2022. szeptember 7.
„Nem lesz könnyű, de itthon meglehet a győzelem”
Klubunk legendája, Lipcsei Péter a helyszínen nézi majd a Trabzonspor elleni UEL-mérkőzést.

Harmincháromszoros bajnok és huszonnégyszeres kupagyőztes férfi labdarúgócsapatunk hamarosan ismét belevág az európai kupaküzdelmekbe, ugyanis szeptember 8-án, csütörtökön este 21.00-tól a Groupama Arénában fogadjuk a török bajnok Trabzonsport az UEFA Európa Liga csoportkörében. Ellenfelünket részletesen ITT mutattuk be korábban, illetve ITT összeszedtük az FTC korábbi török kupapárharcait. Ha nem vette még meg a jegyét ITT megteheti! Korábbi játékosunk, Ferenczi István azon magyar játékosok közé tartozik, aki megfordult a török bajnokságban, sőt, gólt is lőtt a Trabzonspornak. A vele készült interjút ITT találja.

A mieink 2002 szeptemberében az UEFA Kupa második fordulójában a szintén török Kocaelispor ellen mérkőztek meg és győztek 4-0-ra többek között Lipcsei Péter találatával. Élő legendánk klubrekordot jelentő, 649 mérkőzésen lépett pályára csapatunk színeiben és 170-szer volt eredményes. A Fradival négyszer lett magyar bajnok, továbbá hat alkalommal hódította el a Magyar Kupát, illetve csapatunkkal 2004-ben megjárta az UEFA-kupa csoportkörét is. A Trabzonspor elleni UEL-mérkőzés előtt klasszisunkkal beszélgettünk.

- 0-5 után szurkoltam a fiúknak, hogy meglegyen a hatodik, így visszavághattunk a 2010-es vereségért. Nyilvánvaló, hogy osztálykülönbség volt a két csapat között – utalt a múlt hétvégi, 6-0-s Újpest felett, idegenben aratott sikerünkre korábbi kiváló játékosunk, aki ezt követően a 2002-es Kocaelispor elleni UEFA Kupa-párharcot is felidézte.

- Előzetesen tartottunk a törököktől, mert jó, stabil csapat volt a Kocaelispor, igaz, ez rólunk is elmondható volt. Szerencsére sikerült már a hazai, első meccsen nagy előnyre szert tenni, végül 4-0-ra győztünk. Aztán az idegenbeli mérkőzésen is én rúgtam gólt és 1-0-ra nyertünk. Eléggé brusztos meccs volt, de a kint szerzett gól után éreztük, hogy megvan a párharc. Jó erre a két meccsre visszaemlékezni.

A jelenleg a kis Fradit, vagyis az NB II-ben szereplő Soroksárt edző Lipcsei Péter a csütörtöki ellenfelünkről, a Trabzonsporról is elmondta véleményét.

- Nehéz mérkőzés lesz a csütörtöki, az biztos. Viszont azt gondolom, ha a Fradi úgy tud majd játszani, mint ahogy tette azt a Slovan ellen idegenben, illetve az Újpest ellen legutóbb, akkor itthon nem lehet probléma. Természetesen nem mi vagyunk az esélyesek, a Trabzonspor nagyon erős ellenfél, de itthon a kiváló közönségünk is velünk lesz, ők is segítenek majd a fiúknak. Én magam is kint leszek a stadionban, ahogy mindig.

Cikkajánló

,,Nem látszódott a különbség a pályán”

Owusu Kwabena a West Hamnek lőtt szépségdíjas gólja után nyilatkozott a FradiMédiának - VIDEÓ!

Döntetlen a 463,5 millió eurót érő West Ham ellen!

Owusu Kwabena és Alekszandar Pesics is betalált az angol élvonalbeli csapat ellen 2-2-re végződött meccsen.

Viszlát Lienz, köszönjük Tirol!

Szép cselek, védések és érzelmek a második nyári edzőtáborunk legszebb pillanatai között - VIDEÓ!

Angol, francia és török sztárcsapatok is az FTC mögött

A Ferencváros az elmúlt évek nemzetközi sikereinek köszönhetően sokat lépett előre az UEFA klubranglistáján.

463,5 millió eurót ér ellenfelünk, a West Ham kerete

Együttesünk a 2022/2023-as idény UEFA Európa Konferencia Liga-győztesével találkozik.

Pascal Jansen: „ A West Ham ellen nő a nyomás”

Vezetőedzőnk szerint az angol sztárcsapat ellen fontos tapasztalatokat szerezhetnek a játékosok – VIDEÓ!

„Nagy kihívást jelent topligás csapattal játszani”

Cristian Ramírez elmondta, az elmúlt hetekben több időt töltött csapattársaival, mint a családjával.

Helyzetjelentés Tirolból: így készülnek a mieink

A csapat lakhelyéül szolgáló hotelt fiatal tehetségünk, Tóth Alex mutatta be részletesen.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin