archív anyag
Honlapunk 2019. február 25-én megújult, de nem hagyjuk veszni a korábbi cikkeinket! Az itt látható anyag archív írás, ezért előfordulhat, hogy a benne található képek, illetve tartalmi beágyazások az új cikkektől eltérően jelennek meg.
2015. május 20.
KUPAGYŐZTES!
NB I-es labdarúgó-csapatunk 4-0-ra legyőzte a Videotont, és történelme során 21. alkalommal elhódította a Magyar Kupa trófeáját!

A mérkőzést megelőzően

A döntőt megelőzően egy folyamatosan frissülő cikkben számoltunk be arról, hogy NB I-es labdarúgó-csapatunk hogyan készül a Videoton elleni Magyar Kupa-döntőre.





I. félidő

A mieink tiszta fehérben, a fehérváriak piros-kékben lépnek pályára. Fantasztikus a hangulat a stadionban! Hajrá Fradi!

A találkozót a Videoton kezdte el.

A 2. percben Somalia ugratta ki középen Bödét, aki a játékvezető szerint lesen volt, ezért megállították a ziccerben kilépő támadónkat. Két perccel később Varga adott jobbról középre, egy fehérvári védő elcsúszott a tizenhatoson belül, de egy társa kisegítette, így oda lett a lehetőség.

A 7. percben egy jobb oldali szögletet röviden szabadítottak fel a fehérváriak, Somalia egy átvétel után rögtön kapura lőtt, Batik még középen belerakta a fejét, így nem sokkal, de a kapu fölött hagyta el a labda a játékteret.

A 10. percben a Videoton a jobb oldalon gyorsan elvégzett egy bedobást, Kovács Nikolics elé dobta a labdát, aki kapásból, 14 méterről a felső sarkot vette célba, de Dibusz bravúrral szögletre tolta a labdát.

A 16. percben lekontrázott minket a Videoton. A jobb oldalról középre adták a labdát, ahol Nikolics érkezett, a tizenhatos vonala előtt lőhetett, de Nagy Ádámról szögletre pattant a játékszer. Nagyon veszélyes szituáció volt...

A 21. percben Böde csúsztatta meg Dibusz kirúgását, ami pont Varga elé pattant. Szélsőnk kissé kiszorított szögből, 7 méterről jócskán a kapu mellé lőtt.

Az ellentámadás végén Gyurcsó okozott zavart a védelmünkben, majd 14 méterről, kissé balról lőhetett - Dibusz bravúrral védett, góltól mentette meg a csapatunkat.

A 24. percben Ramírez ment el a bal oldalon, majd összejátszott Somaliával, a visszakapott labdát nem sokkal a jobb alsó sarok mellé lőtte. A következő támadás végén Lamah lépett ki ziccerben, eltolta a kapus mellett a labdát, majd sarokkal a hálóba gurított - a játékvezető ismét lest látott, nem érvényes a találat...


II. félidő

Videoton-helyzettel indul a második játékrész. A fehérváriak a bal oldalon vezettek egy akciót, majd középre adták a labdát. Dibusz a mezőnybe öklözte a játékszert, amit Oliveira vehetett át senkitől sem zavartatva. A Vidi légiósa a jobb alsót vette célba, de Dibusz még bele tudott ütni a labdába, így elhárult a baj.

Az 52. percben egy csodálatos támadást vezettünk! Gera hozta játékba a jobb oldalon felfutó Vargát, aki az ötös vonaláig befutó Lamah elé tálalt. Belga válogatott támadónkat megelőzték a védők...

GÓÓÓÓÓL! Varga Roland!!! Az 54. percben Böde tette ki balra Ramíreznek a labdát, aki egészen a tizenhatos sarkáig feljött vele, középre ívelt, a hosszún Varga érkezett, aki a hálóba fejelt, Böde pedig a testével védte a labdát (0-1)!!!

A gól tiszteletére elkezdett ömleni az eső.

GÓÓÓÓL! Batik!!! Egy szélről érkező beadásba Bence még bele tudta rakni az ötös vonalánál, így a labda pedig a kapuba került (0-2)!!!

A 67. percben Gyurcsó végzett el egy szabadrúgást a kaputól 23 méterre. A bal alsó felé tartó kísérlet nem okozott gondot Dibusznak.

Itt a harmadik! A 69. percben Böde adta be középre balról a labdát, a hosszún Lamah érkezett, aki több centit is nyúlt, de valahogy befejelte a labdát a kapuba (0-3)!!!

A 76. percben járunk, a Videoton a térfelünkön járatja a labdát, de az állás továbbra is 3-0 nekünk.

Megkezdtük az utolsó 10 percet, átvettük az irányítást, mi járatjuk a labdát. A harmadik gól óta nem jegyezhettünk fel helyzetet.

A 84. percben Lamah csapott be öt fehérvári védőt, de amikor Vargát ugratta volna ki ziccerben, akkor egy hátvéd lefülelte a labdát... Szép egyéni megmozdulás volt!

A csapat járatja a labdát, a stadion ollézik! Többször is elhangzott már a lelátóról a KUPAGYŐZTES kiáltás. A 85. percben járunk.

Megvan a négy! Varga lépett ki ziccerben a jobb oldalon, középre adta a labdát, Szolnoki a saját kapujába rúgta a játékszert (0-4)!

A hajrára Cukic és Bönig állnak be. A közönség már nagyon várja a hármas sípszót! Zeng a szép volt fiúk!

2 perc lesz a hosszabbítás...

VÉGE!!! MEGVAN!! Klubunk történelme során 21. alkalommal hódította el a Magyar Kupa trófeáját!

Szép volt fiúk!

Magyar Kupa, döntő
Videoton-FTC 0-4 (0-0)
Videoton: Calatayud - Szolnoki, Juhász, Vinícius, Stopira - Sándor, Simon Á. (Trebotic, 64.) - Gyurcsó, Kovács I. (Feczesin, 71.), Filipe Oliveira (Alvarez, 64.) - Nikolics
FTC: Dibusz - Dilaver, Batik, Pavlovic, Ramírez (Bönig, 88.) - Somalia, Nagy Á. (Gyömbér, 69.) - Varga R., Gera (Cukic, 86.), Lamah - Böde
Sárga: Batik (7.), Oliveira (33.), Gera (67.)
G.: Varga R. (54.), Batik (60.), Lamah (69), Szolnok (86., öngól)


A 27. percben Nikolics lépett ki ziccerben a jobb oldalon, Dibusz jól fogta a szöget, így a Videoton csatára az üres kapunk mellé ívelte a labdát.

Három perccel később Varga került lövőhelyzetbe a kaputól 21 méterre, de kísérletét blokkolták...

A 32. percben ismét Varga lőtt. Ezúttal a fehérvári térfélen, a tizenhatos sarkánál szerzett labdát, majd a kapu felé fordult, és sajnos jócskán fölé lőtt.

A 44. percben a Videoton tizenhatosán belül pattogott a labda, amit Lamah fejelt le a középen érkező Gerának, aki egy átvétel után a jobb alsó mellé lőtt két méterrel.

A félidőre 0-0-s döntetlennel vonulhatnak a csapatok.


Cikkajánló

Fiatal Fradi-szurkoló nyerte a Vespa motort

Illés Koppány és édesapja a Midtjylland elleni BL-mérkőzés előtt vehette át nyereményét - VIDEÓ!

Féláron a BL-meccsek 4 ezer Fradi-szurkolónak!

Négy hónapos kedvezményes RTL+ előfizetést ajándékozunk 4 ezer szurkolónknak: féláron nézhetik a BL-meccseket!

Sajtóakkreditáció az Újpest elleni bajnokira

A sajtó munkatársai augusztus 16., péntek 14.00-ig adhatják le akkreditációjukat a szombati mérkőzésre.

Botka: „Az első félidőben jöhetett volna a második gól”

Válogatott védőnk szerint a szurkolóknak is köszönhető az első félidőben mutatott remek játék – VIDEÓ!

„Jobb helyzetkihasználásra van szükség”

Holland vezetőedzőnk, Pascal Jansen a Midtjylland elleni visszavágó után értékelt.

Döntetlen hazai pályán, az Európa Ligában folytatjuk

Cissé góljával vezettünk, de egyenlített a Midtjylland, így az Európa Liga playoffkörében folytatjuk.

HSA Hónap játékosa: Traoré lett július legjobbja!

Szurkolói szavazásunkon mali szélsőnket látták július hónap legjobbjának.

FTC-FC Midtjylland: parkolási lehetőség!

A kedd esti BL-selejtezőre autóval érkező drukkereink az MVM Dome parkolóját használhatják.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin