2023. augusztus 6.
Máté Csaba: "Az egész csapat jól reagált"
A Fehérvár FC 5-3-as legyőzése után vezetőedzőnk, Máté Csaba értékelt.

Amint arról korábban beszámoltunk, magyar bajnoki címvédő férfi labdarúgócsapatunk gólzáporos és fordulatos mérkőzésen 5-3-as győzelmet aratott a Fehérvár FC vendégeként az OTP Bank Liga 2. fordulójában. A találkozó után vezetőedzőnk, Máté Csaba értékelt.

- Minden meccsnek megvan a maga pszichológiája - kezdte vezetőedzőnk. - 2-0-ig jól kontrolláltuk a meccset, nem éreztem, hogy a Fehérvárnak lett volna lehetősége a gólszerzésre. A félidő előtt szereztek egy gólt, ami lélektanilag nagyon fontos volt számukra, így még jobban hittek benne, hogy meg lehet fordítani ezt a mérkőzést. A második félidő is optimálisan alakult nekik, hiszen egy szögletből gólt szereztek. Ezt követően ismét betaláltak, ezzel pedig már egyértelműen úgy nézett ki, hogy fordul a kocka. Éreztem a csapatban, hogy van bennünk annyi, hogy innen is vissza tudunk jönni. A cserék is nagyon jól szálltak be, ők is hozzátették a magukét. Az egész csapat jól reagált arra, hogy hátrányba kerültünk. Biztosan fáradtak, hiszen csütörtökön is meccset játszottunk, ennek ellenére kipréseltünk magunkból mindent. Látni kell, hogy aki kockázatosabban játszik, tehát megpróbálja kihozni a labdát, annak a játékában benne van az, hogy elveszíti azt a saját térfelén. Erre is próbálunk felkészíteni mindenkit. Ezen az úton kell tovább menni, hiszünk benne, hogy ez célravezető. A hiba mindig benne van a játékban, kérdés, hogy erre hogyan reagálsz.

Az újságírók szerint a csereként pályára lépő, három gólpasszt kiosztó Abu Fani volt a mérkőzés embere.

- Ez nem csak egy emberen múlik. Tudjuk róla, hogy egy nagyszerű játékos. Kicsit többet játszott, mint amennyit eredetileg terveztünk neki. Tette a dolgát, hiszen egy kiváló játékos, de a többiek is nagyon fontos szerepet játszottak. Ahhoz, hogy gólpasszokat tudjál adni, kellenek olyan társak is, akik beindulnak, egy jó érkező játékos.

Máté Csaba jelenlegi mérlege az FTC kispadján: 3 mérkőzés, 3 győzelem. Az újságírók arra voltak kíváncsiak, mi változott az elmúlt hetekben, valamint hogy mennyire jó most Fradi-edzőnek lenni.

- Mindig nagyon jó Fradi-edzőnek lenni. Sokan szeretnének Fradi-edzők lenni. A győzelem segít, hogy jobb érzése legyen az embernek. Próbáltunk hatni a játékosokra, hogy kollektíven, csapatként játszanak. Ezt szeretnénk viszont látni a meccseken, ezen dolgozunk. Szerintem tettünk egy-két lépést ebbe az irányba, de hosszú út áll előttünk.

Férfi labdarúgócsapatunk legközelebb augusztus 10-én, csütörtökön a máltai Hamrun Spartans vendégeként lép pályára az EKL harmadik selejtezőkörében.

Bajnoki címvédő férfi labdarúgócsapatunk augusztus 13-án, vasárnap 18.45-ös kezdettel a Puskás Akadémiát fogadja az OTP Bank Liga 2023/2024-es kiírásának 3. fordulójában. Az új szezon első hazai bajnokijára megkezdődött a jegyértékesítés! Részletek ITT!

Továbbra is zajlik a bajnoki szezonbérletek értékesítése a 2023/24-es szezonra!

Cikkajánló

,,Nem látszódott a különbség a pályán”

Owusu Kwabena a West Hamnek lőtt szépségdíjas gólja után nyilatkozott a FradiMédiának - VIDEÓ!

Döntetlen a 463,5 millió eurót érő West Ham ellen!

Owusu Kwabena és Alekszandar Pesics is betalált az angol élvonalbeli csapat ellen 2-2-re végződött meccsen.

Viszlát Lienz, köszönjük Tirol!

Szép cselek, védések és érzelmek a második nyári edzőtáborunk legszebb pillanatai között - VIDEÓ!

Angol, francia és török sztárcsapatok is az FTC mögött

A Ferencváros az elmúlt évek nemzetközi sikereinek köszönhetően sokat lépett előre az UEFA klubranglistáján.

463,5 millió eurót ér ellenfelünk, a West Ham kerete

Együttesünk a 2022/2023-as idény UEFA Európa Konferencia Liga-győztesével találkozik.

Pascal Jansen: „ A West Ham ellen nő a nyomás”

Vezetőedzőnk szerint az angol sztárcsapat ellen fontos tapasztalatokat szerezhetnek a játékosok – VIDEÓ!

„Nagy kihívást jelent topligás csapattal játszani”

Cristian Ramírez elmondta, az elmúlt hetekben több időt töltött csapattársaival, mint a családjával.

Helyzetjelentés Tirolból: így készülnek a mieink

A csapat lakhelyéül szolgáló hotelt fiatal tehetségünk, Tóth Alex mutatta be részletesen.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin