2024. szeptember 7.
Nem várt pofon Németország ellen az NL-ben
Varga kezdett, de 5-0-ra kikapott a labdarúgó-válogatott a Nemzetek Ligája 1. fordulójában.

Három ferencvárosi labdarúgónak, Dibusz Dénesnek, Botka Endrének, valamint Svájc ellen eredményes, a Skócia elleni Európa-bajnoki mérkőzésen súlyos arc-koponya sérülést szenvedett, majd az Újpest elleni derbin már maszkban (azóta már maszk nélkül) visszatérő Varga Barnabásnak küldött meghívót a magyar labdarúgó-válogatott soron következő két Nemzetek Ligája-összecsapására (Németország és Bosznia-Hercegovina ellen) küldött meghívót Marco Rossi szövetségi kapitány. A zsinórban kétszeres magyar gólkirály (2022/23, 2023/24), Varga Barnabás a kezdőcsapatban kapott helyet, míg Botka Endre és Dibusz Dénes a kispadról figyelte a találkozót.

I. félidő

A negyedik percben Szoboszlai jobbról lőhette középre a labdát, középen Varga esett el, de a játékvezető sípja néma maradt. Két perccel később lépte át először a felezővonalat a Julian Nagelsmann vezette német válogatott, majd a 8. percben Wirtz szöglete után Tah fejelt 11 méterről, de Szoboszlai fejjel mentett.

A 20. percig kellett várni a következő komoly helyzetre, egy magyar hiba után Musiala passzolt Füllkrug felé, aki 10 méterről ballal próbálkozott, Gulácsi jól reagálta le a helyzetet, lábbal védett hatalmasat. Hét perccel később nagyszerű támadást vezetett Németország, Wirtz keresztlabdája után Raum passzolt Musialanak, aki kihagyhatatlan helyzetbe hozta Füllkrugot, aki így az üres kapuba lőtt (1-0).

A folytatásban is a németek akarata érvényesült, a mezőnyfölényüket egy óriási Havertz-fejesig játszották, de az Arsenal támadója csak a kapufát találta el, a labda pedig a gólvonal előtt pattant le, így maradt az 1-0. Az első félidő vége előtt újabb gólszerzési lehetősége volt a németeknek, de Havertz lövése ballal elkerülte Gulácsi kapuját.

II. félidő

A szünetben egyet cserélt Marco Rossi: Loic Nego helyére Bolla Bendegúz érkezett.

Aktívan kezdte Németország a második félidőt, de jól zárt a magyar védelem. Az 55. percben Szoboszlai ugratta ki Sallait, majd a középen érkező Bollának passzolt, aki remek helyzetfelismeréssel került helyzetbe, de Andrich becsúszva mentett. A második magyar sarokrúgás után kontrát vezetett Németország, Musiala a félpályától egyedül mehetett Gulácsi felé, a Bayern-támadó kis szerencsével betalált (2-0). Két perccel később Andrich a tizenhatos vonaláról lőtt fölé. A 66. percben a Bayer Leverkusennel német bajnoki címet nyert Florian Wirtz lőtt a kapu jobb alsó sarkába (3-0).

A háromgólos előny birtokában sem állt vissza Németország, folyamatosan nyomás alatt tartották a magyar kaput. A 72. percben Havertz már a második kapujáfát jegyezte ezen a találkozón. Öt perccel később Pavlovic elé került a labda, aki Gulácsival szemben nem hibázott (4-0). Pillanatokkal később Szoboszlai passzolt a jó ütemben kilépő Csobothnak, de Ter Stegen bravúrral védett. A fordulás után azonnal jött a németek ellentámadása, Havertz esett el Orbán mellett a tizenhatoson belül, a francia játékvezető pedig azonnal a büntetőpontra mutatott. Végül maga a sértett állt oda, aki nem hibázott, Gulácsi jobbra, a labda balra ment (5-0).

A magyar labdarúgó-válogatott legközelebb szeptember 10-én, kedden 20.45-től fogadja Bosznia-Hercegovinát a Puskás Arénában.

(Fotó: nso.hu)

Férfi labdarúgás,
Nemzetek Ligája, A-liga, 1. forduló

Németország – Magyarország 5-0 (1-0)
Németország, Düsseldorf, Merkur Spiel-Arena, 54.600 néző, v.: Clément Turpin

Németország: Ter Stegen – Kimmich, Tah, Schlotterbeck, Raum – Andrich, Gross (Pavlovic, 60.) – Wirtz, Havertz, Musiala - Füllkrug (Beier, 60.)
Szövetségi kapitány: Julian Nagelsmann

Magyarország: Gulácsi – Balogh, Orbán, Dárdai – Nego (Bolla, a szünetben), Schäfer, Nagy Á. (Nikitscher, 82.), Kerkez (Nagy Zs., 66.) – Szoboszlai, Varga B. (Ádám, 66.), Sallai (Csoboth, 75.)
Szövetségi kapitány: Marco Rossi

Sárga lapok: Nego (9.)

Gólok: Füllkrug (27.), Musiala (58.), Wirtz (65.), Pavlovic (77.), Havertz (81. - büntető)

Cikkajánló

„Úgy érzem, mintha már több ideje lennék a társakkal”

A Balatonfüred elleni gálamérkőzésen új igazolásunk, Szalai Gábor is bemutatkozott – VIDEÓ!

Kölcsönben folytatja Fortune Bassey

A 25 éves csatár egy bajnoki címet és egy Magyar Kupát nyert az FTC-vel.

Balatonfüredi gálamérkőzésen győztünk

Férfi labdarúgócsapatunk Raul Gustavo és Zachariassen góljával nyert 2-0-ra.

Edgar Szevikjant kölcsönadjuk

A 23 éves szélső egy bajnoki címet nyert az FTC-vel.

Rossi: „Varga Barnabás kezdeni fog a németek ellen”

Marco Rossi szerint a magyar válogatott játékosai jobb állapotban vannak, mint voltak az Európa-bajnokságon.

Távozik Stjepan Loncar

A bosnyák középpályás két bajnoki címet és egy Magyar Kupát nyert az FTC-vel.

UEL: Elindult a négymeccses bérletek értékesítése

Egy mérkőzésre lebontva minden szektorban kedvezőbbek az árak a 2022-es Európa Liga csoportkörhöz képest!

„Az elmúlt 12 évemre vagyok a legbüszkébb”

Az 57. születésnapját pénteken ünneplő kapusedzőnk, Balogh Tamás többszáz üzenetet kap ilyenkor.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin