2024. szeptember 1.
Négyből négy: újabb siker a bajnokságban!
A debütáló Gartenmann fejes góljával és Varga Barnabás büntetőjével vertük 2-1-re a Nyíregyházát.

Bajnoki címvédő és UEL-főtáblás férfi labdarúgócsapatunk a Kecskemét, a DVTK és az Újpest legyőzése után a Nyíregyházát fogadta a Groupama Arénában az OTP Bank Liga 6. fordulójában (a mieinknek két elmaradt mérkőzésük van a bajnokság eddigi részéből).

2024-ben a Ferencvárosi Torna Club is csatlakozott a gyermekkori daganatos betegségek elleni küzdelem miatt indított országos kampányhoz. Az Arany Szeptember jegyében az FTC férfi labdarúgócsapatának játékosai, valamint a szakmai stáb tagjai arany szalaggal vonultak ki a pályára a Nyíregyháza elleni mérkőzés előtt. 

A kezdősípszó előtt ünnepélyes köszöntésekre is sor került. Az Albert Alapítvány nevében az alapítvány névadójának fia, korábbi labdarúgónk, női labdarúgócsapatunk vezetőedzője, Albert Flórián díjazta három utánpótlás labdarúgónkat. A "Legjobb játékos" elismerést Madarász Ádám kapta, a gólkirályi címet ezúttal megosztva az U14-es korosztályban szereplő középpályásunk, Bucsák Mihály, valamint az U16-os csapat tagja, a center poszton játszó Bokros Bertold kapta, mivel mindketten 14 góllal zárták az előző idényt.

 

I. félidő

A 2. percben Civic lövését blokkolták, valamint később szögletet harcoltak ki a vendégek, de az első tíz percben a mezőnyben folyt a játék. A 17. percben Grubert buktatták a tizenhatos előtt, Kady állt oda a szabadrúgáshoz, de megpattant a lövése a sorfalon. Az ezt követő szöglet után azonban Gartenmann remekül helyezkedett, és fejesével előnyhöz juttatta csapatunkat (1-0)! A dán védő tehát debütáló mérkőzésén máris eredményes tudott lenni! Ilyen a bajnokságban legutóbb 2023 februárjában történt, amikor Owusu Kwabena szintén debütánsként tudott gólt szerezni a Paks ellen. Ezt követően Varga küldte okosan kapura a labdát, de már lesen volt. A 32. percben Kady lőtt fölé. Öt perccel később Kovácsréti lövésénél hatalmasat védett Dibusz, majd Jokics volt pontatlan. A hosszabbítás elején Kady szerzett labdát, észrevette, hogy kint áll a Nyíregyháza kapusa, de nem sikerült az emelés, így egygólos előnyben mehettünk a szünetre.

II. félidő

A második játékrész elején Botka és Civic révén védelmünk két széle volt aktív, de a vendégek védelme tisztázni tudott, majd Dibusztól is kellett egy bravúr Kovácsréti közeli fejese után. Az 57. percben Ben Romdhane közelről a kapusba lőtt. Egy perccel később Zachariassent keresték egy labdával, játékosunk ráfejelte a labdát a Nyíregyháza egyik védőjének kezére, így büntetőt lőhettünk. Varga Barnabás magabiztosan a jobb alsóba lőtt, ezzel megdupláztük előnyünket (2-0)! Kettőt cseréltünk a 62. percben: Varga Barnabás és Ben Romdhane jött le, Traoré és Kehinde érkezett. Három perccel később egy védelmi hiba után Kovácsréti révén szépített a vendég csapat (2-1). A 73. percben újra kettőt változtatott vezetőedzőnk, Pascal Jansen: Botka helyét Makreckis, Maigáét Pappoe vette át. A 88. percben nagy szükség volt Dibusz reflex mozdulatára, hogy megtartsuk előnyünket. Két perccel a rendes játékidő vége előtt Gruber helyett Bassey is pályára lépett. A nyolcperces hosszabbítás elején Traoré középre passzolt labdája után Zachariassen lőtt fölé, majd Bassey kapáslövése is levágódott. A találkozó utolsó szakaszában nyomást helyezett ránk a Nyíregyháza játékosai, de nem tudtak egyenlíteni.

Csapatunk tehát tovább őrzi száz százalékos mérlegét az NB I-ben, és zsinórban negyedik mérkőzését is megnyerve 12 ponttal áll a tabellán, a két elmaradt találkozó ellenére listavezetőként!

Férfi labdarúgás, OTP Bank Liga, 6. forduló
FTC-Nyíregyháza Spartacus FC 2-1 (1-0)
Groupama Aréna, 8175 néző, v.: dr. Csonka Bence
FTC: Dibusz - Botka (Makreckis, 73.), Gartenmann, Raul Gustavo, Civic - Ben Romdhane (Kehinde, 62.), Maiga (Pappoe, 73.) - Kady, Zachariassen, Gruber (Bassey, 88.) - Varga B. (Traoré, 62.)
Nyíregyháza: Bese - Baki, Alaxai, Jokics - Navrátil, Kesztyűs, Keita (Leoni, 70.), Nagy B. - Kovácsréti (Pinte, 81.), Eppel (Beke, 62.), Gresó (Babics, 70.)
Sárga lap: Keita (29.), Alaxai (32.), Kovácsréti (34.), Botka (37.), Zachariassen (81.), Baki (84.), Jokics (84.)
Gólok: Gartenmann (18.), Varga B. (59.), illetve Kovácsréti (65.)

Cikkajánló

„Álmodni sem mertem volna, hogy góllal debütálok”

Dán védőnk, Stefan Gartenmann gyönyörű fejes góllal vette be a Nyíregyháza kapuját – VIDEÓ!

„Ez egy jó lecke volt ahhoz, hogy tanuljunk belőle”

A Nyíregyháza legyőzése után Pascal Jansen sajtótájékoztatón értékelt.

Indul a licit Gartenmann és Varga labdájáért

A meccslabdák megvásárlásával az Albert Alapítványt támogathatja.

Fiataljainkat díjazta az Albert Alapítvány

A Nyíregyháza elleni bajnoki előtt három utánpótláskorú játékosunk kapott elismerést.

FTC-Nyíregyháza: parkolási lehetőségek!

A vasárnapi bajnokira autóval érkező drukkereink az MVM Dome, a Telekom és a murvás parkolót is használhatják.

„Büszke vagyok, hogy magyarként a Fradiban játszhatok!”

Új játékosunk, Szalai Gábor a szurkolóknak és Marco Rossi szövetségi kapitánynak is üzent - VIDEÓ

UEL: íme, főtáblás meccseink pontos kezdési időpontjai!

Az UEFA kihirdette a UEL pontos menetrendjét és kezdési időpontjait.

Magyar védővel erősített bajnokcsapatunk

A 24 éves Szalai Gábor a svájci Lausanne-Sport együttesétől érkezik az FTC-hez.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin