2020. május 5.
Otigba: „Igyekszünk jól reagálni a körülményekre”
Védőnket az elmúlt hetek történéseiről és a bajnokság folytatásáról kérdeztük.

Mint beszámoltunk róla, hamarosan újraindul a labdarúgó NB I. Védőnk, Otigba Kenneth igyekezett a saját feladatára koncentrálni az elmúlt hetekben, most pedig már várja, hogy újra meccset játszhasson.

- Hogy bírtad az előző heteket?
- Jól, ugyanazzal a mentalitással álltam hozzá a munkához, mintha nem történt volna semmi. Ugyanúgy koncentráltam a napi feladataimra, ha éppen nem az edzőközpontban, akkor otthon végeztem el. Természetesen más volt ez az időszak, mintha pályán lettünk volna, labdarúgóként mindig oda vágyunk, de láttuk a szituációt, hogy mi a helyzet a világban. Nem azzal foglalkoztam, hogy nekem mi kellene, hogy jobb legyen, volt elég baj így is. Végeztem a saját feladatomat, és hálás voltam a vezetőség segítségéért, hogy a kialakult helyzetben is tudtaam folytatni a felkészülést a lehetőségekhez mérten. Igyekeztem nyugodtan és türelemmel viselni ezt a helyzetet.

- Mit szóltál a hírhez, hogy folytatódik a bajnokság? Átfutott az agyadon, hogy lehet, hogy már nem is játszunk ebben a szezonban?
- Erre vártunk, mi természetesen nagyon szerettük volna folytatni, hogy ez mekkora kockázat, azt nem az én tisztem eldönteni, vannak, akik sokkal jobban értenek ehhez, úgyhogy az ő ajánlásuk és előírásaik szerint folytatjuk. Az a döntés született, hogy újraindul a bajnokság, ennek pedig természetesen örülünk, hiszen futballozni szeretünk a leginkább.

- Mennyire lesz nehéz visszatérni, újra felvenni a mérkőzésritmust?
- Mindenki ugyanabban a helyzetben van, ugyanazzal kell megküzdenie, az ellenfeleknek is ugyanakkora kihívás lesz, ezért nem tartok attól, hogy hátrányban leszünk hozzájuk képest. Ez is egy olyan szituáció, hogy mindenkinek a maximumot kell nyújtania a körülményekhez, a tudásához képest. Biztosan lesznek, akik nehezebben reagálnak erre, és lesznek, akik könnyebben. Mi azért dolgozunk napról napra, hogy az utóbbi kategóriába tartozzunk.

- Mennyire téma a bajnoki cím az öltözőben?
- Az elmúlt hetekben természetesen nem ez volt a legfontosabb, de most már egyre többször előjön, hiszen ezért dolgoztunk az egész szezonban, és az a célunk, hogy megvédjük a bajnoki címünket. A következő hetekben biztosan még inkább a fókuszba kerül, aztán pedig amikor újraindul majd a bajnokság, még inkább.

- Mennyire lesznek furcsák az új körülmények? A zárt kapu, hogy háromnaponta meccset játszotok? Ráadásul a labdarúgás egyik alapszabálya is megváltozik, hiszen öt cserelehetőség lesz majd ezekben a hetekben.
- Értesültünk a napokban a fejleményekről, de ezt igazán majd akkor tudom megmondani, ha a részese leszek. Futballistaként örülök neki, hogy sok meccset játszunk majd, és várom már, hogy újra pályára léphessek.

Cikkajánló

,,Nem látszódott a különbség a pályán”

Owusu Kwabena a West Hamnek lőtt szépségdíjas gólja után nyilatkozott a FradiMédiának - VIDEÓ!

Döntetlen a 463,5 millió eurót érő West Ham ellen!

Owusu Kwabena és Alekszandar Pesics is betalált az angol élvonalbeli csapat ellen 2-2-re végződött meccsen.

Viszlát Lienz, köszönjük Tirol!

Szép cselek, védések és érzelmek a második nyári edzőtáborunk legszebb pillanatai között - VIDEÓ!

Angol, francia és török sztárcsapatok is az FTC mögött

A Ferencváros az elmúlt évek nemzetközi sikereinek köszönhetően sokat lépett előre az UEFA klubranglistáján.

463,5 millió eurót ér ellenfelünk, a West Ham kerete

Együttesünk a 2022/2023-as idény UEFA Európa Konferencia Liga-győztesével találkozik.

Pascal Jansen: „ A West Ham ellen nő a nyomás”

Vezetőedzőnk szerint az angol sztárcsapat ellen fontos tapasztalatokat szerezhetnek a játékosok – VIDEÓ!

„Nagy kihívást jelent topligás csapattal játszani”

Cristian Ramírez elmondta, az elmúlt hetekben több időt töltött csapattársaival, mint a családjával.

Helyzetjelentés Tirolból: így készülnek a mieink

A csapat lakhelyéül szolgáló hotelt fiatal tehetségünk, Tóth Alex mutatta be részletesen.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin