2024. október 3.
Nagyot küzdöttünk, szoros vereség a Tottenham ellen
Varga szépített, de csapatunk 2-1-re kikapott a Tottenham ellen az UEL főtábláján.

Harmincötszörös magyar bajnok férfi labdarúgócsapatunk az angol Premiere League-ben szereplő, 800 millió euró értékű Tottenham Hotspurt fogadta az UEFA Európa Liga főtáblájának második fordulójában. Pasca Jansen a Dibusz - Gartenmann, Cissé, Gustavo, Ramírez - Abu Fani, Maiga - Traoré, Saldanha, Civic - Varga Barnabás kezdőcsapatnak szavazott bizalmat. Az összeállításba Matheus Saldanha neve is bekerült, így a Puskás Akadémia ellen mesterhármast jegyzett brazil támadónk tétmeccsen először lépett kezdőként pályára együttesünkben.

I. félidő

Bár a Tottenham kétség kívül a sorozat egyik legfőbb esélyese, labdarúgóink nem rettentek meg az előttük álló feladattól, sőt, az első percekben igen veszélyesek voltak a vendégek kapujára. A második percben Abu Fani lövését blokkolták a londoniak, majd Civic beadását Sarr mentette szögletre. Röviddel ezután Varga Barnabás lőtt kapu fölé, majd Traoré próbálkozását fogta Vicario.

A fantasztikus hangulatban kissé megszeppenten kezdő Spurs az első tíz perc után magára talált, és több helyzetet is kialakított a kapunknál, védőink azonban rendre tisztáztak, míg a 12. percben Dibusz mutatott be nagy bravúrt Sarr kísérlete után. Öt perccel később egy ígéretes támadás végén Varga Barnabás fejelt a Tottenham hálójába, de a játékvezető les miatt érvénytelenítette a találatot. A 19. percben Civic indította Saldanhát, majd tőle kapta vissza a labdát, beadása után pedig Traoré fejelt a jobb kapufa mellé, de a labda nem ment ki, a középre visszatett ismétlést Vicario védte, de közben a partjelző már beintette a lest. A 23. percben a vendégek megszerezték a vezetést, Sarr talált be (0-1).

A bekapott gól egy kissé megtörte csapatunkat, a következő komolyabb lehetőségünkre a 38. percig kellett várni. Ekkor Saldanha indult meg a bal szélen, majd Traoréhoz passzolt, mali szélsőnk azonban nem találta el a kaput. A szünet előtti percekben próbáltunk támadásokat építeni, egyszer-kétszer el is jutottunk a londoniak tizenhatosáig, de nem tudtunk igazán veszélyeztetni. 

II. félidő

A 48. percben Saldanha tornáztatta meg Vicariót, brazil légiósunk a bal alsót vette célba, a Tottenham hálóőre bravúros mozdulattal piszkálta ki az erőteljes löketet. Tizenegy perccel később Pascal Jansen frissített, Civicet Ben Romdhane, Saldanhát Zachariassen váltotta. A cserék új lendületet hoztak, előbb Zachariassen indult meg a jobb szélen, majd Ben Romdhane harcolt ki szögletet. 

A 69. percben Gartenmann beadása találta meg Zachariassent, de norvég középpályásunk a kapu fölé bólintott. Két perccel később Maiga ívelt Varga Barnabás felé, de Vicario résen volt. A 76. percben Gartenmann és Traoré hagyta el a pályát, helyükre Makreckis és Kady érkezett. Brazil szélsőnk rögtön veszélyeztett is, a bal alsóba tartó lövésére Vicario azonban leért. A 81. percben Makreckis is a rövidet célozta meg, de kapu mellé bombázott. Két perccel ezután Varga Barnabás centerezett, de Kady Vicario ölébe fejelte a labdát. 

A hajrára Pesics is beállt, azonban a 86. percben Johnson lövése a jobb kapufáról becsorgott (0-2), így már kettővel vezettek a vendégek. A hosszabbításban Varga Barnabás gyönyörű mozdulattal szépített (1-2), de az egyenlítés nem jött össze, így egygólos vereséget szenvedtünk.

Férfi labdarúgás,
UEFA Európa Liga, főtábla, 2. forduló

FTC-Tottenham 1-2 (0-1)
Ferencváros Stadion, 20 795 néző, v.: Igor Pajac

FTC: Dibusz - Gartenmann (Makreckis, 76.), Cissé, Gustavo, Ramírez - Abu Fani, (Pesics, 84.) Maiga - Traoré (Kady, 76.), Saldanha (Zachariassen, 59.), Civic (Ben Romdhane, 59.) - Varga B.
Vezetőedző: Pascal Jansen

Tottenham: Vicario - Pedro Porro, Romero, Gray, B. Davies - Sarr (Solanke, 81.), Bissouma, Bergvall (Kulusevski, 64.) - Moore, Lankshear (Maddison, 64.), Werner (Johnson, 64.)
Vezetőedző: Ange Postecoglou

Sárga lapok: Civic (22.)

Gólok: Varga B. (90.), illetve Sarr (23.), Johnson (86.)

Cikkajánló

„Felvettük a versenyt a Tottenhammel”

Stefan Gartenmann és Cristian Ramírez értékelte a Tottenham elleni UEFA Európa Liga-mérkőzésünket.

„Az akaratra és a játékra nem lehet panasz”

A Tottenham ellen eredményes Varga Barnabás szerint egyenrangú partnerei voltunk ellenfelünknek - VIDEÓ!

"Sok tanulsággal szolgált ez a meccs"

Vezetőedzőnk, Pascal Jansen szerint a helyzetkihasználáson javítani kell.

Négy bajnoki mérkőzésünk időpontja is ismertté vált

Kiderült, mikor lépünk pályára a Fehérvár, a Győr, a DVSC és a Kecskemét ellen.

Matheus Saldanha: „A higgadtság az egyik nagy erényem”

Úton-útfélen rovatunkban brazil labdarúgónk beszélt legfőbb erősségeiről és arról, hogy érzi magát a Fradiban.

FTC-Tottenham: parkolási lehetőség

Egy parkolót ajánlunk az autóval érkezők figyelmébe az UEL-mérkőzésünkre.

„Nagy kihívás lesz a Ferencváros elleni találkozó”

Maddison társairól és saját szerepéről, Postecoglou Puskás Ferencről és a ferencvárosi szurkolókról beszélt.

Jansen: „Ki kell használnunk a Tottenham gyengeségeit”

Csapatkapitányunk, Dibusz Dénes, és vezetőedzőnk, Pascal Jansen válaszolt az újságírók kérdéseire.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin