2024. június 19.
Vereség a németektől, Varga játszott ismét
A magyar fociválogatott a házigazda ellen elszenvedte második vereségét az Eb-n, miután 2-0-ra kikapott.

Új ellenfél, új városban. A németországi labdarúgó-Európa-bajnokság A-csoportjának 2. fordulójában Magyarország a házigazda és a végső győzelemre is esélyesnek tartott Németországgal csapott össze Stuttgartban.

A magyar szurkolótábor ezúttal is egységesen vonult a stadionhoz

A mieink egy Svájc elleni 3-1-es vereséggel, a németek a skótok elleni 5-1-es sikerrel kezdték a tornát. Marco Rossi szövetségi kapitány nem is volt mindenkivel elégedett, az első meccshez képest két helyen is változtatott: Dárdai Márton és Bolla Bendegúz került be Lang Ádám és Szalai Attila helyére. A kezdőcsapatunk a következő volt a négyszeres világbajnok és háromszoros Európa-bajnok ellen: Gulácsi – Bolla, Fiola, Orbán, Dárdai M., Kerkez – Nagy Á., Schäfer – Sallai, Szoboszlai – Varga. Klubunkat ezúttal is az NB I-es gólkirály, Varga Barnabás képviselte a pályán, aki Svájc ellen góllal nyitott. A németeknél olyan nevek kezdtek, mint Manuel Neuer, Ilkay Gündogan, Joshua Kimmich, vagy épp Toni Kroos.

I. félidő

Svájc ellen rosszul sikerült az első félidő, látszott is a teljes fehérben játszó magyar válogatotton, hogy ezúttal nem akarja elkövetni ezt a hibát. Nekirontottunk a németeknek, rögtön az első percben eljutottunk a hazaiak kapujág, de Varga kicsit hosszú labdát kapott, spiccelése után kipattant a labda Neuerről. A 6. percben pedig Bolla lőhetett tisztán a tizenhatoson belül, labdája egy blokkról pattant szögletre, amely végül nem volt veszélyes. A rózsaszín-lila mezben játszó németek Havertz révén törtek kapura először, a lehetőségből szöglet lett, a hosszún érkező Andrich lőtt kapásból, de sikerült szögletre bólintani a lövést. A 15. percben Sallai harcolt ki magának lövőhelyzetet, de gyengén találta el a labdát, s az az első blokkon elakadt. Egy szép kombinációval próbált ijesztgetni Németország, Musiala, Havertz, Gündogan volt a labda útja, de utóbbi hosszan kapta és nem tudott lőni az ötösön belül. A 16. percben megszerezte a vezetést Németország. Musiala adott remek labdát Gündogan, aki azonban nem tudta átvenni azt, Orbán elé került a játékszer, aki viszont ütközött a Barcelona légiósával. A labda ismét a német elé került, Orbán elesett, Jamal Musiala érkezett üresen és a legurítást úgy lőtte a kapuba, hogy az a gólvonalon álló Fiolán és a kapufán is megpattant (1-0). Szinte azonnal egyenlíthettünk volna, Szoboszlai szabadrúgását azonban Neuer óriási bravúrral védte, a kipattanót Varga pedig már nem tudta kapura terelni. Szoboszlai nem sokkal később akcióból is lőhetett, de szögletre pattant. A 41. percben Varga fejelt, de rossz irányba egy német korner után, fejéről veszélyesen ismét szögletre csusszant a labda, amely végül gyengére sikerült Kroos részéről. A hangulatra nem lehetett panasz, a stadion 80%-ba németeket engedtek be, de a piros mezes magyar tábor szurkolásban partnere volt a hazaiaknak, sőt.

A szünet előtt Musiala még egyszer ránk hozta a frászt, de a hálót csak kívülről zörgette meg erős lövésével. Rögtön után mi viszont bevettük Neuer kapuját, ám Szoboszlai szabadrúgása után a csúsztatás már lesen talált Sallait, aki a német kapus védése után bólintott az üres kapuba. A gólt jogosan elvette a holland játékvezető, Makkelie.

II. félidő

A második félidőt Rüdiger lövése és Orbán blokkja nyitotta. Csere nem volt a szünetben. Az 55. percben Gulácsi nagy bravúrt mutatott be, amikor Kroos egy kipattanót szúrt rá, a labda megpattant Nagyon, de reflex mozdulattal a magyar kapus védett. A 60. percben, akárcsak Svájc ellen, Varga remek beívelést kapott, ám bólintása nem talált kaput. A németek két cserével is frissítettek, míg nálunk Nagy Ádám helyett Kleinheisler László érkezett. A 67. percben kétgólosra nőtt a német előny, Mittelstädt gurított középre tökéletes Ilkay Gündogan elé, aki az ötösről könnyedén talált be (2-0). Németország rákapcsolt a hajrára, Gündogan és Sané lövését is kellett védenie Gulácsinak. Marco Rossi cserélt is kettőt: Kerkez helyére Nagy Zsolt, Bolla Bendeguz helyett Ádám Martin állt be. A 83. percben közel voltunk a szépítéshez, de Ádám elől kicsúsztatta a labdát Emre Can egy szöglet után. Varga Barnabást a 87. percben cserélték le, volt a meccsen egy fejese, de neki sem ment ma igazán. A végén egy nagy lehetőség maradt ki, mikor Ádám ütközött Neuerrel, a lecsorgót azonban nem sikerült a kapuba juttatnunk. A végeredmény: Németország-Magyarország 2-0. A házigazda továbbjutott a nyolcaddöntőbe, ehhez nekünk előbb - meg kell várnunk mi lesz este a Skócia-Svájc meccs, de valószínűleg le kell győznünk Skóciát, és bízni benne, hogy a további csoportok jól alakulnak számunkra.

 

Férfi labdarúgás
Európa-bajnokság, A-csoport, 2. forduló

Németország-Magyarország       2-0 (1-0)
Stuttgart. V.: Makkelie (holland)

Németország: Neuer – Kimmich, Rüdiger, Tah, Mittelstädt – Andrich (Can, 71.), Kroos – Musiala (Führich, 71.), Gündögan (Undav, 84.), Wirtz (Sané, 57.) – Havertz (Füllkrug, 57.). Szövetségi kapitány: Julian Nagelsmann

Magyarország: Gulácsi – Bolla (Ádám, 76.) Fiola, Orbán, Dárdai M., Kerkez (Nagy Zs., 76.) – Nagy Á. (Kleinheisler, 64.), Schäfer – Sallai Csoboth, 87.), Szoboszlai – Varga (Gazdag, 87.). Szövetségi kapitány: Marco Rossi


Gólok: Musiala (22.), Gündogan (67.)

Sárga lapok: Rüdiger (27.), Mittelstädt (87.), ill. Varga (23.), Csoboth (88.), Szoboszlai (92.)

Cikkajánló

Fradi TV: Megmutatjuk, hol készültek Macron-mezeink!

A Macron-gyár kulisszái mögött, új brazil igazolásunk és olimpiai ruhapróba a legújabb adásban.

Íme, labdarúgóink vadonatúj meze!

Új sportszergyártónk, a Macron három teljesen egyedi mezt tervezett a rekordbajnok Ferencvárosnak.

Ilyen volt a nyár első edzőtábora

Mérkőzések, kemény edzések és vicces pillanatok jellemezték labdarúgócsapatunk napjait Bad Radkersburgban.

Kehinde: „Azt mondta az edző, 0-0-ról indul a mérkőzés”

A második félidőben pályára lépő és duplázó Tosin Kehinde szerint az egész csapat optimista a szezonra.

Jansen: „Jól megismertük egymást ebben az egy hétben”

Vezetőedzőnk több dolgot is látott a Sepsi ellen, ami reméli, később is visszaköszön.

4-4 a Sepsi ellen, az utolsó pillanatban egyenlítettünk

A sorcsere után a második játékrészben végül négy gólt szereztünk.

„Az Eb legjobb része? Mikor kiderült, Varga jobban van”

Marco Rossi szövetségi kapitány szerint a Svájc elleni vereség rányomta a bélyegét a torna folytatására.

Véget ért az Európa-bajnokság Magyarország számára

Nem a magyaroknak kedvezően alakultak az eredmények az utolsó két csoportban, a mieink búcsúztak a tornától.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin