2024. július 23.
Magabiztos, ötgólos győzelem az első tétmérkőzésen
Együttesünk 5-0-ra verte a The New Saints-t a BL-selejtező első mérkőzésén.

Harmincötszörös magyar bajnok férfi labdarúgócsapatunk az újabb bajnoki elsőségnek köszönhetően idén is a Bajnokok Ligája selejtezőjében kezdhette meg az európai kupaszezont. Együttesünk az elmúlt évek sikeres szereplésének hála a második selejtezőkörben csatlakozott a küzdelmekhez, ahol a walesi bajnok The New Saints várt rá. Idei első tétmérkőzésünkön Pascal Jansen vezetőedző a Dibusz - Makreckis, Cissé, Raul Gustavo, Ramírez - Rommens, Maiga - Traoré, Zachariassen, Marquinhos - Pesics kezdőcsapatnak szavazott bizalmat, így két új igazolásunk is bemutatkozhatott a Groupama Arénában. A kezdőrúgás előtt klubunk elnöke, Kubatov Gábor díjazta május hónap legjobbját, Marquinhost.

I. félidő

A kezdőrúgást a mieink végezhették el, és már az első perctől csapatunk akarata érvényesült a pályán. A negyedik percben Traoré veszélyes beadását mentették szögletre a vendégek védői, majd Pesics középre fejelt labdáját vágták ki. Négy perccel később Marquinhos húzott el a jobb szélen, és csak a szerencsén múlott, hogy kísérletéből nem született gól. A 11. percben megint Traoré centerezett, Pesics bólintása azonban a kapu fölé szállt.

Mali légiósunk a 15. percben már más szerepeben tűnt fel, az ötös bal sarkán fejjel vette célba a walesiek hálóját, ívelt kísérlete pedig kaput talált, így együttesünk megszerezte a vezetést (1-0). Hét perccel később szélsőnk ismét betalált, Raul Gustavo indítását Pesics tette vissza, végül pedig Traoré elé került a labda, aki nem hibázott (2-0). A 24. percben háromgólosra növeltük előnyönket, Marquinhos adott be a bal szélről, az érkező Zachariassen pedig a bal alsóba passzolt (3-0)

A 32. percben Zachariassen és Marquinhos játszott össze, majd utóbbi tekerése csorgott el a bal kapufa mellett, de a partjelző már beintette a lest. Az első félidő hosszabbításában a vendégek veszélyeztettek, Williams lövése a felsőlécen csattant.

II. félidő

A második játékrész is mozgalmasan kezdődött, az 50. percben Traoré lőtt a kapu fölé. A gól azonban ezután sem váratott magára sokáig, szélsőnk négy perccel később Ramírez beadását fejelte Roberts hálójába, így mesterhármast szerzett (4-0). Hasonló teljesítményre legutóbb Myrto Uzuni volt képes a BL selejtezőjében, 2021 júliusában a Prishtina ellen. Az előző szezonban Varga Barnabás a Hamrun Spartans kapuját vette be háromszor a máltaiak elleni EKL-selejtezőn. A 60. percben Zachariassen ellen szabálytalankodtak a tizenhatoson belül a TNS védői, a jogosan megítélt büntetőt Marquinhos értékesítette (5-0). 

A 71. percben Marquinhos kapott jó labdát Raul Gustavótól, majd 18 méterről, középről lőtt, bombája a bal kapufán csattant. A kipattanót Pesics továbbította a kapuba, de szerb csatárunk már lesen volt. Hat perccel később vezetőedzőnk négyet is cserélt, Pesics helyett Kady lépett pályára, így ő is debütált, Marquinhost Owusu váltotta, Makreckis helyére Botka, míg Maiga helyére Tóth Alex érkezett. A 80. percben McManus került ziccerbe, de Dibusz hárított. 

A 82. pecben Knoester is pályára lépett, Raul Gustavót váltotta. A mérkőzés utolsó perceiben Rommens is célba vette a walesi kaput, de újabb gól már nem született, így labdarúgóink magabiztos, 5-0-s győzelemmel kezdték az új idényt. A The New Saints elleni visszavágót július 30-án, kedden rendezik, magyar idő szerint 20.00-kor. 

 

 

Férfi labdarúgás,
UEFA Bajnokok Ligája, második selejtezőkör, első mérkőzés

FTC-The New Saints 5-0 (3-0)
V.:
Guillermo Cuadra, nézőszám: 16 231

FTC: Dibusz - Makreckis (Botka, 77.), Cissé, Raul Gustavo (Knoester, 82.), Ramírez - Rommens, Maiga (Tóth A., 77.) - Traoré, Zachariassen, Marquinhos (Owusu, 77.) - Pesics (Kady, 77.)
Vezetőedző: Pascal Jansen

The New Saints: Roberts - Daniels, Pask, Bodenham, Davies (Baker, 90.) - Clark (Bradley, 90.), Smith, Redmond (D. Williams, 63.)- Brobbel, Young (McManus 75.), Williams (Holden, 63.)
Vezetőedző: Craig Harrison

Sárga lapok: Marquinhos, 64., illetve Williams (49.)

Gólok: Traoré (15., 22., 54.), Zachariassen (24.), Marquinhos (61.)

Cikkajánló

Zachariassen: „Ez egy tökéletes kezdés”

Norvég játékosunk szerint minden remekül alakult a TNS elleni első BL-meccsünkön – VIDEÓ!

„Fantasztikus energia áramlott a pályára”

Holland vezetőedzőnk ötgólos győzelemmel mutatkozott be csapatunk kispadján.

HSA Hónap Játékosa: Marquinhos lett május legjobbja

Szurkolói szavazásunkon brazil szélsőnket látták május hónap legjobbjának.

FTC-The New Saints: parkolási lehetőség!

A keddi BL-selejtezőre autóval érkező drukkereink az MVM Dome parkolóját használhatják.

„Az FTC nagy klub, de nem turistáskodni jöttünk”

A walesi együttestől Craig Harrison és Daniel Redmond válaszolt az újságírók kérdéseire.

Pascal Jansen: „A pálya soha nem hazudik”

Pascal Jansen és Cristian Ramírez tartott sajtótájékoztatót a The New Saints elleni mérkőzés előtt.

FTC-The New Saints: meccsnapi programok

Találkozzon BL-legendáinkkal, kóstolja meg a Groupama Aréna új sörét, amelyhez akciót is hirdetünk.

BL: megvan, kivel játszhatunk a harmadik körben

Az UEFA kisorsolta a Bajnokok Ligája harmadik selejtezőkörének párosításait.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin