2021. szeptember 5.
Messze kerültünk Katartól: kikaptunk Albániában
Hiába a csereként beálló Dibusz Dénes védései, az albánok egy kései góllal 1-0-ra nyertek a vb-selejtezőn.

Ahogy az várható volt és felvezető cikkünkben is írtuk, a Ferencváros két labdarúgója, Botka Endre és Myrto Uzuni is a kezdőcsapatban kapott helyet az Albánia-Magyarország világbajnoki selejtezőn. A mieink kispadján még ott ült két kapusunk, Dibusz Dénes és Bogdán Ádám.

A kezdeti percekben az albánok birtokolták többet a labdát. Uzuni a 15. percben egy jó csel után lőtt kapu fölé. A lendületben lévő albánok előtt adódtak még lehetőségek, de pontatlanok voltak az akciók végén. Magyar oldalon Kleinheisler László előtt adódott egy nagy helyzet, de a remek mélységi passzt a középpályás hosszan vette át, így már csak kapura tudta pöckölni a labdát, amelyet a kapus védett.

A 26. percben Gulácsi Péterre is nagy szükség volt, önfeláldozóan vetődött bele egy labdaszerzés utáni passzba, amelyre az albánok játékosa is lecsapott, így összecsúsztak. A Leipzig kapusát röviden ápolni is kellett, de folytathatta.  A 34. percben óriási hálával tartozhattunk Marash Kumbullának, aki egy szöglet utáni csúsztatást két méterről, szinte kapu torkából fölé lőtt. A félidő hosszabbításában még Szoboszlai Dominik lőtt távolról kapura egy szabadrúgás kombináció után, de kísérletét védte az albánok kapusa. A játék képe alapján a hazaiak álltak közelebb gólhoz, de nem sikerült betalálniuk, így 0-0-val mehettek szünetre a csapatok.

A második játékrészben kapust kellett cserélnie Marco Rossi szövetségi kapitánynak, ugyanis az első félidőben a már említett ápolás után Gulácsi végül nem tudta folytatni, így a második félidőre már Dibusz Dénessel a kapuban álltunk fel.

Az FTC kapusa egy jó ütemű kimozdulással indított a kapuban, ezzel megzavarta az Uzuni passzából kilépő Bekim Balajt. Nagyon nyomtak a hazaiak, de sok technikai hibával futballoztak. Sajnos a magyar válogatottól megint hiányzott a kreatív támadójáték, az albánok sokat birtokolták a mi térfelünkön a labdát. A 72. percben Endri Cekici kapott remek kiugratást, de Dibusz nagyot védett, majd négy perccel később kapusunk fradista csapattársa, Uzuni elől sodorta el a labdát ismét jó ütemben. Az FTC szélsője az egész mérkőzésen harcosan futballozott, többször is borsot tört a magyar védők orra alá, több jó passzt és cselt jegyzett.

Igazán értékelhető magyar helyzetre egészen a 86. percig kellett várni, de akkor a tizenhatoson belülre betörő Szoboszlai centikkel a bal kapufa mellé lőtt. Ami az egyik oldalon kimaradt, az a másikon nem. Egy vitatható szabálytalanság után Armando Broja kapott mélységi labdát, majd a tizenhatoson belülre cselezte magát és Szalai Attila mellett nagy erővel a rövid alsó sarokba lőtt, Dibusznak nem sok esélye volt az erős lövéssel szemben.

Albánia vezetése kitartott a végéig, így 1-0-ra nyert Magyarország ellen. Csapatunk szerdán 20.45-től javíthat hazai pályán Andorra ellen.

(Fotó: FSHF)

LABDARÚGÁS
VILÁGBAJNOKI SELEJTEZŐ, 5. FORDULÓ
I-CSOPORT
Albánia–Magyarország 1-0 (0-0)
Elbasan, Elbasan Aréna.
Albánia: E. Berisha – Doka (Hoxhallari, 78.), Ismajli, Djimsiti, Kumbulla – Abrashi (Cekici, 69.), Gjasula, Trashi (Roshi, a szünetben) – Uzuni, Balaj (Broja, 78.), Bajrami (Laci, 63.). Szövetségi kapitány: Edoardo Reja
Magyarország: Gulácsi (Dibusz, a szünetben) – Orbán, Lang, Szalai A. – Botka (Varga R., 89.), Kleinheisler (Nikolics, 90+3.), Nagy Á., Gazdag (Sallói D., 67.), Fiola – Szoboszlai – Sallai R. (Hahn J., 88.). Szövetségi kapitány: Marco Rossi
Gólszerző: Broja (87.)

Cikkajánló

Labdarúgónk gyerekek túravezetőjeként jeleskedett

Stadiontúra és a látogatás a Fradi Múzeumban: mozgalmas napja volt egy nyári táboros csoportnak - VIDEÓ!

Anderlecht–FTC: indul a jegyértékesítés UEL-meccsünkre!

Fontos szurkolói információk a voucherek beváltásáról, a stadion megközelítéséről és elhagyásáról!

MMK: megvan, ki ellen folytatjuk a kupában

A legjobb 32 között az NB III-as Tiszafüred ellen lépünk pályára.

1+1=3 akció: ingyenjegy és nyereményjáték!

Vegye meg jegyét a Puskás Akadémia és a Fehérvár FC ellen, a DVSC elleni meccsre szólót ajándékba adjuk!

Gyászolunk: elhunyt dr. Juhász István

79 éves korában elhunyt olimpiai bajnok, VVK-győztes egykori labdarúgónk, dr. Juhász István.

Saldanha: „Lendületet ad a duplám!”

A Budafok ellen duplázó Matheus Saldanha értékelt a háromgólos győzelem után – VIDEÓ!

Jansen: „Fontos volt, hogy megtaláljuk önmagunkat”

Pascal Jansen kiemelte, sikerült pontosabban játszani a második félidőben, ez pedig győzelmet ért.

Saldanha duplával debütált, továbbjutottunk a kupában!

Brazil támadónk mellett Abu Fani volt eredményes a Budafok elleni 3-0-s győzelem alkalmával.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin