2023. április 2.
Lisztes-dupla és döntetlen a Fehérvár ellen
Fordulatos meccsen 2-2-es döntetlent játszottunk a MOL Fehérvárral az OTP Bank Ligában.

A magyar férfi labdarúgó-válogatott nagyszerű Eb-selejtezője után ismét a klubfutball került az előtérbe. Bajnoki címvédő együttesünk a válogatott-szünet után rögtön a nagy rivális MOL Fehérvár FC ellen lépett pályára a Groupama Arénában. A hazai pontvadászat 25. fordulójában megrendezett találkozón vezetőedzőnk, Sztanyiszlav Csercseszov jócskán megkeverte lapjait, és a Dibusz – Botka, Knoester, Kovacevic, Abena – Vécsei, Esiti, Zachariassen – Traoré, Gojak, Sagal kezdőcsapatot küldte a pályára.

A találkozó előtt került sor a HSA Hónap Játékosa díj második átadójára, amelyet szurkolóink szavazatai alapján Dibusz Dénes érdemelt ki, aki a Ferencvárosi Torna Club elnökétől, Kubatov Gábortól vehette át az elismerést.

I. félidő

A vendégek indították újtára a labdát, de egy elrontott átadás után a második percben mi veszélyeztettünk, de Sagal rövid alsóba tartó lövését védte Kovács. Egy perccel később Sagal beadását kellett a vendég kapusnak kiütnie. A 7. percben egy szöglet után Stopira juttatta előnyhöz a székesfehérváriakat (0-1).

A váratlan gól után sikerült ritmust váltani, Traoré centerezett, a hosszún érkezett Botka, de az utolsó pillanatban odaért a vendég védelem. A 12. percben Zachariassen bal lábas bombája kerülte a Fehérvár kapuját. Öt perccel később Sagal beadásáról milliméterekkel maradt le a bevetődő Traoré. A chilei szélső nagyszerűen mozgott a pályán, többször is kellemetlen helyzetbe hozta a Bese-Kastrati kettőst, de a 18. percben eleresztett lökete fölé szállt.

A 24. percben Gojak szöglete után Abena fejelt, de Kovács védett. Sorozatban alakítottuk ki a helyzeteket, a 30. percben Traoré zseniális passza után Zachariassen lőtte az oldalhálóba a labdát, majd egy perccel a később a norvég a kapufát találta el. Az első félidő ráadásának utolsó percében Schön ugyan gólt lőtt, de a játékvezető hosszas videózás után érvénytelenítette azt.

Az első félidőben futószalagon szállítottuk a helyzeteket, gólt azonban egy szöglet után a vendégek szereztek, így 1-0-s fehérvári előnnyel mentek szünetre a csapatok.

II. félidő

Két helyen is változtattunk a szünetben, Baráth és Lisztes érkezett Esiti és Botka helyére. Utóbbi azonnal gólt is szerezhetett volna, de közelről lőtt fölé. Az 54. percben Amer Gojakot Tokmac váltotta. Két perccel később a vendégek is veszélyeztettek, de Flores lövése nem találta el a kaput.

A 60. percben egy baloldali támadás után Sagal lőtte a hosszú irányába a labdát, ahol érkezett Lisztes és egyenlített (1-1). A fiatal szélsőnek ez volt az első gólja a Ferencvárosban. Hét perccel később Baráth nagyszerűen vette észre a Bese mögötti üres területre bemozgó Sagalt, de a chilei nem találta el jól a labdát. Két perccel később a sérüléséből visszatérő Tokmac veszélyeztetett, de lövése elkerülte a kaput, majd egy szemfüles labdszerzés után Lisztes meglőtte maga és csapata második gólját (2-1). Egy Lisztes bajnoki gólnak legutóbb 2011. október 12-én örülhettünk, akkor id. Lisztes Krisztián az Újpest ellen volt eredményes. A 80. percig sikerült tartani az előnyt, ekkor egy előreívelt labdát fejelt a kapunkba Makarenko (2-2). A hajrában ugyan Abena is gólt fejelt, de a bíró kezezés miatt nem adta meg a találatot, így a végeredmény 2-2 lett. Mivel a Kecskemét kikapott, előnyünk a tabella élén 9 pontra nőtt.

Férfi labdarúgás,
OTP Bank Liga, 25. forduló

FTC – MOL Fehérvár FC 2-2 (0-1)
Budapest, Groupama Aréna, 12079 néző. V.: Bogár

FTC: Dibusz – Botka (Lisztes, a szünetben), Abena, Kovacevic, Knoester – Vécsei, Esiti (Baráth, a szünetben) – Zachariassen, Gojak (Tokmac, 54.), Sagal - Traoré
Vezetőedző: Sztanyiszlav Csercseszov

MOL Fehérvár FC: Kovács - Bese, Csongvai, Stopira, Heister - Christensen (Pokorny, 69.), Flores, Dárdai (Makarenko, 69.) - Kastrati (Larsen, 85.), Kodro, Schön (Nego, 85.)
Vezetőedző: Bartosz Grzelak

Sárga lapok: Botka (27.), Kovacevic (40.), Bogdán (kispadon), ill. Dárdai (9.), Stopira (76.), Nego (92.)

Gólok: Lisztes (60., 71.), illetve Stopira (7.), Makarenko (80.)

Cikkajánló

,,Nem látszódott a különbség a pályán”

Owusu Kwabena a West Hamnek lőtt szépségdíjas gólja után nyilatkozott a FradiMédiának - VIDEÓ!

Döntetlen a 463,5 millió eurót érő West Ham ellen!

Owusu Kwabena és Alekszandar Pesics is betalált az angol élvonalbeli csapat ellen 2-2-re végződött meccsen.

Viszlát Lienz, köszönjük Tirol!

Szép cselek, védések és érzelmek a második nyári edzőtáborunk legszebb pillanatai között - VIDEÓ!

Angol, francia és török sztárcsapatok is az FTC mögött

A Ferencváros az elmúlt évek nemzetközi sikereinek köszönhetően sokat lépett előre az UEFA klubranglistáján.

463,5 millió eurót ér ellenfelünk, a West Ham kerete

Együttesünk a 2022/2023-as idény UEFA Európa Konferencia Liga-győztesével találkozik.

Pascal Jansen: „ A West Ham ellen nő a nyomás”

Vezetőedzőnk szerint az angol sztárcsapat ellen fontos tapasztalatokat szerezhetnek a játékosok – VIDEÓ!

„Nagy kihívást jelent topligás csapattal játszani”

Cristian Ramírez elmondta, az elmúlt hetekben több időt töltött csapattársaival, mint a családjával.

Helyzetjelentés Tirolból: így készülnek a mieink

A csapat lakhelyéül szolgáló hotelt fiatal tehetségünk, Tóth Alex mutatta be részletesen.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin