2021. december 10.
„Nagy érdem a Bayer Leverkusen legyőzése”
Az idei utolsó UEL-csoportmeccsünk után Peter Stöger és Botka Endre válaszolt az újságírók kérdéseire.

Mint megírtuk, az FTC férfi labdarúgócsapata csütörtök este vendéglátóként 1-0-ra legyőzte a Bayer Leverkusent az UEFA Európa Liga csoportkörének 6. fordulójában, így győzelemmel búcsúzott a nemzetközi kupaporondtól. A mérkőzést követően vezetőedzőnk, Peter Stöger és védőnk, Botka Endre sajtótájékoztatón értékelt.

- Remek érzésekkel léptem be az öltözőbe a meccs után, mindenki boldog volt. Tudtuk, hogy a csütörtöki mérkőzés az utolsó esélyünk pontot szerezni a csoportban, szerintem nagy érdem egy olyan csapat ellen győzni, mint a Bayer Leverkusen. Már a mérkőzést megelőzően is lehetett érezni az egész csapaton, hogy készen áll a harcra – kezdte értékelését Stöger, aki a csoportkör csúcs- és mélypontjairól is beszélt. - Ebben a sorozatban mindenképpen a Leverkusen ellen győzelem az, amit kiemelnék. Tudtam, hogy nem lesz egyszerű pontot szerezünk, hiszen BL-szintű ellenfelekkel kerültünk össze, ezért szerintem ez a mai meccs volt a legkiemelkedőbb pontja a kupaszereplésünknek. Amit kiemelnék negatívumként, az az, hogy az előző mérkőzéseken is lett volna esélyünk pontot szerezni, viszont túlságosan könnyelmű hibákat vétettünk, amelyek ezen a szinten megbosszulták magukat.

Volt mit ünnepelni, a végén szerzett pontokat a Fradi az UEL-ben

Az osztrák szakember újságírói kérdésre válaszolva elmondta, mit gondol Oleksandr Zubkov teljesítményéről, majd hozzátette: bízik abban, hogy az ukrán szélső tartani tudja jó formáját. A tréner az utóbbi hetek eredményeiről is beszélt.

- Sokat jelent, hogy megmutattuk, hogy európai szinten is tudunk egy ilyen komoly ellenfél ellen győzni. Az elmúlt hetekben a magyar bajnokságban is jól szerepeltünk, fontos mérkőzéseket nyertünk meg jó csapatok ellen, így jelenleg az első helyen állunk - közölte Stöger. - Amikor a Ferencvároshoz kerültem, két fő célunk volt, az egyik, hogy az NB I-ben az első helyen végezzünk, valamint az, hogy bejussunk a BL vagy az UEFA Európa Liga csoportkörébe. Jelen pillanatban vezetjük a bajnokságot, az UEL-ben pedig egy nagyon nehéz csoportba kerültünk. Arról beszélgethetünk, hogy elég-e az egy győzelem egy ilyen négyesben vagy sem. Vannak, akiknek az a véleménye, hogy ez nem elég, mások szerint ez nagy eredmény, én úgy gondolom, hogy csütörtök este egy hatalmas győzelmet arattunk hazai pályán.

A leglényegesebb adatok

Végezetül Peter Stöger összegezte az őszi kupaszereplésünk tanulságait.

- Ha jövőre ilyen szituációba kerülnénk, azaz egy hasonlóan kemény csoportba jutnánk be, akkor sem mi lennénk a favoritok, egy ilyen erős mezőnyben nem reális cél az első két hely megszerzése. Védekezésben, labdakezelésben és a támadások kivitelezésében javulnunk kell. Ehhez több idő és tapasztalat kell, de talán az a legnagyobb konklúzió, hogy csapatszellemmel és koncentrációval képesek lehetünk győzni nálunk magasabban jegyzett csapatok ellen is. Ehhez továbbra is kemény munka kell a fiúk részéről.

Együttesünk legközelebb december 12-én, vasárnap lép pályára, az OTP Bank Liga 16. körében a Ferencváros a DVSC vendége lesz Debrecenben.

Botka Endre: „A legjobbkor jött a gól”

- Milyen volt végre pontokat szerezni?

- Ezen a mérkőzésen mindenki megértette azt, hogy tartozunk a szurkolóknak azzal, hogy egy jó eredményt érjünk el a csoportban. Jó volt látni azt, hogy minden játékos küzdött a végsőkig. A Leverkusen elleni meccs kezdetétől azt éreztem, hogy pontot, pontokat fogunk szerezni.

- Mik voltak a csoportkör csúcs- és mélypontjai?

- Az elejétől kezdve tudtuk, hogy egy nagyon nehéz csoportba kerültünk, ám ennek ellenére szerintem majdnem minden mérkőzésen pariban voltunk. Nyilván voltak hibák, amik ezen a szinten nem férnek bele, ezért elbuktuk a korábbi meccseket, viszont az, hogy pontot, pontokat tudtunk szerezni a végén, némileg enyhíti a fájdalmakat. Ha őszinték vagyunk, akkor hamarabb is szerezhettünk volna pontot, hiszen benne volt az előző mérkőzésekben is, de akkor lettünk volna igazán szomorúak, ha pont nélkül zárunk.

- A gól előtt volt néhány melegebb szituáció a Fradi kapuja előtt…

- A meccsnek abban a periódusában azt éreztem, hogy elkezdtünk kicsit fáradni, egyre nagyobb és nagyobb terület nyílt közöttünk, ezért is a legjobbkor jött a gól, mert utána újult erőre kaptunk, zártabb lett a védekezésünk, így meg tudtuk nyerni a meccset.

- Harmadik éve szerepeltek csoportkörben, hazai pályán viszont csütörtökön sikerült először nyerni. Milyen érzés volt?

- Nagyon-nagyon sokat dolgoztunk azért, hogy ez az eredmény megszülethessen. Boldog vagyok, hogy a szurkolóinknak örömet tudtunk szerezni ezzel a győzelemmel. Szerintem a csapatban benne volt ez a győzelem előbb is, de valamiért csak most tudott kijönni.

Cikkajánló

Aissa Laidouni góljával legyőztük a Leverkusent!

Labdarúgócsapatunk egy szép sikerrel és három ponttal búcsúzott az európai kupaporondtól.

„Pascal a lehető legjobb döntés volt”

Férfi labdarúgócsapatunkról tartott szurkolói ankétot Kubatov Gábor és Orosz Pál a Groupama Arénában.

Labdarúgónk gyerekek túravezetőjeként jeleskedett

Stadiontúra és a látogatás a Fradi Múzeumban: mozgalmas napja volt egy nyári táboros csoportnak - VIDEÓ!

Anderlecht–FTC: indul a jegyértékesítés UEL-meccsünkre!

Fontos szurkolói információk a voucherek beváltásáról, a stadion megközelítéséről és elhagyásáról!

MMK: megvan, ki ellen folytatjuk a kupában

A legjobb 32 között az NB III-as Tiszafüred ellen lépünk pályára.

1+1=3 akció: ingyenjegy és nyereményjáték!

Vegye meg jegyét a Puskás Akadémia és a Fehérvár FC ellen, a DVSC elleni meccsre szólót ajándékba adjuk!

Gyászolunk: elhunyt dr. Juhász István

79 éves korában elhunyt olimpiai bajnok, VVK-győztes egykori labdarúgónk, dr. Juhász István.

Saldanha: „Lendületet ad a duplám!”

A Budafok ellen duplázó Matheus Saldanha értékelt a háromgólos győzelem után – VIDEÓ!

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin