2022. június 10.
Marco Rossi: „Két lábbal a földön kell maradnunk!”
A magyar futballválogatott szövetségi kapitánya szerint most a németek a legveszélyesebbek az NL-csoportban.

A magyar labdarúgó-válogatott az angolok elleni világraszóló hazai 1-0-s győzelem és az olaszoktól elszenvedett idegenbeli 2-1-es vereség után ismét hazai pályán játszik a Nemzetek Ligájában. A két ferencvárosi játékost, Dibuszt Dénest és Vécsei Bálintot is a soraiban tudó nemzeti csapat június 11-én, szombaton 20.45-től Németországot fogadja a Puskás Arénában az A divízió 3. csoportjának 3. fordulójában.

Kapusunk Cesenában végig védett, több nagy bravúrt is bemutatott, míg középpályásunk a budapesti mérkőzésen kapott lehetőséget csereként. Játékosaink értékelését ITT és ITT olvashatja el.

A mieink pénteki, Telkiben megrendezett sajtótájékoztatóján Marco Rossi szövetségi kapitány beszélt az elmúlt két meccsről és a németek elleni várakozásairól.

„Két mérkőzésen vagyunk túl. Az eredménytől függetlenül az angolok legyőzésekor látott teljesítmény volt a legjobb a csapattól, amióta a válogatott kispadján ülök. Az olaszok elleni meccsen viszont több hiba is becsúszott, ezekért pedig drága árat kellett fizetnünk. Összességében elégedett vagyok a látottakkal. A játékosok nem engedtek az ellenfeleknek teret, követték az útmutatásaimat és szervezetten futballoztak. Csak így lehet felvenni ilyen kaliberű ellenfelekkel a versenyt a pályán. Ugyanakkor nagyon fontos, hogy mindenki két lábbal a földön maradjon!” – kezdte Marco Rossi.

A szövetségi kapitány kiemelte, hogy a támadósorban több játékosára sem számíthat, ráadásul meglátása szerint a csoportban két döntetlennel kezdő német válogatott van a legjobb kondícióban.

„Azt gondolom, hogy látva az angolok és az olaszok elleni meccseiket, szerintem Németország most a legveszélyesebb a csoportban, fizikálisan ők tűnnek a legerősebbnek. Nagyon nehéz feladat lesz elérni, hogy mi diktáljuk a mérkőzés tempóját és a saját játékunkat tudjuk játszani. Ugyanakkor minden erőnkkel erre törekszünk majd és bízom benne, hogy ez majd az eredményben is meglátszódik” – fejezte be a sajtótájékoztatót az olasz szakember.

A MAGYAR KERET
Kapusok: Dibusz Dénes (Ferencváros), Gulácsi Péter (RB Leipzig – Németország), Szappanos Péter (Budapest Honvéd)
Védők: Bolla Bendegúz (Grasshoppers – Svájc), Fiola Attila (Mol Fehérvár FC), Kecskés Ákos (FK Nyizsnyij Novgorod – Oroszország), Kerkez Milos (AZ Alkmaar – Hollandia), Lang Ádám (Omonia Nicosia – Ciprus), Nagy Zsolt (Puskás Akadémia FC), Willi Orbán (RB Leipzig – Németország), Spandler Csaba (Puskás Akadémia FC), Szalai Attila (Fenerbahce – Törökország)
Középpályások: Baráth Péter (Debreceni VSC), Gazdag Dániel (Philadelphia Union – Egyesült Államok), Nagy Ádám (Pisa – Olaszország), Loic Nego (Mol Fehérvár FC), Schäfer András (Union Berlin – Németország), Callum Styles (Barnsley FC – Anglia), Szoboszlai Dominik (RB Leipzig – Németország), Vécsei Bálint (Ferencváros)
Támadók: Ádám Martin (Paksi FC), Sallai Roland (SC Freiburg – Németország), Sallói Dániel (Sporting Kansas City – Egyesült Államok), Schön Szabolcs (FC Dallas – Egyesült Államok), Szalai Ádám (FC Basel – Svájc), Vancsa Zalán (MTK Budapest) 

Cikkajánló

Fiatal Fradi-szurkoló nyerte a Vespa motort

Illés Koppány és édesapja a Midtjylland elleni BL-mérkőzés előtt vehette át nyereményét - VIDEÓ!

Féláron a BL-meccsek 4 ezer Fradi-szurkolónak!

Négy hónapos kedvezményes RTL+ előfizetést ajándékozunk 4 ezer szurkolónknak: féláron nézhetik a BL-meccseket!

Sajtóakkreditáció az Újpest elleni bajnokira

A sajtó munkatársai augusztus 16., péntek 14.00-ig adhatják le akkreditációjukat a szombati mérkőzésre.

Botka: „Az első félidőben jöhetett volna a második gól”

Válogatott védőnk szerint a szurkolóknak is köszönhető az első félidőben mutatott remek játék – VIDEÓ!

„Jobb helyzetkihasználásra van szükség”

Holland vezetőedzőnk, Pascal Jansen a Midtjylland elleni visszavágó után értékelt.

Döntetlen hazai pályán, az Európa Ligában folytatjuk

Cissé góljával vezettünk, de egyenlített a Midtjylland, így az Európa Liga playoffkörében folytatjuk.

HSA Hónap játékosa: Traoré lett július legjobbja!

Szurkolói szavazásunkon mali szélsőnket látták július hónap legjobbjának.

FTC-FC Midtjylland: parkolási lehetőség!

A kedd esti BL-selejtezőre autóval érkező drukkereink az MVM Dome parkolóját használhatják.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin