2019. július 3.
Profi szerződést kötöttünk két magyar fiatallal
A Ferencváros két U19-es játékosával, Szabó Richárddal és Pócsik Botonddal is profi szerződést kötött.

Az FTC labdarúgócsapata két U19-es játékossal is profi szerződést kötött: a 19 éves Szabó Richárddal, valamint a 18 éves Pócsik Botonddal.

A középpályán játszó Szabó Richárd a Goldball egyesületénél nevelkedett, majd 2013 nyarán csatlakozott a zöld-fehérekhez. U14-től végigjárta utánpótlás csapatainkat, majd már 17 évesen az U19-esek között kezdett játszani. A tehetséges középpályás csatlakozhatott első ausztriai edzőtáborunk keretéhez. Ausztriában pályára lépett a Celje elleni mérkőzés második félidejében, amelyen 2-0-ra legyőztük a szlovén csapatot. Szabó Richárd Fradi színekben már 57 gólt szerzett.

A támadószellemű Pócsik Botond Mátészalkán kezdett el focizni, majd 2014-ben a Győri ETO akadémiája szerződtette. Egy évre rá, mikor még 15 éves sem volt, megszerezte a Fradi, és azóta 33 találatot jegyzett utánpótlás csapatainkban. Fiatal csatárunk az előző szezonban 25 U19-es bajnokin 12 alkalommal volt eredményes.

Nagyon sokat jelent számomra ez az esemény. Elmondhatatlanul jó érzés, hogy korábban csak a nagy játékosokat láttam ilyen bejelentéseken, most pedig minket fotóztak le Fradi-mezzel a kezünkben. Ez egy óriási megtiszteltetés! Remélem, hogy ez nemcsak a vég, hanem egy hosszú történet kezdete” - mondta Szabó Richárd meghatottan az aláírást követően.

Pócsik Botond hozzátette, hogy rengeteget dolgoztak az elmúlt években ezért a szerződésért: „Úgy érzem, hogy főleg az utolsó fél évre forrott ki a játékunk Ricsivel. Esetemben ez gólokban mutatkozott meg, Ricsi pedig nagyon magabiztosan, stabilan játszott a középpályán. Máshonnan is megkerestek minket, de csak a Ferencváros volt képben számunkra, egyértelmű volt, hogy itt képzeljük el a jövőnket, itt szeretnénk továbbfejlődni.

A két fiatal mesélt játékstílusáról is.

A 6-os, valamint a 8-as pozíciójában szeretek legjobban játszani. Akkor érzem magam a legjobban, ha jár a labda és nincs üres járat. Az utánpótláscsapatokban imádtam szervezni, irányítani a társakat” – mondta Szabó Richárd.

Majd Pócsik Botond is beszámolt, hogy hol szeret a legjobban játszani: „Szélsőként, a pálya mindkét oldalán bevethető vagyok, bár inkább a bal oldalt kedvelem. Szeretek cselezni, és elég gyors vagyok, ezt pedig a védők nem bírják általában.

Cikkajánló

Távozik Iyinbor Patrick

A 22 éves védő az elmúlt három idényt kölcsönben töltötte.

Tusványoson mesélt a VVK-győzelemről Rákosi Gyula

Klubunk legendája a Bálványosi Nyári Szabadegyetemen vett részt.

„Nagyon meglepődtem!” – Varga Barna megkapta a maszkját

Riportunkból kiderül, hogy Kylian Mbappé Eb-n viselt maszkja jobb-e magyar válogatott támadónkénál – VIDEÓ

Indul a jegyértékesítés a walesi visszavágóra

Walesbe utazó drukkereink 10 ezer forintért válthatnak vouchert a párharc második összecsapására.

Zachariassen: „Ez egy tökéletes kezdés”

Norvég játékosunk szerint minden remekül alakult a TNS elleni első BL-meccsünkön – VIDEÓ!

„Fantasztikus energia áramlott a pályára”

Holland vezetőedzőnk ötgólos győzelemmel mutatkozott be csapatunk kispadján.

Magabiztos, ötgólos győzelem az első tétmérkőzésen

Együttesünk 5-0-ra verte a The New Saints-t a BL-selejtező első mérkőzésén.

HSA Hónap Játékosa: Marquinhos lett május legjobbja

Szurkolói szavazásunkon brazil szélsőnket látták május hónap legjobbjának.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin