2024. július 6.
Pászka szépségdíjas gólt lőtt; döntetlen a bolgárokkal
Férfi labdarúgócsapatunk 1-1-es döntetlent játszott a CSZKA 1948 Szófiával a második ausztriai edzőtáborban.

Harmintötszörös rekordbajnok férfi labdarúgócsapatunk szombat délután első felkészülési mérkőzését játszotta a második ausztriai edzőtáborában, Lienzben.

I. félidő

Pascal Jansen vezetőedző a Dibusz Dénes – Cebrail Makreckis, Myenty Abena, Raul Gustavo, Cristian Ramírez – Isaac Pappoe, Mohammed Abu Fani – Edgar Szevikjan, Tosin Kehinde, Gruber Zsombor – Kenan Kodro összeállításban küldte pályára csapatát a bolgár CSZKA 1948 Szófia ellen.

Az első percekben csapatunk birtokolta többet a labdát, de helyzetig nem jutott el. A 11. percben Pappoe remek meglátása és védők mögé bejátszott indítása találta meg Kehindét, nigériai játékosunk azonban lesen volt, hiába lépett ki. Kilenc perccel később Szevikjan tört be a jobb oldalról a tizenhatoson belülre, de ami az előző szezonban a Diósgyőr és a Nyíregyháza ellen hatalmas gólt érő lövéssel zárult, az most egy jócskán kapu fölé célzott kísérlettel ért véget.

Az első valamirevaló bolgár próbálkozás a 23. percben történt. Ekkor egy jobb oldali beadás üresen találta Birsent Karagarent, de a támadó lövésébe Ramírez jó ütemben lépett bele.

Öt perc múlva Pappoe lőtt kapásból kapura egy kipattanó labdát, veszélyes kísérletét blokkolták a bolgár védők. A 32. percben Abu Fani is megvillant, de a kaputól mintegy 25 méterről leadott lövése mellé ment. Egy perccel később kissé a semmiből megszerezte a vezetést a CSZKA 1948 Szófia.

Simeon Vaszilev kapott remek labdát a bal oldalon, lapos beadását elvétették középen a Fradi-védők, a brazil Pedrinho pedig 14 méterről a bal alsó sarokba lőtt. 0-1!

A gól után felpörgött a Ferencváros. Előbb a jól kilépő Gruber elől mentettek az utolsó pillanatban, majd Makreckis jobb oldali beadásáról éppen lemaradt középen Kodro. A szünetig már nem változott az állás, 1-0-s bolgár vezetéssel vonulhattak pihenőre a csapatok.

II. félidő

A szünetben teljes sorcserét hajtott végre vezetőedzőnk. A második félidőben csapatunk így állt fel: Radnóti - Kaján, Aaneba, Knoester, Pászka - Loncar, Esiti, Tóth A., Ben Romdhane - Pesics, Bassey. A sorcsere pedig bevállt, ugyanis a 49, percben Ben Romdhane remek keresztlabdája Pászkát találta meg a bal oldalon, játékosunk betört a tizenhatoson belülre, és egy szép csel után jobbal kilőtte a kapu bal oldalát. 1-1!

Ben Romdhane elemében volt. Öt perccel később veszélyes középre adását tisztázták a védők, majd Bassey lépett ki a védők szorításából, de a játékvezető les miatt megállította az akciónkat.

A 62. percben egy veszélyes szófiai lehetőség alakulhatott volna ki, de Aaneba blokkolt. Négy perccel később Ben Romdhane remekül indult meg, betört a tizenhatoson belülre, ahol buktatták. A megítélt büntető mögé a sértett állt, de a kapufáról kipattant a labda. A 72. percben Loncar lövésszerű beadását kellett védenie a bolgárok kapusának.

A hajrára a Szófia is belelendült. Előbb Iliev tekerése a kapufán csattant, majd Thalis próbálkozott a félpályáról, de emelése fölé ment. Az utolsó percekben már nem változott az állás, így csapatunk 1-1-es döntetlennel kezdte második ausztriai edzőtáborát.

FÉRFI LABDARÚGÁS
FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉS, LIENZ
FTC-CSZKA 1948 Szófia 1-1 (0-1)
FTC:
1. FÉLIDŐ: Dibusz – Cebrail, Abena, Raul Gustavo, Ramírez – Pappoe, Abu Fani –Szevikjan, Kehinde, Gruber – Kodro.
2. FÉLIDŐ: Radnóti - Kaján, Aaneba, Knoester, Pászka - Loncar, Esiti, Tóth A., Ben Romdhane (Gojak, 75.) - Pesics, Bassey
Vezetőedző: Pascal Jansen
Gószerzők: Pászka (49.), ill. Pedrinho (33.)

Cikkajánló

A rocksztár Varga Ádám és DJ Zágonyi a szentélyben

A gitároktól és a DJ-pulttól zengett a Groupama Aréna a zene világnapján – VIDEÓ!

„Fontos, hogy folytassuk a jó sorozatunkat”

Vezetőedzőnk, Pascal Jansen nyilatkozott a vasárnapi, Paks elleni mérkőzésünk előtt.

„Felvettük a versenyt a Tottenhammel”

Stefan Gartenmann és Cristian Ramírez értékelte a Tottenham elleni UEFA Európa Liga-mérkőzésünket.

„Az akaratra és a játékra nem lehet panasz”

A Tottenham ellen eredményes Varga Barnabás szerint egyenrangú partnerei voltunk ellenfelünknek - VIDEÓ!

Nagyot küzdöttünk, szoros vereség a Tottenham ellen

Varga szépített, de csapatunk 2-1-re kikapott a Tottenham ellen az UEL főtábláján.

"Sok tanulsággal szolgált ez a meccs"

Vezetőedzőnk, Pascal Jansen szerint a helyzetkihasználáson javítani kell.

Négy bajnoki mérkőzésünk időpontja is ismertté vált

Kiderült, mikor lépünk pályára a Fehérvár, a Győr, a DVSC és a Kecskemét ellen.

Matheus Saldanha: „A higgadtság az egyik nagy erényem”

Úton-útfélen rovatunkban brazil labdarúgónk beszélt legfőbb erősségeiről és arról, hogy érzi magát a Fradiban.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin