2023. október 14.
Varga újra betalált, itthon is legyőztük Szerbiát!
A magyar labdarúgó-válogatott 2-1-re megverte ellenfelét, így megerősítette csoportelsőségét a selejtezőben.

Már akkor meccshangulat uralkodott a budapesti Puskás Arénában, amikor alig egy órával a kezdés előtt a magyar labdarúgó-válogatott kapusai megkezdték a bemelegítést. Felfokozott várakozás övezte a szombat esti magyar–szerb Európa-bajnoki selejtezőt, melyet mindkét csapat 10 ponttal várhatott – igaz, a szerbek öt, míg a magyarok négy mérkőzésen gyűjtötték a pontjaikat. Magyarország szövetségi kapitánya, Marco Rossi két FTC-labdarúgót jelölt az Eb-kijutást érő első két pozícióra pályázó csapatok csatájára, Dibusz Dénes és Varga Barnabás kezdőként, míg Botka Endre csereként várhatta a kezdősípszót.

A szurkolók látványos élőképpel készültek

A vendégcsapat kezdett, ám a házigazda hamar magához ragadta a kezdeményezést. Eleinte a pirosmezes magyarok járatták a labdát, hamarosan viszont már a szerbeké lett a labdabirtoklási fölény. Dibusz Dénesnek először a 9. minutumban kellett védeni, Gudelj próbálkozását könnyedén fogta kapusunk.

A 15. percben egy kontra végén alakult ki az első gólhelyzetünk: Szoboszlai Dominik sprintelt el a büntetőterületig, ott passzolt Nego Loicnak, aki 16 méterről lőtt, ekkor még szögletre mentett az ellenfél. A 21. percben már nem volt ellenszer, Nego szélről érkező passzát ugyanis a kapuba lőtte a Ferencváros csatára, a kiváló formának örvendő Varga Barnabás, aki hatodik fellépésén harmadszor volt eredményes a válogatottban! (1-0)

Gól, öröm - Varga Barnabás megállíthatatlan!

Nem sokáig örülhettünk az előnynek, egy szöglet után ugyanis a szerbek részéről Pavlovics fejelt a kapunkba a 33. percben. Ugyanakkor a szerb boldogság sem tarthatott sokáig, mivel egyetlen perccel az egyenlítést követően Sallai Roland lőtt nagy gólt, 2-1-re módosítva az állást!

Az első játékrész további lényeges történést már nem tartogatott, így előnnyel mehetett pihenőre a magyar együttes.

A szünetben Marco Rossi nem változtatott, így Dibusz és Varga a pályán, Botka a kispadon folytathatta. Az első komolyabb helyzetből gól lett, az 50. percben egy fejes és Mitrovics közeli lövése után a magyar kapuban landolt a labda, a játékvezető azonban les címen érvénytelenítette a találatot. Hárommal később megismétlődött minden, azzal a különbséggel, hogy Mitrovics ekkor egy életerős lövésből talált a kapunkba, a partjelző zászlaja viszont újfent emelkedett. Maradt a 2-1!

Rossi-mester először a 62. percben cserélt, előbb Bolla Bendegúz, majd Kalmár Zsolt állt be. A 68. percben Varga Barnabás veszélyeztetett fejjel Szalai Attila átadása után, a felsőléc azonban kisegítette a szerbeket. A 71. percben a szerbek lábbal kétszer is eltalálták a kapufát, a fordulás után pedig Bolla lőhetett ziccerben, de nem találta el a kaput.

A hajrára beállhatott Botka Endre is, Varga Barnabást viszont a 84. percben lecserélte a kapitány - támadónk távozása előtt még egy fejessel próbálkozott a 82. percben, de a szerb kapus hárított. A rendes játékidő hosszabbításában Dibusz Dénesnek kellett bravúrt bemutatni egy sarokrúgás után, de az eredmény sem akkor, sem később nem változott. Magyarország 2-1-re nyert, ezzel az öt meccsen gyűjtött 13 pontjával vezeti a kvalifikáció G-csoportját, megelőzve a hat meccs alapján 10-zel álló Szerbiát.

Folytatás október 17-én, kedden, akkor Litvániába látogat a nemzeti tizenegy.

Európa-bajnoki selejtező, G-csoport, 7. forduló

Magyarország–Szerbia 2-1 (2-1)

Budapest, Puskás Aréna. Játékvezető: Francois Letexier (francia)

Magyarország: Dibusz – Fiola (Botka, 74.), Lang, Szalai A. – Nego (Bolla, 62.), Nagy Á., Styles (Kalmár, 63.), Kerkez – Sallai R. (Kata M., 74.), Szoboszlai – Varga B. (Ádám M., 84.) Szövetségi kapitány: Marco Rossi

Szerbia: V. Milinkovics-Szavics – Erakovics (Tadics, a szünetben), Milenkovics, Pavlovics – Zsivkovics (Radonjics, 74.), Gudelj, Sz. Milinkovics-Szavics, Terzics (Kosztics, a szünetben) – Lukics (Ratkov, 84.), A. Mitrovics, Gacsinovics (Djuricsics, 67.). Szövetségi kapitány: Dragan Sztojkovics

Sárga lap: Varga B. (77.), Botka (90+3.), illetve Milenkovics (76.)

Kiállítva: Kalmár (a lefújás után)

Gólszerző: Varga B. (21.), Sallai (34.), illetve Pavlovics (33.)

Cikkajánló

„Könnyű, hogy hátul ilyen srácokkal tartjuk a frontot”

A Kecskemét legyőzése után a védelem oszlopa, Raul Gustavo értékelt – VIDEÓ!

Jansen: „A családom már a Fradinak drukkol”

Vezetőedzőnk szerint mindig a nemzetközi meccs utáni első találkozó a legnehezebb.

Indul a licit Traoré dedikált győztes meccslabdájáért

A meccslabda megvásárlásával az Albert Alapítványt támogathatja.

Győzelemmel kezdtük a bajnokságot

Adama Traoré góljával 1-0-ra legyőztük a Kecskemétet a Groupama Arénában.

Varga Barnabás lett az év legjobbja!

Szurkolóink ezúttal gólkirályunkat választották az Év Fradi-futballistájának.

Köszönünk mindent, Marquinhos!

A brazil játékos 97 tétmérkőzés, 14 gól, 26 gólpassz és négy trófea után távozik a Ferencvárostól.

FTC-KTE: parkolási információk

Parkolójegyét kizárólag online, a meccsjegy.fradi.hu/parkolo oldalon tudja megváltani!

Varga Barnabás újra a keretben!

Támadónk az Eb-n szenvedett súlyos sérülése után a Bajnokok Ligájában léphet pályára újra.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin