2023. augusztus 16.
„Nem elégszünk meg a továbbjutással, győzni szeretnénk”
Máté Csaba és Sigér Dávid részvételével tartottunk sajtótájékoztatót a Groupama Arénában.

Magyar bajnok férfi labdarúgócsapatunk augusztus 17-én, csütörtökön 19.00-tól a máltai Hamrun Spartans együttesét fogadja az UEFA Európa Konferencia Liga-selejtező 3. fordulójának 2. mérkőzésén. Az első mérkőzést a Ferencváros nyerte meg 6-1-re. A meccsnap előtt, szerdán vezetőedzőnk, Máté Csaba és középpályásunk, Sigér Dávid sajtótájékoztatón nyilatkozott.

- A futballban tudjuk, mennyire nincs lefutott mérkőzés – kezdte játékosunk. - Nem álszentségből mondom, de nagyon oda kell figyelnünk csütörtökön, főként az első félidőben, hogy mit játszunk. Emellett dolgozik bennünk a bizonyítási vágy a legutóbbi hazai bajnoki miatt, ebből pluszmotivációt nyerhetünk. Van törlesztenivalónk a szurkolóink felé is.

Sigér Dávidot arról kérdezték, hogy bírja a csapat a csütörtök-vasárnap meccsritmust.

- A selejtező ezen szakaszában ez okozhat nehézséget, ilyenkor az is sokat számít már, hogy az adott meccs után a harmadik, vagy a negyedik napon lépünk-e újra pályára. Egyetlen nap is sokat tud jelenteni, de akár az is tényező ilyenkor, hogy előzőleg utaztál-e. Örülünk, hogy győzelemmel zártuk a Hamrun elleni párharc első mérkőzését, ez egyértelműen könnyebbséget jelent. Tudjuk, hogy ha megfelelően koncentrálunk, az ellenfélnek nagyobb erőt kell majd mozgósítania, hogy megfordítsa az állást – válaszolta Sigér, aki hozzátette: mentálisan ugyanazon a szinten van, mint a korábbi sérülése előtt, kifejezetten „éhes” a játékra. Elmondta továbbá, hogy nagyon zavarja a vasárnapi, Puskás Akadémia elleni vereség, de abból akár előnyt is kovácsolhat a csapat.

Labdarúgónk után a vezetőedző, Máté Csaba vette át a szót.

- Kényelmes pozícióból várjuk a Hamrun elleni második mérkőzést, de fontos: nem engedhetjük meg magunknak, hogy leengedjünk. Nemcsak azért, mert az előző hazai meccsünk nem sikerült, hanem mert minden mérkőzésen győzelmi igénnyel kell pályára lépnünk. Lesznek változások, rotálni kell, mindenkinek meg kell találnia a motivációját. A játékosoknak hangsúlyoztuk: nem elégszünk meg a továbbjutással, győzni szeretnénk! Egy ilyen mérkőzésre is ki lehet tűzni célokat, például hogy jobban védekezzük ki a szabadrúgásokat, hogy ne kapjunk gólt, ilyenekkel tudjuk a motivációt szinten tartani – mondta el a tréner.

Kérdésre válaszolva a szakember a csapat összetételéről is beszélt.

- Nem éreztem felforgatottnak a csapatot a vasárnapi, Puskás Akadémia elleni bajnokin, hiszen hat helyen is ugyanazok a játékosok játszottak, mint korábban, a Fehérvár ellen. Akkor, miután beálltak a cserék, fél óra alatt sikerült fordítani, legutóbb 45 perc alatt sem. Ha nem rotálsz, biztos, hogy sérülések következnek, az elmúlt mérkőzésnek is megvannak az áldozatai, lehetetlen, hogy az összes meccset ugyanazzal a csapattal játszd le. Ezt fizikálisan, mentálisan sem bírják a játékosok. Meg lehet nézni, hány nap szünete volt egy-egy válogatott játékosnak a nyáron, júliusban, augusztusban pedig már olyan meccsekre kellett készen állnia a keretnek, amelyek az egész szezonunkat meghatározzák. Erre felkészülni nem egyszerű, ezért mindenképp szükség van arra, hogy időnként változtassunk. A keret adott arra, hogy ezt meg tudjuk tenni – jelentette ki Máté Csaba.

Belépők erre a nemzetközi kupamérkőzésre is a bajnoki árakon válthatók online a meccsjegy.fradi.hu-n, vagy személyesen a Groupama Aréna jegypénztáraiban (H.: zárva, K-P.: 10-18, Szo.: 9-13, V.: zárva, kivéve meccsnapon). Bajnoki bérleteseink 20 százalék engedményt kapnak a jegyárból!

UEFA Európa Konferencia Liga, selejtező, 3. forduló, 2. mérkőzés

FTC–Hamrun Spartans

Budapest, Groupama Aréna

2023. augusztus 17., csütörtök 19.00

Jegyek: online ITT vagy személyesen a Groupama Aréna jegypénztáraiban (H.: zárva, K-P.: 10-18, Szo.: 9-13, V.: zárva, kivéve meccsnapon! Emellett Továbbra is zajlik a bajnoki szezonbérletek értékesítése a 2023/2024-es szezonra!

Cikkajánló

Fiatal Fradi-szurkoló nyerte a Vespa motort

Illés Koppány és édesapja a Midtjylland elleni BL-mérkőzés előtt vehette át nyereményét - VIDEÓ!

Féláron a BL-meccsek 4 ezer Fradi-szurkolónak!

Négy hónapos kedvezményes RTL+ előfizetést ajándékozunk 4 ezer szurkolónknak: féláron nézhetik a BL-meccseket!

Sajtóakkreditáció az Újpest elleni bajnokira

A sajtó munkatársai augusztus 16., péntek 14.00-ig adhatják le akkreditációjukat a szombati mérkőzésre.

Botka: „Az első félidőben jöhetett volna a második gól”

Válogatott védőnk szerint a szurkolóknak is köszönhető az első félidőben mutatott remek játék – VIDEÓ!

„Jobb helyzetkihasználásra van szükség”

Holland vezetőedzőnk, Pascal Jansen a Midtjylland elleni visszavágó után értékelt.

Döntetlen hazai pályán, az Európa Ligában folytatjuk

Cissé góljával vezettünk, de egyenlített a Midtjylland, így az Európa Liga playoffkörében folytatjuk.

HSA Hónap játékosa: Traoré lett július legjobbja!

Szurkolói szavazásunkon mali szélsőnket látták július hónap legjobbjának.

FTC-FC Midtjylland: parkolási lehetőség!

A kedd esti BL-selejtezőre autóval érkező drukkereink az MVM Dome parkolóját használhatják.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin