2023. július 11.
BL: döntetlennel kezdtük a szezont
A feröeri KÍ Klaksvík otthonában 0-0-ra végeztünk a Bajnokok Ligája első selejtezőkörének odavágóján.

Mintegy 3000 kilométerre Budapesttől, fantasztikus környezetben, de ködben és esőben, valamint a hazai hőmérséklethez képest jóval hűvösebb, 13 Celsius-fokos időben készülődött szezonbéli első tétmeccsére 34-szeres bajnok férfi labdarúgócsapatunk. A Bajnokok Ligája első selejtezőkörének odavágóján a feröeri aranyérmes KÍ Klaksvík vendégei voltunk. A szigetek fővárosából, Tórshavnből buszozott át kedd este együttesünk a 4600 fős városkába, melynek csapata jó formában várta a mérkőzést, mivel 16 meccsből 16 győzelemmel vezeti a helyi Premier Ligát. A 2,7 millió euróra taksált KÍ-é az ország legkisebb pályája az élvonalban, 100 méter hosszú, 64 méter széles, ráadásul műfüves. Az időjárás mellett ezekhez a körülményekhez is alkalmazkodni kellett. Sztanyiszlav Csercseszov vezetőedző az új igazolások közül többeknek lehetőséget adott a kezdőcsapatban: Dibusz – Botka, S. Mmaee, Cissé, Civic – Baráth, Esiti – Traoré, Zachariassen, Marquinhos – Varga B.

I. félidő

A Klaksvík kezdte a meccset, de csapatunk volt a veszélyesebb az első percekben. Előbb Civic, majd Traoré hozta beadásával helyzetbe az előző NB I-es szezon gólkirályát, Varga Barnabást, ám Paksról igazolt támadónk lövését védte a kapus, majd fejese szállt mellé. A 12. percben Civic jobb oldali szabadrúgásból tekert középre, ám Varga Barnabás ezúttal is célt tévesztett fejjel.

A KÍ először egy szögletből ijesztett ránk, a feröeriek a meccs előtt mondták is, hogy a pontrúgásokra nagyon rákészültek. A helyzetnél Traoré ért rosszul a labdába, amely az oldalhálóba vágódott, kívülről. Nem sokkal később már kaput talált a Klaksvík. Forren fejesét tolta ki a léc alól Dibusz Dénes. A 23. percben bevettük a KÍ kapuját, Zachariassen adott be jobbról, Traoré a hosszún érkezett, s fejesét bevédte Johansson kapus. Ám les miatt jogosan nem adták meg a találatot.

A 25. percben először volt hallható maroknyi szurkolótáborunk „Hajrá, Fradi!” buzdítása. A 33. percben ismét Dibusz volt szorult helyzetben, de tovább ütött labdáját végül a feröeri támadó fölé-mellé bombázta. A 34. percben Zachariassen kapott sárga lapot egy bodycheckért. A szünet előtt a meccs addigi legnagyobb helyzete maradt ki, egy veszélyes hazai fejest a felsőléc hárított.

II. félidő

Eldar Civic távoli lövése indította a második félidőt, de bosnyák védőnk bombája nem talált kaput. Esiti is kedvet kapott, az ő próbálkozását a 16-oson kívülről már a kapus hárította, majd Samy Mmaee lökete repült ki a stadionból. Lendületesen kezdtük tehát a második 45 percet. A KÍ-é volt az első csere, Pavlovicsot Danielsen váltotta. Egy rossz ütemű belépő után a 64. percben Baráth Péter kapott sárgát.

Pár perccel később pedig frissített csapatán Csercseszov mester: Marquinhos és Traoré helyett Lisztes és Owusu érkezett, majd jött Sigér is Esiti helyére. Ekkor főleg mezőnyjáték folyt a pályán, miközben az időjárás sokat enyhült, nem esett az eső, és a köd is feljebb szállt a szomszédos hegytetőkön. A 79. percben az elmúlt időszakban inkább a saját kapunk előtt fejelgető Varga Barnabás érkezett jól a hosszún egy jobb oldali beadásra, de az utolsó pillanatban kipiszkálták előle a védők a labdát.

Tíz perccel a vége előtt Samy Mmaee fejelt mellé egy szöglet után. A 84. percben Lisztes tört be a bal szélről, csak szabálytalanul tudták megállítani. Civic szabadrúgása után Varga Barnabás fejelt méterekkel fölé. Öt perccel a vége előtt Samy Mmaee találta meg jó labdával Zachariassent, aki azonban hosszan vette át és oda lett a helyzet. A 88. percben veszélyes hazai támadás futott a bal oldalon, a visszatett labdát 5 méterről tűzte rá a KÍ-csatár, de Civic fejjel blokkolt. A ráadás öt perce sem hozott gólt, csapatunk 0-0-val indította a 2023-2024-es szezont.

Visszavágó egy hét múlva, július 19-én, szerdán, 18 órai kezdéssel a Groupama Arénában.

Férfi labdarúgás, Bajnokok Ligája-selejtező, 1. forduló, 1. mérkőzés

KÍ Klaksvík – Ferencvárosi Torna Club 0-0
Klaksvík, v.: Frischer (észt)

Klaksvík: Johansson – Da Silva, Petersen, Vatnsdal, Forren, S. Jönsen – Pavlovics (Danielsen, 56.), Andreasen – Frederiksberg, Kassi (Gussiás, 88.), Kronberg (Mikkelsen, 77.)
Vezetőedző: Magne Hoseth

FTC: Dibusz – Botka, S. Mmaee, Cissé, Civic – Baráth, Esiti (Sigér, 73.) – Traoré (Owusu, 67.), Zachariassen (Makreckis, 91.), Marquinhos (Lisztes, 67.) – Varga B.
Vezetőedző: Sztanyiszlav Csercseszov

Sárga lapok: Da Silva, Forren, ill. Zachariassen, Baráth, Makreckis

Cikkajánló

,,Nem látszódott a különbség a pályán”

Owusu Kwabena a West Hamnek lőtt szépségdíjas gólja után nyilatkozott a FradiMédiának - VIDEÓ!

Döntetlen a 463,5 millió eurót érő West Ham ellen!

Owusu Kwabena és Alekszandar Pesics is betalált az angol élvonalbeli csapat ellen 2-2-re végződött meccsen.

Viszlát Lienz, köszönjük Tirol!

Szép cselek, védések és érzelmek a második nyári edzőtáborunk legszebb pillanatai között - VIDEÓ!

Angol, francia és török sztárcsapatok is az FTC mögött

A Ferencváros az elmúlt évek nemzetközi sikereinek köszönhetően sokat lépett előre az UEFA klubranglistáján.

463,5 millió eurót ér ellenfelünk, a West Ham kerete

Együttesünk a 2022/2023-as idény UEFA Európa Konferencia Liga-győztesével találkozik.

Pascal Jansen: „ A West Ham ellen nő a nyomás”

Vezetőedzőnk szerint az angol sztárcsapat ellen fontos tapasztalatokat szerezhetnek a játékosok – VIDEÓ!

„Nagy kihívást jelent topligás csapattal játszani”

Cristian Ramírez elmondta, az elmúlt hetekben több időt töltött csapattársaival, mint a családjával.

Helyzetjelentés Tirolból: így készülnek a mieink

A csapat lakhelyéül szolgáló hotelt fiatal tehetségünk, Tóth Alex mutatta be részletesen.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin