2021. január 25.
Redzic: „Bátran, ahogy szoktam, ezt kérte tőlem Rebrov”
A Puskás Akadémia ellen életében először lépett pályára az NB I-ben a mindössze 17 éves Redzic Damir.

A Puskás Akadémia ellen 1-1-re végződött bajnoki mérkőzés egészen biztosan különleges és örök emlék marad fiatal játékosunk, a mindössze 17 éves Redzic Damir számára, akit Sergei Rebrov a 81. percben küldött a pályára. Ezzel a fiatal játékos átesett a tűzkeresztségen és életében először lépett pályára az NB I-ben.  A magyar édesanyától és bosnyák édesapától származó labdarúgó remek őszt produkált, ugyanis az FTC NB III-as csapatában 14 mérkőzésen hét gólt szerzett. Többek között ezzel is érdemelhette ki, hogy Sergei Rebrov úgy döntött, hogy már az év eleji spanyolországi edzőtáborba is magával viszi az ifjú tehetséget. Ezt követően már a Diósgyőr elleni összecsapáson is benne volt együttesünk keretében, a felcsúti összecsapáson pedig be is állhatott. 

- Nagyon gyorsan történt minden a 2020-as év vége felé. Azt gondolom, hogy a második csapatban nyújtott őszi teljesítményemmel hívtam fel magamra a figyelmet. Amikor megtudtam a hírt, hogy én is az első csapattal kezdhetem meg a téli felkészülést a spanyolországi Marbellán, nagyon boldog voltam. Szerettem volna bizonyítani az edzőtábor alatt és megmutatni, hogy mire vagyok képes - mondta Redzic Damir a FradiMédiának arra a kérdésre vonatkozóan, hogyan fogadta a hírt, hogy ő is az első csapattal fog készülni a tavaszi szezonra Spanyolországban.

- Az edzőtábor alatt az Algeciras ellen 3-1-re megnyert felkészülési mérkőzésen meglőtted az első gólodat felnőttcsapatunk színeiben. 

- Igen, emlékszem, egy befelé csel után ellőttem a labdát a hosszúba. Örültem, hogy betaláltam, mindenki odajött a csapatból hogy gratuláljon, ami nagyon jól esett. A meccs után a szüleimmel is sikerült beszélnem, nagyon boldogok voltak a gólom miatt.

Redzic első gólja felnőttcsapatunkban:

- 17 évesen hogyan élted meg, hogy ott lehettél az első csapat edzőtáborában, ahol együtt dolgozhattál Bajnokok Ligája-résztvevő, valamint válogatott játékosokkal?

- Ez extra motivációt adott nekem, illetve egy visszajelzést, hogy valóban megéri kőkeményen dolgoznom az edzéseken. Odakint Spanyolországban mindennap profi játékosokkal voltam körülvéve, láthattam, hogyan edzenek, hogyan készülnek, többször segítettek engem, tanácsokkal láttak el, amiket próbálok beépíteni a mindennapjaimba.

- A legutóbbi NB I-es fordulóban újabb fontos mérföldkőhöz érkezett a karriered. A Puskás Akadémia elleni mérkőzésen életedben először léphettél pályára a magyar élvonalban.

- Nagyon örültem a lehetőségnek. A mester azt kérte, hogy bátran játszak, úgy, ahogy szoktam, én pedig amikor a pályára kerültem igyekeztem a lehető legjobbamat nyújtani. A találkozó után sok gratuláló sms-t és üzenetet kaptam a különböző közösségi oldalakon.

- Mit szóltak a szüleid, a családod, hogy pályára léptél a felnőttek között, a magyar élvonalban? 

- A szüleimet rögtön a találkozó után felhívtam, nagyon örültek és büszkék voltam rám, ha lesz rá lehetőség, mindenképpen megünnepeljük majd együtt is a debütálásomat. A folytatásban az lesz a célom, hogy minél többször pályára léphessek az NB I-ben az első csapattal. Tudom, hogy ezért sokat kell dolgoznom, de keményen fogok edzeni.

Redzic Damirnak legközelebb szerdán este 20.00 órától, a Budafok ellen lesz lehetősége, hogy növelje NB I-es perceinek a számát.

 

Cikkajánló

Fiatal Fradi-szurkoló nyerte a Vespa motort

Illés Koppány és édesapja a Midtjylland elleni BL-mérkőzés előtt vehette át nyereményét - VIDEÓ!

Féláron a BL-meccsek 4 ezer Fradi-szurkolónak!

Négy hónapos kedvezményes RTL+ előfizetést ajándékozunk 4 ezer szurkolónknak: féláron nézhetik a BL-meccseket!

Sajtóakkreditáció az Újpest elleni bajnokira

A sajtó munkatársai augusztus 16., péntek 14.00-ig adhatják le akkreditációjukat a szombati mérkőzésre.

Botka: „Az első félidőben jöhetett volna a második gól”

Válogatott védőnk szerint a szurkolóknak is köszönhető az első félidőben mutatott remek játék – VIDEÓ!

„Jobb helyzetkihasználásra van szükség”

Holland vezetőedzőnk, Pascal Jansen a Midtjylland elleni visszavágó után értékelt.

Döntetlen hazai pályán, az Európa Ligában folytatjuk

Cissé góljával vezettünk, de egyenlített a Midtjylland, így az Európa Liga playoffkörében folytatjuk.

HSA Hónap játékosa: Traoré lett július legjobbja!

Szurkolói szavazásunkon mali szélsőnket látták július hónap legjobbjának.

FTC-FC Midtjylland: parkolási lehetőség!

A kedd esti BL-selejtezőre autóval érkező drukkereink az MVM Dome parkolóját használhatják.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin