön a találkozó második percében Sallai Roland ellen követtek el szabálytalanságot a tizenhatos csücskénél. A szabadrúgást Szoboszlai Dominik végezte el, aki élesen lőtte a kapu elé a labdát, amit az oroszok szögletre mentettek. Azonban a vendégek is hamar helyzetbe kerültek az 5. percben, miután Szalai Attila kritikus pillanatban elcsúszott, de Miranchuk a ziccert mellé lőtte. A 12. percben Szoboszlainak sikerült kiugratnia Sallait, azonban az orosz kapusnak, Shuninnak sikerült leszednie a labdát Sallai lábáról.

Hiába birtokolta többet a labdát a magyar válogatott, a 15. percben, egy baloldalon vezetett támadás után, Kuzyayev beadásából, Miranchuk megszerezte az oroszoknak a vezetést, Gulácsinak nem volt esélye a hárításra.

A 22. percben rögtön megvolt az esély az egyenlítésre. Bese beadása után a Szalai Ádám készítette le Sallainak a labdát, azonban éppen Szalai Ádámot találta el, így kirúgással folytatódott a találkozó. A 26. percben egy kisszöglet után, Szoboszlai beadásából, Bese fejelt kapura, de a kapusnak nem okozott gondot. Két perccel később Sallai Roland, Holender passza után, éles szögből lőhetett, de az orosz kapus ezt is fogta. Fél perccel később Sigér Dávid próbálkozott, azonban a lövése elkerülte a kaput.

A 31. percben Holender Filip kezezése után, az oroszok jöhettek a tizenhatos baloldaláról szabadrúgással. Miranchuk beadása után, csapatunk nem tudott felszabadítani, a menteni igyekvő Szalai Ádám elöl elpöckölték a labdát, ami így Ozdoev elé került, aki a kapu jobboldalába zúdította a labdát, kétgólosra növelve a vendégek előnyét a 33. percben.

A 40. percben a második gól szerzője, Ozdoev lőtt fölé a tizenhatoson kívülről. Egy perccel később Ionov kapott remek indítást, azonban lendült a partjelző zászlaja. A 42. percben Sigér Dávid kapott sárgalapot, ami azt jelenti, hogy középpályásunknak a következő Nemzetek Ligája mérkőzést ki kell majd hagynia. A félidő vége előtt Szoboszlai passza után Sallai került lövőhelyzetbe, azonban lövés helyett tovább passzolta a labdát az oroszok pedig kihasználva létszámfölényüket, megszerezték a labdát.

A szünetben Sigér helyére Kalmár Zsolt állt be. A félidő pocsékul kezdődött magyar szempontból.  Kuzyayev tört előre és passzolt Dzyubahoz, aki elfektette Gulácsit, majd visszapasszolt Mario Fernandesnek, aki a magyar kapuba lőtte a labdát. Az 51. percben rögtön megvolt esély a szépítésre. Sallai vezette a labdát az orosz védelemre, kitette balra Szoboszlainak, aki kiszorított helyzetből lőtt, de a kapus fogta a gyenge próbálkozást. Öt perccel később már a magyar kapu forgott veszélyben,  Zobnin lőtt éppen, hogy a magyar kapu mellé.

Tíz perccel később megszületett a magyar szépítőgól. Sallai Roland kapott remek labdát Kalmár Zsolttól, Sallai pedig elegánsan átemelte az orosz kapus fölött a labdát. A 67. percben Szalai Ádám helyére Nikolics Nemanja lépett pályára. A gól érezhetően jót tett a magyar válogatottnak. A 69. percben Holender Filip lőtte be élesen a labdát, azonban senki sem tudott játékba avatkozni. Nem úgy, mint egy perccel később.

Az imént beállt Nikolics lőtte be közelről a kapuba a labdát Bese fejese után, így a találkozó ismét nyílttá vált. Érezhetően átvette az irányítást a magyar csapat. A 72. percben ismét Sallai adta be a labdát középre, de Nikolics lába elöl az orosz kapus szedte fel a labdát. A 79.percben egy orosz kontra révén, a csereként beállt Zhirkov mehetett egyedül a kapura, egy lövőcsel után azonban Szalai Attilának sikerül elpöckölnie előle a labdát. Egy perccel később Holender tekert kapura, de lövésében nem volt erő. A 82. percben újoncot avatott Marco Rossi, Szoboszlai helyére Cseri Tamás érkezett.

A találkozó hajrájában a magyar csapat ugyan irányította a játékot, de igazán nagy helyzetet nem sikerült kialakítani, az orosz védelem jól zárt. Az orosz válogatott végül 3-2-re győzött a magyar válogatott ellen a Puskás Arénában. A következő mérkőzés már a bolgárok elleni, idegenbeli Nemzetek Ligája rájátszás lesz. Ha ott győzni tudunk, akkor a Puskás Arénában mérkőzhetünk meg a jövő évi EB részvételért az Izland/Románia találkozó győztesével. 

 

Férfi labdarúgás, Nemzetek Ligája csoportkör, 2. forduló


B-liga, 3. csoport


Magyarország-Oroszország  2-3 (0-2)


Budapest, Magyarország – zárt kapus mérkőzés, Játékvezető: Maurizio Mariani (olasz)


Magyarország: Gulácsi - Lang, Orbán, Szalai A. - Bese, Nagy Á., Sigér (Kalmár, 46.), Holender – Sallai, Szoboszlai (Cseri, 82.) – Szalai Á.(Nikolics,67.) Szövetségi kapitány: Marco Rossi


Oroszország: Shunin- Fernandes, Semenov,Dzhikiya,Kudryashov-Ozdoev,Zobnin,Ionov(Karavaev, 75.)-Miranchuk(Gazinskiy, 67.), Dzyuba,Kuzyayev(Zhirhov, 57.)- Szövetségi kapitány: Stanislav Cherchesov


Gólszerző:  Miranchuk (15.), Ozdoev (33.),Fernandes (46.), Sallai (62.), Nikolics (70.)


Sárga lap: Zobnin (25.), Sigér (42.)

 

Cikkajánló

,,Nem látszódott a különbség a pályán”

Owusu Kwabena a West Hamnek lőtt szépségdíjas gólja után nyilatkozott a FradiMédiának - VIDEÓ!

Döntetlen a 463,5 millió eurót érő West Ham ellen!

Owusu Kwabena és Alekszandar Pesics is betalált az angol élvonalbeli csapat ellen 2-2-re végződött meccsen.

Viszlát Lienz, köszönjük Tirol!

Szép cselek, védések és érzelmek a második nyári edzőtáborunk legszebb pillanatai között - VIDEÓ!

Angol, francia és török sztárcsapatok is az FTC mögött

A Ferencváros az elmúlt évek nemzetközi sikereinek köszönhetően sokat lépett előre az UEFA klubranglistáján.

463,5 millió eurót ér ellenfelünk, a West Ham kerete

Együttesünk a 2022/2023-as idény UEFA Európa Konferencia Liga-győztesével találkozik.

Pascal Jansen: „ A West Ham ellen nő a nyomás”

Vezetőedzőnk szerint az angol sztárcsapat ellen fontos tapasztalatokat szerezhetnek a játékosok – VIDEÓ!

„Nagy kihívást jelent topligás csapattal játszani”

Cristian Ramírez elmondta, az elmúlt hetekben több időt töltött csapattársaival, mint a családjával.

Helyzetjelentés Tirolból: így készülnek a mieink

A csapat lakhelyéül szolgáló hotelt fiatal tehetségünk, Tóth Alex mutatta be részletesen.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin