2024. július 22.
Pascal Jansen: „A pálya soha nem hazudik”
Pascal Jansen és Cristian Ramírez tartott sajtótájékoztatót a The New Saints elleni mérkőzés előtt.

Magyar bajnoki címvédő férfi labdarúgócsapatunk július 23-án, kedden 20.00-tól a walesi The New Saints együttesét fogadja a Bajnokok Ligája második selejtezőkörének első mérkőzésén. Vezetőedzőnk, a Fradival az első tétmérkőzésére készülő Pascal Jansen, valamint ecuadori védőnk, Cristian Ramírez válaszolt az újságírók kérdéseire a mérkőzés előtti sajtótájékoztatón.

- Nagyon jól sikerült a nyári szünet, a családommal elutaztunk Ecuadorba - kezdte Cristian Ramírez. - Mindenki várta már a szezonkezdetet, most pedig itt vagyunk. Boldog vagyok, hogy kedden megkezdődik az új szezon. Jó felkészülésen vagyunk túl, mind a két edzőtáborban erős ellenfelek ellen léptünk pályára. A stáb és a csapat számára is jó volt ez a felkészülési időszak. Minden edzőnek megvan a maga játékstílusa, mindenki máshogy látja a mérkőzéseket. Alkalmazkodnunk kellet ehhez az új rendszerhez, az új stílushoz. Nagyon boldog vagyok, mert úgy gondolom, hogy az edzőtáborban jó munkát végeztünk, egy nagy egységet alkotunk. Van néhány új játékosunk, de minden egyes személy ugyanannyira fontos a csapatban. Raul Gustavo gyorsan beilleszkedett. Fontos, hogy mindenki tisztában legyen azzal, mit vár el tőle az edző, és hogy segítse a csapattársait. Ha a játékosok között jó a kapcsolat a pályán kívül, az elősegíti, hogy a pályán is jó menjenek a dolgok.

Védőnk után vezetőedzőnket, Pascal Jansent kérdezték az újságírók.

- Szerencsések voltunk azzal, hogy 40 napunk volt a felkészülésre, de ha 20 napunk lett volna, annak is elégnek kellett volna lennie. Maximálisan fel vagyunk készülve minden eshetőségre, ahogy azt csak el tudják képzelni. Meglátjuk, kedden mire lesz képes az ellenfelünk. A bajnokságban tudjuk, milyen játékot játszanak, többször voltak elsők, akárcsak a legutóbbi szezon végén. Ez most egy másfajta kihívás lesz. Az első naptól kezdve erre a meccsre készültünk. Rögtön az első napon leszögeztem az öltözőben, hogy csak és kizárólag erre a meccsre szabad koncentrálni. Sem a következő bajnokikra, sem a visszavágóra, most csak ez az egy meccs a legfontosabb. A holnapi lesz az első félideje a párharcnak, Walesben pedig a második. Azt megígérhetem, hogy a szurkolók rengeteg energiát fognak látni a pályán. Ez az alapja a filozófiámnak. Emellett a letámadásoknál, a védekezésben, mindenben szükség lesz a fegyelemre. A támadó futballt szeretem, és nem szeretem, ha nincs nálunk a labda. Ebben a helyzetben azt szeretném, ha a lehető leggyorsabb módon visszaszereznénk azt. Egy folyamat volt, hogy ezt a felfogást átadjam a csapatnak, amelyben még most is benne vagyunk. Már a legelső nap éreztem, hogy a Fradiban megvan az a fajta energia, ami engem és a filozófiámat jellemez. Kedden meglátjuk, mit sikerült átadni ezekből. A pálya soha nem hazudik - zárta a sajtótájékoztatót vezetőedzőnk.

Az FTC - The New Saints Bajnokok Ligája-selejtezőt július 23-án, kedden 20.00-tól rendezik a Groupama Arénában. A visszavágóra egy héttel később, július 30-án, kedden 20.00-tól kerül sor Oswestry-ben

Férfi labdarúgás,
Bajnokok Ligája, selejtező, 2. forduló, 1. mérkőzés

FTC - The New Saints
Budapest, Groupama Aréna
2024. július 23. kedd, 20.00
Jegy: ITT!

Cikkajánló

„Az FTC nagy klub, de nem turistáskodni jöttünk”

A walesi együttestől Craig Harrison és Daniel Redmond válaszolt az újságírók kérdéseire.

FTC-The New Saints: meccsnapi programok

Találkozzon BL-legendáinkkal, kóstolja meg a Groupama Aréna új sörét, amelyhez akciót is hirdetünk.

BL: megvan, kivel játszhatunk a harmadik körben

Az UEFA kisorsolta a Bajnokok Ligája harmadik selejtezőkörének párosításait.

Fűfoltosság a Groupama Arénában

Foltos a pálya, de sikerült megállítani a gombás fertőzést, nem lesz akadálya a keddi BL-selejtezőnek!

BL: szűkült lehetséges ellenfeleink listája

Továbbjutás esetén andorrai, dán, svéd, feröeri, litván és lengyel ellenfelet is kaphatunk a harmadik körben.

FTC-TNS: ezúttal is vár a Fradi Kamion!

Idei első BL-selejtezőnk előtt drukkereink 17.00 és 20.00 között csodálhatják meg országjáró járművünket.

Ezekkel a játékosokkal kezdjük meg a BL-selejtezőt

Pascal Jansen kijelölte az idei szezon első, a BL-selejtező második körére vonatkozó keretét.

Megvan a BL-selejtező visszavágójának időpontja

A The New Saints elleni visszavágót is kedden játsszuk a második selejtezőkörben.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin