2024. szeptember 15.
Saldanha duplával debütált, továbbjutottunk a kupában!
Brazil támadónk mellett Abu Fani volt eredményes a Budafok elleni 3-0-s győzelem alkalmával.

35-szörös magyar bajnok és UEL-főtáblás férfi labdarúgócsapatunk megkezdte szereplését a MOL Magyar Kupa 2024/25-ös kiírásában, a 3. fordulóban az NB II-ben szereplő Budafoki MTE otthonába látogattunk. Pascal Jansen vezetőedző a Dibusz – Makreckis, Cissé, Szalai, Ramírez – Abu Fani, Pappoe – Kady, Zachariassen, Kady – Pesics kezdőcsapatot küldte pályára.

I. félidő

A 6. percben Kady vitte fel remekül a labdát a jobb szélen, ketten se tudták szerelni, ezt követően Zachariassen lövése lepattant. Öt perccel később Kehinde váltott tempót, majd Zachariassent hozta játékba, aki középen Pesicset kereste, de a fejes nem volt pontos. Ezt követően Pesics lábbal is próbálkozott, egy lefordulás után azonban fölé lőtt. A 17. percben a hazaiak kapusa elszámolta magát, a labda Kehinde elé került, de blokkolták a próbálkozását, majd ezután Zachariassen fejelt fölé, illetve Kady is mellé lőtt. Ezt követően Abu Fani adott remek passzt Kehindének, jó volt a lövés, de épp beleért egy hazai védő. A 26. percben Makreckis lövése veszélyesen csapódott lefelé, de csak felülről érintette a hálót. Hiába a több Fradi-helyzet, a 28. percben a hazaiak előtt adódott a találkozó addigi legnagyobb lehetősége, Vasvári a kapufát találta el. Négy perccel később Ramírez révén veszélyeztettünk, de nem sikerült megszerezni a vezetést. Kady szöglete után Szalai fejelt, de kijött a labda. Ramírez beadása után Pesics vette le mellel a labdát, majd Kehinde egy átfordulás után lőtt, de védett Horváth. A 40. percben Kady szabadrúgása a jobb alsóra tartott, de odaért a kapus és hárított. Egy lendületes támadás után Kady is újra lőtt, Horváth fogta. Gól nélküli döntetlennel mentek szünetre a csapatok.

II. félidő

Az 50. percben Kady lefordult, ballal lőtt, de Horváth védeni tudott. Zachariassen, Pappoe és Pesics hagyta el a pályát a 60. percben, Rommens, Traoré és Saldanha érkezett a helyükre. Sokat nem is kellett várni, egy perccel később Abu Fani emelése után Saldanha megelőzte a védőjét, majd ballal megszerezte a vezetést csapatunknak (0-1)! Három perccel később Abu Fani ezúttal a befejező szerepében volt, egy kipattanót belőtt, ezzel megdupláztuk előnyünket (0-2)! A 71. percben Traoré beadása után Saldanha remekül vette le a labdát, a kapura fordult, és első tétmérkőzésén megszerezte második gólját is (0-3)! A 77. percben a védelmünk két szélén is változtatott vezetőedzőnk, Makreckis és Ramírez helyén Kaján és Civic folytatta. A 87. percben szépített volna a Budafok, de Kálnoki-Kis nem talált kaput.

Csapatunk tehát a Budafok elleni 3-0-s győzelemmel továbbjutott a MOL Magyar Kupa következő körébe.

Férfi labdarúgás, MOL Magyar Kupa, 3. forduló
Budafoki MTE Sporttelep, v.: Káprály Mihály, nézőszám: 2000
Budafoki MTE – FTC 0-3 (0-0)
Budafoki MTE: Horváth - Merényi, Lorentz, Kálnoki-Kis, Kalmár - Sztojka, Oláh, Németh (Rétyi, 69.), Szűcs (Zuigéber, a szünetben), Kun (Szerető, 69.) - Vasvári (Kovács, 74.)
FTC: Dibusz – Makreckis (Kaján, 77.), Cissé, Szalai, Ramírez (Civic, 77.) – Abu Fani, Pappoe (Rommens, 60.) – Kady, Zachariassen (Traoré, 60.), Kady – Pesics (Saldanha, 60.)
Sárga lapok: Kálnoki-Kis (29.), Kun (39.)
Gólok: Saldanha (61., 71.), Abu Fani (64.)

Cikkajánló

Saldanha: „Lendületet ad a duplám!”

A Budafok ellen duplázó Matheus Saldanha értékelt a háromgólos győzelem után – VIDEÓ!

Jansen: „Fontos volt, hogy megtaláljuk önmagunkat”

Pascal Jansen kiemelte, sikerült pontosabban játszani a második félidőben, ez pedig győzelmet ért.

83 éve született a Fradi Császára

A labdarúgás történetének egyetlen magyar aranylabdására, Albert Flóriánra emlékezünk.

„Meg kell mutatnunk, hogy mire képes a Ferencváros!”

Vezetőedzőnk, Pascal Jansen a Budafok elleni MOL Magyar Kupa-találkozó előtt beszélt várakozásairól.

Leandro: „Napi 6-8 kávé jöhet”

Brazil pályaedzőnk még az edzőtáborba is magával viszi a kávégépét – VIDEÓ!

Budafok-FTC: Elindult a jegyértékesítés!

Online és személyesen is kaphatóak a belépők férfi labdarúgócsapatunk idegenbeli MK-mérkőzésére.

Döntetlen a bosnyákok ellen az NL-ben

Dibusz, Botka és Varga is kezdőként lépett pályára a 0-0-val zárult Nemzetek Ligája-meccsen.

U21: Gruber kezdett, szűk vereség az Eb-selejtezőn

Az U21-es magyar férfi labdarúgó-válogatott 1-0-ra kikapott a spanyoloktól.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin